Стани богат - тема 26

• 19 374
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Пак лошо формулиран въпрос. Можеше да се разбира, че има 3 министър председателки, родени в Киев, та коя е третата.

Аз точно така го разбрах.

# 91
  • София
Дамата
Сандвичеви, правилно. Еее, Да обичаш Пабло разбира се, тц тц (Пенелопе и Хавиер). Но добри 2000 лв.
-
Мъжът
офффф, трагедия. Върколака бе човек. Пещера е тук. Не е ли чувал за обувките им, пфф. Хелиос. Нищо не знаеше тоз момък.
-
Дама 2
шапката, хаха, култова ; не знам за министър председателката ; Дъглас Кели е психиатър.

# 92
И пак много тъпо използване на жокера. Трябваше просто да попита "какъв е Дъглас М Кели", а не да тартанисва 20 секунди.

Не съм го търсила, но Дъглас Кели едва ли е рядко име, особено ако жокерът пише на латиница, както предполагам, заради името и защото не звучеше като човек с майчин език български, та беше абсурдно да пита само за името и да изброява отговори почти през всички 30 секунди, без да спомене поне нацисти, ако не Нюрнбергския процес. И накрая жокерът виновен. Честно казано, аз дори и да го знам като факт, ако ме попитат само за името (такова често срещано име), може и да не зацепя кой е.

# 93
  • София
Ники Кънчев след днес:
33 от 37 или 89%

# 94
И пак много тъпо използване на жокера. Трябваше просто да попита "какъв е Дъглас М Кели", а не да тартанисва 20 секунди.

Не съм го търсила, но Дъглас Кели едва ли е рядко име, особено ако жокерът пише на латиница, както предполагам, заради името и защото не звучеше като човек с майчин език български, та беше абсурдно да пита само за името и да изброява отговори почти през всички 30 секунди, без да спомене поне нацисти, ако не Нюрнбергския процес. И накрая жокерът виновен. Честно казано, аз дори и да го знам като факт, ако ме попитат само за името (такова често срещано име), може и да не зацепя кой е.

Aз търсих на кирилица, но и на латиница излиза моментално на първо място. Все пак имаме две имена + буква за средното. Предостатъчно е за известен човек.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=douglas+m+kelley

# 95
Аз стигнах до това, че Дъглас М. Кели е психиатър по пътя на логиката.
- свещеник и екстрасенс - очевидно не.
- журналист - тук дамата се подведе сама и не успя да надскочи парадигмата на нашето време. Чак пък толкова да са били заинтересовани американците (победители след свирепа и невиждано жестока война), че да отразяват гледната точка на победените?? Абсурд.
- психиатър - ето това е, което би било полезно за науката или псевдонауката "психиатрия", практикувана отвъд океана през десетилетията преди ВСВ, психиатрията на лоботомиите и електрошоковете.. Какво по-полезно за изследване от един сбъркан мозък? А ако са елитът на сбърканите световни мозъци?? Дюшеш! Simple Smile

# 96
Буквата за средното име е съмнително дали ще я чуе правилно жокерът, защото той слуша, не го вижда написано, затова общо-взето не я смятам. Не знам, за мен е тъпо да пита само за името, дори и само от гледна точка на това как изглежда - че жокерът е някакъв имбецил, чиято задача е съвсем явно да потърси в интернет отговора.

# 97
  • Пловдив
За шапката не я знам песента и бях между шапка и обувки, от филмите само ХЖ можех да изключа. Grinning А за психиатъра и аз между него и журналист, макар че разсъжденията на Happy Mijjj са много логични.
Но пък знам за Пещера, за Сандвичевите острови знаех, че това е име на някакви острови (в някакво детско, май с кака Лили, преди около 40 години бяха задали въпроса кои острови се ядат), за Голда М. изключих другите три - Юлка не може да е само трета, другите и те май не бяха много трети, но най-вече не може да са родени в Киев. За всеки лесното е различно. Sunglasses

Песента, естествено, все пак установих, че ми е позната и на мен с все припев, но нямаше да се сетя.

____

Свещеник изключих за нацистите, защото не би трябвало да са от една религия всички. В Австрия, откъдето е Хитлер, и Южна Германия (Бавария) преобладават католици, пО на север - протестанти, и то лутерани, които не са много между англоезичните на име Дъглас. А и на свещениците едва ли биха им осигурили "пълен достъп" (те самите не се нуждаят от него, към арестантите едва ли такъв жест), по-скоро от време на време биха ги викали при конкретен човек.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 22:07 от Магдена

# 98
  • Русе
Ако беше просто лекар, щях да посоча това. Но в случая по-вероятно е да е свещеник.
Осъдените на смърт имат право да се срещат със свещеник.

Един свещеник, неизвестно от кое вероизповедание, за всички обвиняеми, които може би са от различни вероизповедания?

А според Кънчев кралица Елизабет била кралица консорт.

# 99
Скрит текст:
Ако беше просто лекар, щях да посоча това. Но в случая по-вероятно е да е свещеник.
Осъдените на смърт имат право да се срещат със свещеник.

Един свещеник, неизвестно от кое вероизповедание, за всички обвиняеми, които може би са от различни вероизповедания?

А според Кънчев кралица Елизабет била кралица консорт.

Била е, но не тази Елизабет, за която си мислиш, а майка ѝ.

# 100
  • Пловдив
Точно така, за майка и беше. Но май ставаше дума за 1923 г., когато нейният мъж още не е крал, съответно тя не е кралица консорт, а само кралска снаха.

# 101
Въпросът за Голда Мейър беше много коварен. Yum

И за Нюрнбергският процес – също. Всъщност най-малко логично е да е психиатър...

# 102
Има логика с психиатър - с оглед на масовия геноцид (милиони избити) е трябвало да проверят дали нямат отклонения, което евентуално да се използва за защита в съда. Ако са луди не могат да ги обесят.
Или отделно за научно обяснения на жестокостта.

# 103
Нюрнбергският процес е позор за всякое право. Такова е мнението дори на Амнести интернешънъл! Победителят (жертвата) съди победения. Това ако е правосъдие...

"Комунизмът не е идеология,а психично заболяване" – Антонио Нагера,испански психиатър и професор. До тази диагноза стига испанеца след разпити на комунисти заловени по време на Гражданската война в Испания. 

Но няма проблем в съдебния състав на Нюрнбергският процес да участват съветски комунисти...

Отклонихме се от темата... Не много...

# 104
Скрит текст:
Дори и в момента има активни  и влиятелни комунисти, всъщност либерализмът в САЩ е просто по-еволюирала форма на комунизма (не съм фен, само изтъквам един факт). Да се заклеймява дадена идеология като психическо отклонение, е признак на идиотизъм. Дори да не ти харесва, хората имат право да имат различни възгледи и разбирания за живота (когато станат агресивни и започнат да се избиват, това не е от идеологията, а си е от тях). Виж да вярваш, че можеш да си смениш пола, е психическо отклонение, но това е съвсем друга тема.

Всъщност психиатърът няма какво толкова да разбира. Когато няма кой да те накаже, някои задръжки падат и това се отнася за абсолютно всички хора, не само за тези с определена идеология, от определа раса и пол и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт