🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 39 332
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Галифрей
Аз от доста години на кино ходя само  да гледам българските  филми. Рядко го правя стига филмът е да хубав. Ходя  си в Г8. Последно гледах 💙⚽
В моловете не ми харесва гледала съм там филми преди доста време, скъпо е. Няма смисъл без това ги пускат онлайн  което супер и мога на спокойствие да си ги гледам у дома без никой да не ми кашля на главата.

# 556
И аз не бих отишла на кино повече. Докато бях ученичка и като студентка ходех относително редовно. Никога не бих дала парите, които искат сега, предвид, че има толкова много други начини да гледам каквото искам. Не ми е удоволствие да седя там, а другите хора сериозно ме дразнят, ако правят нещо друго, освен да гледат (ако някой е шумен и не спре след 1-2 минути, ще си тръгна, колкото и пари да съм дала, иначе ще трябва да се бием).

# 557
Въпреки, че имаме домашно кино с доста добри параметри, нищо не може да ми замени усещането на големия екран в киносалона. Някои филми губят огромна част от въздействието си, ако се гледат на малък екран. Ходенето на кино е и култура, общуване, емоция. И далеч не се свежда до шумни зрители с телефони, хрупане на пуканки и сърбане на напитки.

Като комфорт на киносалона любими са ми Синеланд в България Мол и малките зали в Синегранд Ринг Мол и Парк Мол. Като звук обаче, най-ми допада СинемаСити в София Мол. Тези кина са и доста по-спокойни от останалите. Особено в делник или късните прожекции - имало е случаи да сме 2 човека в залата.

В кината Арена винаги е някаква лудница, не знам дали изобщо имат ненатоварени часове. Там е и винаги най-масовата публика, избягвам ги.

"Обикновените" салони - Одеон, Дом на Киното, Влайкова, Г8, Евросинема - са за по-друг тип филми, и също ги посещавам с удоволствие. Но там не бих отишла да гледам блокбъстър с много ефекти.

# 558
Обичам да ходя на кино. Има филми, които си е кощунство да ги гледаш онлайн или на ТВ, ако си ги давали в кината. “Топ Гън Маверик” или Аватар са едни от тях, изживяването е друго - голям екран, озвучаване, ефекти.
Ооо, аз нямам проблеми да правя забележки Joy

Инди филмите се налага в повечето случаи да ги гледаш в някоя от платформите, тъй като рядко пускат, ама за тях не ми е проблем.

# 559
Това с киното е като с концертите. Не може да се сравнява едното с другото... В смисъл че е прекрасно изживяване концерта,но човек има и нужда в уединение сам вкъщи да слуша любимата си музика,(гледа филми).

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 11:47 от deaf

# 560
Скрит текст:
Мразя концерти. Била съм един-два пъти и мисля, че е отвратително изживяване. Мразя шума (нямам предвид музиката, а всичко останало) и навалицата.
Изтеглих си Аз расист ли съм? и мисля днес най-после да го гледам.

# 561
От къде,не успях да го намеря. Само в Замундата не съм търсила,че там нямам регистрация и чакам брат ми да ми прати неговите.

# 562
От Пиратите - даже имаше различни варианти (избрах най-лекият, сигурно е некачествен, но нямам много място на компютъра).

# 563
  • София
Топ Гън и Аватар са задължителни на IMAX или киното в Мол София. Нищо общо с останалите салони.
Иначе глас и от мен за Синеланд в Мол България.

# 564
Май никой не споменава 4DX в Парадайс. За някои филми е доста забавно. Ако правилно помня, точно Аватар гледах там, преди това Лоши момчета...Няколко филма съм гледала, като за повечето определено допринася за усещането 😆

# 565
  • София
Гледах на кино поредния Бг филм. Много се радвам, че родното кино изживява нещо като ренесанс и вече стабилно всеки месец си има по едно, а понякога и по две заглавия. Нещо немислимо за близкото минало.

Та филмът е ''Не затваряй очи''
https://www.imdb.com/title/tt32888130/

В съседната тема съм писал подробни ревю:
https://bg-mam.ma/p/1689042/49258518

Веднага хващайте половинките си, а и децата също и ги заведете да гледате този филм. Да го изживеете.
Аз направо бях разбит, а след края на прожекцията (имаше около 10, 15 човека) пълна тишина и никой не ставаше от седалката. Simple Smile

Да, моя грешка за Сине Гранд. Преди бяха Синеплекс (поне киното в мола до хотел Хемус), но индийци ги купиха и станаха Сине Гранд, като запазиха едното кино в Парк Център София, а другата им (по-модерната) верига е в РИНГ Мол на Околовръстното.

Още за нашите големи вериги. Ще се опитам да съм по-полезен, но то всичко си е строго индивидуално. Това че на мен ми харесва не значи, че ще се хареса на Иван или Лили и т.н. Simple Smile

1. Най-добър звук и картина
За мен лично това е водещото и веднага след него идва комфорта. За много други хора обаче второто е по-важното. Напълно ги разбирам.

1. Кино Арена - Мега МОЛ (в Люлин)
2. Синеленд в България МОЛ
Разликата е почти никаква. Реално са на едно ниво, но просто техниката в Мега Мол е по-нова, защото го отвориха 2024 г.
Други салони няма да номинирам защото изостават с много.
Така хваления Аймакс в МОЛ София е под всякаква критика. Ако не вярвате на мен питайте всеки с някакво техническо образование или опит в сферата. 😉

2. Комфорт/Удобство
1. Синеленд в България МОЛ.
Нямат никаква конкуренция. Просто останалите вериги губят с много.
Защо Синеленд? Първо, много по-широко е. Мислено е, а не просто дайте да сложим някакви реклайнери.
И самите реклайнери са толкова удобни, колкото домашния и любим на всички ни диван.
Единствения минус е, че ако сте преуморени или ненаспали се, то шансът да заспите е голям. Просто защото е много удобно. Аз така веднъж проспах целия филм и разпоредителите ме събудиха след края му. Ужас. Хвана ме голям срам, ама човещинка. 😀 И после какво направих. Купих си още един билет и го гледах пак. Този път както си трябва. Ужас, хаха.
Тук няма да слагам други кина, просто защото разликата е голяма.
В Мега МОЛ на кино Арена също е с реклайнери, само че там се разтяга само седалката и е неудобно за гърба, а и там е по-тясно като цяло.

3. Хигиена
Тук имам забележки към всички вериги, включително и любимия ми Синеленд в МОЛ България. Критиката ми към тях е, че няма топла вода в тоалетната, но това си е стар проблем още от Кино Арена Делукс, които бяха на същата локация, но затвориха кепенци малко след ковид-19 кризата. Явно има някакъв проблем, не знам. Едва ли е да пестят, но факт, няма топла вода и ръцете се мият със студена. Не че е кой знае каква драма...
Иначе разпоредителите влизат с прахосмукачка след всяка прожекция и чистят, а и всичко е килим, няма балатум никъде.

Искам да похваля разпоредителите на Синема Сити, които много се старят, а и като цяло в Синема Сити като цялостен комфорт и хигиена са ми на 2 място след Синеленд и изпреварват кина Арена.
Кино Арена на Цариградско шосе е под всякаква критика. Студена вода. Мръсотия по залите, разляти коли и пуканки навсякъде, никой не те изпраща като свърши филма и т.н. Няма никакъв контрол.
В Мега Мол е по-добре положението, но пак имам доста забележки.
Сине Гранд в Парк Център и в Ринг Мол също не са добре що касае хигиената. Там има проблем и с климатиците освен всичко друго.

4. Цени
Навсякъде е скъпо, като цените са на 95% едни и същи. Разликите са минимални.
Обаче в Синеленд имат допълнителни два дена с промо цени, нещо което в Кино Арена, Синема Сити и Сине Гранд го няма!
Колко е билета в промо ден? Ако е 2D (болшинството филми) е 10 лв. Което си е супер бих казал. В днешно време 10 лв. са едно голямо нищо. Една малка порция картофки с едно кебапче и едно кюфте. Ето точно толкова е.
Изобщо цените в София са безумни ама това е друга тема за разговор и не за филмовата тема всеки случай.

Аз много обичам начос (и с двата соса) и не мога без него. Преди винаги си взимах големи солени пуканки ама това са толкова много години и сякаш организма ми им се насити и вече от доста години насам не минава филм без да съм си взел и начос (който варира между 10 и 13 лв.). Пуканките също са около 10 лв.
Водите са с безумни цени, ама аз винаги си нося вода от вън като съм я каширал и така, хаха.

Цялостно как ги подреждам?

1. Синеленд в България МОЛ
Те са най-новата ни киноверига, като засега в София имат само това кино. Не съм 100% сигурен, но мисля, че собственик е Божидар Илиев (бивш кадър на Александра Груп) в партньорство с А+ Films

2. Кино Арена, Мега МОЛ в Люлин
Добрата стара Кино Арена. Собственик: Стефан Минчев - собственикът на Александра Груп (Александра Филмс като киноразпространител) са бившите Брайт Айдиас (имаше ги през прехода, когато всичко беше пиращина). Те бяха първите с кино Арена София Запад на Тодор Александров, която ако не се лъжа отвори врати през 2003 г. И сигурна цяла София се е извъртяла през нея... А пък също така Александра бяха и първите, които легално започнаха да внасят оригинални видеокасетки през 90-те години, откъдето изградиха истинска империя.
И до ден днешен си партнират с Уорнър.

3. Синема Сити, Парадайз МОЛ.
Имат голямото предимство да се намират в най-силния МОЛ в София и заради това страшно много народ ходи там.

Кои са големите играчи:

Форум Филм (Синема Сити)
Държат се от чехи от еврейски произход. Те наследиха пиратите от Съни Филмс (ако се сещате за тях). Ако не се лъжа собственик е Гай Рорлих, но иначе управител за нас е Виктория Богданова.
Официален разпространител за България на Дисни, Сони, Парамаунт, Юнивърсъл, MGM и др.
Номер 1 на пазара!
2023 г. нанесоха съкрушителен удар на Александра Филмс като им измъкнаха Сони Пикчърс (бившата Колумбия), а Александра Видео навремето започна своя бизнес в България именно с касетките на Колумбия и след това и на Уорнър.
Те имат Аймакс зала в МОЛ София и 4DX в Парадайза (не съм им фен и не обичам да ме друсат и мокрят).

Александа Филмс
Стефан Минчев. Кина Арена.
Разпространител на филмите на Уорнър и Ню Лайн Синема.
Стефан Минчев е нещо като патриарха на българското киноразпространение, нашия дон Корлеоне, хаха. Но лоши бизнес решения и лоши съветници го доведоха два пъти до банкрут и за съжаление изтърва двете си най-големи кина: София Запад и Младост (с Аймакса) в Бизнес парка.
Имат Аймакс зали в Пловдив и Варна.

Минчев и Александра винаги са залагали най-вече на звука и картината и в това отношение нямат равни у нас.
Докато големите конкуренти от Форум Филм залагат повече на маркетинга, рекламата, промоциите, а и на хигиената и комфорта. И кой спечели? Ами вторите, но и трудно е да с бориш срещу евреи. Много пари имат.

A+ Films
Христо Дерменджиев (бивш партньор на Стефан Минчев от ерата на Александра Видео)
Разпространител на независими и некомерсиални филми.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 14:49 от Diavolo

# 566
Гледах на кино поредния Бг филм. Много се радвам, че родното кино изживява нещо като ренесанс и вече стабилно всеки месец си има по едно, а понякога и по две заглавия. Нещо немислимо за близкото минало.

Та филмът е ''Не затваряй очи''
https://www.imdb.com/title/tt32888130/

В съседната тема съм писал подробни ревю:
https://bg-mam.ma/p/1689042/49258518

Веднага хващайте половинките си, а и децата също и ги заведете да гледате този филм. Да го изживеете.
Аз направо бях разбит, а след края на прожекцията (имаше около 10, 15 човека) пълна тишина и никой не ставаше от седалката. Simple Smile

Да, моя грешка за Сине Гранд. Преди бяха Синеплекс (поне киното в мола до хотел Хемус), но индийци ги купиха и станаха Сине Гранд, като запазиха едното кино в Парк Център София, а другата им (по-модерната) верига е в РИНГ Мол на Околовръстното.

Още за нашите големи вериги. Ще се опитам да съм по-полезен, но то всичко си е строго индивидуално. Това че на мен ми харесва не значи, че ще се хареса на Иван или Лили и т.н. Simple Smile

1. Най-добър звук и картина
За мен лично това е водещото и веднага след него идва комфорта. За много други хора обаче второто е по-важното. Напълно ги разбирам.

1. Кино Арена - Мега МОЛ (в Люлин)
2. Синеленд в България МОЛ
Разликата е почти никаква. Реално са на едно ниво, но просто техниката в Мега Мол е по-нова, защото го отвориха 2024 г.
Други салони няма да номинирам защото изостават с много.
Така хваления Аймакс в МОЛ София е под всякаква критика. Ако не вярвате на мен питайте всеки с някакво техническо образование или опит в сферата. 😉

2. Комфорт/Удобство
1. Синеленд в България МОЛ.
Нямат никаква конкуренция. Просто останалите вериги губят с много.
Защо Синеленд? Първо, много по-широко е. Мислено е, а не просто дайте да сложим някакви реклайнери.
И самите реклайнери са толкова удобни, колкото домашния и любим на всички ни диван.
Единствения минус е, че ако сте преуморени или ненаспали се, то шансът да заспите е голям. Просто защото е много удобно. Аз така веднъж проспах целия филм и разпоредителите ме събудиха след края му. Ужас. Хвана ме голям срам, ама човещинка. 😀 И после какво направих. Купих си още един билет и го гледах пак. Този път както си трябва. Ужас, хаха.
Тук няма да слагам други кина, просто защото разликата е голяма.
В Мега МОЛ на кино Арена също е с реклайнери, само че там се разтяга само седалката и е неудобно за гърба, а и там е по-тясно като цяло.

3. Хигиена
Тук имам забележки към всички вериги, включително и любимия ми Синеленд в МОЛ България. Критиката ми към тях е, че няма топла вода в тоалетната, но това си е стар проблем още от Кино Арена Делукс, които бяха на същата локация, но затвориха кепенци малко след ковид-19 кризата. Явно има някакъв проблем, не знам. Едва ли е да пестят, но факт, няма топла вода и ръцете се мият със студена. Не че е кой знае каква драма...
Иначе разпоредителите влизат с прахосмукачка след всяка прожекция и чистят, а и всичко е килим, няма балатум никъде.

Искам да похваля разпоредителите на Синема Сити, които много се старят, а и като цяло в Синема Сити като цялостен комфорт и хигиена са ми на 2 място след Синеленд и изпреварват кина Арена.
Кино Арена на Цариградско шосе е под всякаква критика. Студена вода. Мръсотия по залите, разляти коли и пуканки навсякъде, никой не те изпраща като свърши филма и т.н. Няма никакъв контрол.
В Мега Мол е по-добре положението, но пак имам доста забележки.
Сине Гранд в Парк Център и в Ринг Мол също не са добре що касае хигиената. Там има проблем и с климатиците освен всичко друго.

4. Цени
Навсякъде е скъпо, като цените са на 95% едни и същи. Разликите са минимални.
Обаче в Синеленд имат допълнителни два дена с промо цени, нещо което в Кино Арена, Синема Сити и Сине Гранд го няма!
Колко е билета в промо ден? Ако е 2D (болшинството филми) е 10 лв. Което си е супер бих казал. В днешно време 10 лв. са едно голямо нищо. Една малка порция картофки с едно кебапче и едно кюфте. Ето точно толкова е.
Изобщо цените в София са безумни ама това е друга тема за разговор и не за филмовата тема всеки случай.

Аз много обичам начос (и с двата соса) и не мога без него. Преди винаги си взимах големи солени пуканки ама това са толкова много години и сякаш организма ми им се насити и вече от доста години насам не минава филм без да съм си взел и начос (който варира между 10 и 13 лв.). Пуканките също са около 10 лв.
Водите са с безумни цени, ама аз винаги си нося вода от вън като съм я каширал и така, хаха.

Цялостно как ги подреждам?

1. Синеленд в България МОЛ
Те са най-новата ни киноверига, като засега в София имат само това кино. Не съм 100% сигурен, но мисля, че собственик е Божидар Илиев (бивш кадър на Александра Груп) в партньорство с А+ Films

2. Кино Арена, Мега МОЛ в Люлин
Добрата стара Кино Арена. Собственик: Стефан Минчев - собственикът на Александра Груп (Александра Филмс като киноразпространител) са бившите Брайт Айдиас (имаше ги през прехода, когато всичко беше пиращина). Те бяха първите с кино Арена София Запад на Тодор Александров, която ако не се лъжа отвори врати през 2003 г. И сигурна цяла София се е извъртяла през нея... А пък също така Александра бяха и първите, които легално започнаха да внасят оригинални видеокасетки през 90-те години, откъдето изградиха истинска империя.
И до ден днешен си партнират с Уорнър.

3. Синема Сити, Парадайз МОЛ.
Имат голямото предимство да се намират в най-силния МОЛ в София и заради това страшно много народ ходи там.

Кои са големите играчи:

Форум Филм (Синема Сити)
Държат се от чехи от еврейски произход. Те наследиха пиратите от Съни Филмс (ако се сещате за тях). Ако не се лъжа собственик е Гай Рорлих, но иначе управител за нас е Виктория Богданова.
Официален разпространител за България на Дисни, Сони, Парамаунт, Юнивърсъл, MGM и др.
Номер 1 на пазара!
2023 г. нанесоха съкрушителен удар на Александра Филмс като им измъкнаха Сони Пикчърс (бившата Колумбия), а Александра Видео навремето започна своя бизнес в България именно с касетките на Колумбия и след това и на Уорнър.
Те имат Аймакс зала в МОЛ София и 4DX в Парадайза (не съм им фен и не обичам да ме друсат и мокрят).

Александа Филмс
Стефан Минчев. Кина Арена.
Разпространител на филмите на Уорнър и Ню Лайн Синема.
Стефан Минчев е нещо като патриарха на българското киноразпространение, нашия дон Корлеоне, хаха. Но лоши бизнес решения и лоши съветници го доведоха два пъти до банкрут и за съжаление изтърва двете си най-големи кина: София Запад и Младост (с Аймакса) в Бизнес парка.
Имат Аймакс зали в Пловдив и Варна.

Минчев и Александра винаги са залагали най-вече на звука и картината и в това отношение нямат равни у нас.
Докато големите конкуренти от Форум Филм залагат повече на маркетинга, рекламата, промоциите, а и на хигиената и комфорта. И кой спечели? Ами вторите, но и трудно е да с бориш срещу евреи. Много пари имат.

A+ Films
Христо Дерменджиев (бивш партньор на Стефан Минчев от ерата на Александра Видео)
Разпространител на независими и некомерсиални филми.

Киното в мола до х-л Хемус доколкото помня беше Синема Сити. А Синеплекса беше в подлеза на НДК, него няма как да забравя, там за първи път ходих на кино в София през 2001г. и след това само там ходех докато не го закриха, много си го обичах. Другото ми любимо кино беше Лъки Синема, което се намираше до Джой стейшъна в Студентски град, там обаче го махнаха и после направиха фитнес, но май със същото име - Лъки.

Тъй като живея между х-л Плиска и Орлов мост и нямам личен автомобил по обясними причини на мен лично най-близките и удобни кина са ми Синема сити в Парадайз-а и Арената в The Mall на Цариградско шосе. В Арената ги има точно тези 2D Luxe зали за които говорите, и според мен са много хубави. В неделя следобед гледахме с майка ми "Клас 90'та" точно в една от тези зали и както винаги ни беше много комфортно. Освен това нямаше и много хора. За 4DX-а в Парадайз-а ще кажа само, че този тип ефекти според мен са по-подходящи за филми с водни ефекти (така гледах "Карибски Пирати" 5 част, когато излезе по кината). Но за екшън филми не стават, прекалено много друса ефекта "shake" или както там се казваше.

Иначе аз лично като цяло предпочитам да дърпам от пиратите, защото рядко нещо ми харесва от тези филми на кината, повечето филми, които чакам и следя на любими актьори въобще не ги пускат в нашите кина. Освен това цените, както по-нагоре е станало дума са много високи, затова ходя на кино, само ако някой филм ама наистина много искам да гледам на кино в деня на излизането.

И понеже родом съм от Кюстендил ще спомена и киното там. Понеже се намира в сградата на театъра не е много голямо, даже хич (мисля че има около 7-8 реда седалки само), но за сметка на това екрана е огромен, а ако отидеш през седмицата, може да се наложи да си гледаш филма сам в празен салон. Вече 3-4 пъти така с леля ми, понеже тя е киноман, като отидем на кино сме само двете в салона, но пък така ни е по-хубаво, защото можем да си коментираме на воля. А веднъж тя сама е била в празен салон (на една от последните части на "Джони Уик") Единствено миналата година за "Гунди" нямаше билети, та трябваше да се купуват около седмица предварително и поради големия интерес имаше прожекции на филма чак до Декември (обикновено филмите там се пускат за 2 седмици и то само най-популярните, по-малко известните ги дават само седмица).

# 567
  • София
Киното в мола до Хемус е Сине гранд.

# 568
Гледам Мат Уолш и съм до средата на филма. Възникват ми въпроси - как така е снимано тайно, след като очевидно навсякъде има оператори - примерно на вечерята очевидно са знаели, че се снима. А той е маскиран сервитьор. Как е станала уговорката - представили са се за документално предаване и са платили ли?

Догледах го, хареса ми. Има ли такава книга, която е с черна корица и започва с "Не", или просто дразнеше книжарката накрая?

Тъй като се води комедия, ще си кажа, че ми беше смешно само когато докараха чичо Франк. Онези, които си излязоха, бяха разумни хора - още преди това едва се сдържаха - забелязах ги.
А колкото до грозната дебела жена, която смята, че е ок да псуваш беззащитен човек - надявам се американските зрители да са я издирили и да са й отсипали в социалните мрежи. Както и на терапевтите.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 19:14 от pppqqq

# 569
Излезли са трейлърите на "Фанастичната четворка" и филма на The Weeknd.
Четворката изглежда що годе добре, макар Паскал да ми е леко старичък за г-н Фантастичен. На големите студия от толкова време личи колко им липсват качествени идеи и може би смелост да рискуват с нещо ново. Претопляне на манджи и използване на вече налична група фенове на оригиналите, подсигурени да гледат римейка или някой сикуал.

След Идола, направо ме е страх да гледам "Hurry Up Tomorrow", не съм впечатлена от трейлъра, голям нарцис, пък и доста некадърен актьор е Weeknd, ще използва статута на А-list на Джена Ортега и Бари Коган за промотиране, то е и ясно, че те двамата ще са хубавото във филма, ама дано сценария си струва.

Общи условия

Активация на акаунт