🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 39 250
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Галифрей
На мен ми е любима Бел. Харесвам нейната трансформация. Обожавам Красавицата и звярът.
Спящата красавица има великолепни   пейзажи. Като бях малка ме беше страх от Злодейда.

# 136
На мен от принцесите ми е любима Мулан , както и Жасмин от Аладин . Мисля че за героини от детски филмчета показват сила и преди всичко независимост , особенно Мулан а Мушу ми е абсолютен любимец , Еди Мърфи е просто великан когато трябва да озвучава някой герой . Прави го в Мулан така и във Шрек . BlushBlush

# 137
  • Галифрей
Съгласна съм. Мулан не е принцеса не знам,защо я водят такава. Тя е доста повече, тя е герой. Дори във втората част когато се омъжи за Ли Шанг той  не е принц а от фамилия на блородничесвко семейство, баща му е бил генерал.

# 138
# 139
Харесвам филма за Мулан, но той е относително нов (с десетилетия по-нов от тези от златната епоха на Дисни) и ми се струва, че не е на нивото на класиките.
Мисля, че гаджето на Мулан е племенник на императора, това я прави нещо като принцеса.

Аладин беше топ филм отвсякъде; той и Малката русалка имат най-добрите песни от всички анимации на Дисни (за мен).

# 140
Харесвам филма за Мулан, но той е относително нов (с десетилетия по-нов от тези от златната епоха на Дисни) и ми се струва, че не е на нивото на класиките.
Мисля, че гаджето на Мулан е племенник на императора, това я прави нещо като принцеса.

Аладин беше топ филм отвсякъде; той и Малката русалка имат най-добрите песни от всички анимации на Дисни (за мен).

Има Мулан точно от златната епоха на Дисни 1998 г.

# 141
  • София
Светът на Ванката отново избухват с третия си филм ако не се лъжа.
Моана със сигурност ще чукне 1 млн. Гладиатор със сигурност ще чукне 2 млн. И Гунди по всичко изглежда, че ще чукне немислимите 9 млн.
Без крила със слаб старт, за съжаление и Анора не се гледа.

В САЩ/Канада бързо се видя, че Ваяна въпреки рекордни си старт няма никакъв шанс да гони Отвътре-навън 2, борбата ще е да мине 400 млн. Което пак е много голямо постижение. И като цяло ще се бият със Злосторницата, кой филм ще направи повече.

Като цяло бих казал много, много силна 2025 г. за кината. Те бяха отписани заради ковида и следващите няколко години, но аз бях писал, че това е само временно затишие, защото киното винаги ще е голяма сила и ще си остане вечна марка. Simple Smile

# 142
Скрит текст:

Има Мулан точно от златната епоха на Дисни 1998 г.

От 89-та, до 98 е така нареченият Ренесанс; Златната им епоха е по-рано.
Вярно е, че някои от най-добрите анимации (Аладин, Цар Лъв и т.н.) са от началото на този период, но Мулан се появи в самия му край, когато филмите вече не бяха толкова култови. Всички филми от втората половина на този етап - Парижката Света Богородица, Тарзан, Херкулес, се представиха под очакванията.

# 143
За мен Мулан си е класика . Един от малкото анимационни филми показаващи жените като независими и силни индивидуални личности , точно това ми харесва както казах , показват ги  в друга светлина освен като девици изпаднали в беда чакащи принца на бял кон . Храбро сърце също ми допада да не е класика но героинята на Мерида също показва че може да се разбонтуваме срещу традициите да седим и да чакаме да ни омъжат на сила за човек който не познаваме но трябва . Лично аз обичам да гледам такива героини . BlushBlush

# 144
Мерида превърна майка си в мечка, не я харесвам и самият филм не ми беше интересен - гледах го само веднъж и нямам желание за повече.
Аз не смятам, че Синдерела, Бел и Ариел са девойки, изпаднали в беда, които чакат да бъдат спасени.
Не харесвам агресивни и настъпателни героини и не смятам, че това поведение допринася с нещо.
Реално Мулан не е агресивна и не е отишла да се доказва, а искаше да спаси болния си баща. След това искаше да помогне на страната си.

# 145
  • Галифрей
Да това им третият филм малко се изненадвам,че първата седмица имаше 35к зрители. Е да имат повече от милион последователи, децата ходят да ги гледат. Да си кажем честно  филмите им са голяма простотия.

Напред Гунди към 9М надявам се скоро да достигнат  рекордните 700 000 зрители. И на колко и някой хора не им харесва и го мислят за досадно, доказано,че е най-добрият български филм. 😘

Парижката Света Богородица е много красив и силен филм, за мен страшен. Все пак е базирано по книгата но с щастлив край. Показва как църквата управлява дикторски животът на хората. Лудият фанатик обсебен от Есмералда но не може да я има. 
Херкулес и Тарзан са страхотни филми!

# 146
Не бяха финансови успехи, това имам предвид. Херкулес даже предизвика международен скандал (гърците се обидиха).

# 147
  • Галифрей
От какво са се обидили? Това не е историческо минало, той не е бил историческа личност.
Херкулес е миталогия. Освен това по онова време беше модерно САЩ да правят  филми и сериали действието да се развива в Древна Елада или Римската империя с модерни неща.
Аз харесвам филмът анимацията, Хадес ми е един от любимите злодей. .

# 148
Малко сменям темата, но с хубава новина. Вчера излязоха номинациите за "Златен глобус", Себастиан Стан е с две номинации за най-добра главна роля, едната е за ролята в The Apprentice в категория за драма (Джереми Стронг също е номиниран в категория най-добра поддържаща роля), а другата - за ролята в A Different Man в категория комедия/мюзикъл. Който е гледал двата филма знае, че номинациите са напълно заслужени! Nature Star2

П.П. За да не изместваме съвсем темата, аз не гледам много анимационни филми, но от любимите ми са "Ледена епоха" (всички части), "Шрек" 1 и 2, "Мулан", "Търсенето на Немо", "Цар Лъв 2: Гордостта на Симба" и срам не срам да го призная, но донякъде и "Леденото кралство"...

# 149
  • Бургас
Стискам палци Wink  на Джереми Стронг и  Себастиан Стан Heart Exl Вторият се справя повече от добре  с ролята на Тръмп...

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 14:01 от lady Koup

Общи условия

Активация на акаунт