Майчин дом Варна - тема 14

• 7 574
  • 123
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Ами до колкото помня, можеш да избереш,ако държиш да си при точно определена акушерка. Иначе моя доктор работеше със Снвжи при, която бях и аз Simple Smile Ще се включат и другите момичета да кажат.
По втория въпрос не те разбрах-кое да е платено?
Да то и аз не го обясних правилно. Имам предвид, че аз си ходя на ЖК при следящото АГ до последно,  но тъй като тя не изражда, едновременно ще ходя и в МД за тонове и всичко което е необходимо, при този случай докато не ми издадат направление за раждане и всичко в МД до раждането ще е платено?
Или аз бъркам нещо. Даже моето АГ каза че не е задължително да ходя на тонове, т.к. сега ще ходя по-често при нея и тя всеки път ме гледа и пуска, но аз ще ходя, все пак и да се запознаем с доктора.
Ти при кой лекар беше?

Аз бях при др Костов. Ако правиш прегледи и тонове там, да, ще си ги плащаш. Най-добре си запиши час при доктора, който си избрала и се разберете. Няма смисъл да те следят на две места.
Записах час, следващата седмица ще видим как ще се разберем.
И аз съм се насочила към д-р Костов, ти с какво впечатление си от него?

# 16
Момичета, заплащахте ли си за тоновете и ако да, каква е сумата?

# 17
  • Варна
Не, последните седмици те викат редовно като част от ЖК.

# 18
По ценоразписа им, мисля, че се заплаща 35 лв за 20 минути запис. В Майчин дом бях на ЖК и не съм ги плащала отделно, вероятно са включени към допълнителния пакет за здравноосигурени, но съм ходила веднъж в една областна болница, защото преносвах и не ми се пътуваше през ден до Варна - заплатих около 20-30 лв за записа.
Момичета, заплащахте ли си за тоновете и ако да, каква е сумата?

# 19
Здравейте, Някоя ходила ли е на преглед по спешност при дежурния в Майчин дом? Как се случват нещата? Бременна съм в 9г.с и не се следя там, но имам болки и се притеснявам защото имам 2 мисед аборта

# 20
Здравейте, Някоя ходила ли е на преглед по спешност при дежурния в Майчин дом? Как се случват нещата? Бременна съм в 9г.с и не се следя там, но имам болки и се притеснявам защото имам 2 мисед аборта
Здравей, аз ходих миналата седмица, но беше вечерта към 22ч, казах на охраната, че съм за дежурен, защото рецепцията не работеше, веднага им звънна горе, но влизаха на спешно секцио и почаках - дежурният ме прие след операцията в кабинета, огледа ме обстойно на ехограф и се видя, че не е гинекологичен проблема. Преди прегледа ме попита при кого се следя, а се следя при тях. При оформяне на документите след прегледа като го попитах колко дължа ми каза "нали си при д-р Костов, значи нищо".
Дневният дежурен кабинет мисля, че е в 10 кабинет, долу вдясно по етажа, където са всички кабинети, пробвай да кажеш на рецепция, че си за дежурен, за заплащане не знам как е.
Ако искаш им звънни предварително по телефона и кажи, че не се проследяваш там, попитай ги и ще ти кажат. Аз звъннах предварително на денонощния им номер и ми казаха "как така сте с болки, имаме денонощен дежурен, елате веднага".
Номерът им на регистратурата е 052/332000 .Пробвайте първо с него, кажете им, че имате болки, че не се проследявате там и ще ви кажат.
Денонощният им е 052 38 38 58 .На него съм звъняла в 21ч.

# 21
  • Варна
Аз ходих в 26 г.с., имах прокървяване, според следящото АГ, трябваше да лежа и ако 1 ден не ми мине да влизам в болница, даже и предварително ми даде направление за хоспитализация.
Реших все пак да отида за второ мнение при дежурен в МД, не се следя при никой от тях, на рецепция казах за какво съм, извикаха дежурен прегледа ме, каза каква е причината, и съответно предприе мерки. Попита ме дали искам да ме види и на видеозон, казах да - всичко с прегледа и видеозона беше 110 лв и не съжалявам че отидох.
От тогава не се е появявал този проблем, и може би това беше причината да реша да раждам там и при същия доктор, което съвсем скоро ще се случи.
Надявам се на същото отношение и професионализъм.

# 22
Два пъти съм ходила при дежурния лекар, понеже моя доктор в сряда не е в кабинета. На регистратура казах на кой доктор съм пациентка и че не се чувствам добре, приеха ме, прегледаха ме и не съм плащал нищо. Може би защото бях с платен пакет при тях. Нямам идея

# 23
Колко струва нормално раждане сега в майчин дом ? Който на скоро раждал да сподели моля.

# 24
Здравейте, имам няколко въпроса ☺
Следя се в Аг, но моята лекарка не изражда. Въпреки това акушерката там каза, че до последно ще следим тонове там.
Насочила съм се към майчин дом и имам първи записан час при д-р Анна Атанасова другата седмица. Знам, че с нея ще си говорим и тя ще ми каже какво трябва да се направи, но исках да питам вас и да съм подготвена.

По принцип тя ще иска ли тоновете да са ми в майчин дом? ( може би ще е по-лесно и за двете страни) някой знае ли каква е цената?
И всъщност аз съм в 32ра седмица, ако се харесам с д-р Атанасова трябва ли да платя нещо до раждането като пакет там? Или просто ще ходя нормално и всеки преглед ще плащам?

Също това, че съм се следила на друго място, а отивам при нея проблем ли е ? Дали знае тя как реагира на това?
И има ли нещо допълнително за което не съм попитала, а пък може да споделите.

Сещам се и това, с тромбофилия съм и това предпоставка ли е за секцио? Тоест някой знае ли Атанасова как процедира ?

# 25
Аз раждах ноември 2023 при Анна Атанасова, с тромбофилия съм. Нормално родих. Преносвах и бях на стандартен преглед да видим ще го бъде ли скоро раждането и каза, че водите са намалели много и решихме да не рискуваме. Малко след това си взех нещата и ме приеха в болницата. Изчака си ме, въпреки че работното ѝ време беше свършило и каза, че ще стои колкото е необходимо. Въпреки че изглежда доста пряма като първо впечатление, беше супер мила и забавна, и някак вдъхваше сигурност и авторитет. Та, не вярвам да има драма с това, че си се следила някъде другаде и нито веднъж не е споменавала 'секцио'.
Да не говорим, че бях с конюнктивит и бях много неприятна гледка,  но всички в МД бяха супер мили, приятни и окуражаващи. И друг път съм писала, имам първо раждане в ОБ, второ в МД и условията плюс отношението са в полза на МД.

# 26
Здравейте! Имам един страничен въпрос. При раждане в МД със секцио:
- Колко време сте в интензивно отделение?
- Кога местят жената в нормална стая?
- Кога носят бебетата за постоянно в стаята при майката?

Първото ми раждане беше в АГ Варна през 2023 секцио. Без медицински причини или други основателни такива, бяхме разделени с бебето над 48 часа (родих понеделник, преместиха ме в самостоятелна стая вторник, донесоха ми го чак в сряда след обяд).
П.С. Настоях още вторник да ми го донесат, но главната акушерка буквално ме заплаши, че ако посмея да го поискам сега "сама ще се оправяш после" и ако ми бъде много трудно, нямало как да поискам помощ, а недай си боже да се наложи да го "върнат" при другите бебета поради Х причина, как съм мислела аз, че ей така се разнасят бебета по етажите... като цяло не им се занимаваше с мен и това е. Не искам да говоря в каква депресия изпаднах, та до днес днешен това е голяма болка за мен.

Благодаря предварително!

# 27

Първото ми раждане беше в АГ Варна през 2023 секцио. Без медицински причини или други основателни такива, бяхме разделени с бебето над 48 часа (родих понеделник, преместиха ме в самостоятелна стая вторник, донесоха ми го чак в сряда след обяд).
П.С. Настоях още вторник да ми го донесат, но главната акушерка буквално ме заплаши, че ако посмея да го поискам сега "сама ще се оправяш после" и ако ми бъде много трудно, нямало как да поискам помощ, а недай си боже да се наложи да го "върнат" при другите бебета поради Х причина, как съм мислела аз, че ей така се разнасят бебета по етажите... като цяло не им се занимаваше с мен и това е. Не искам да говоря в каква депресия изпаднах, та до днес днешен това е голяма болка за мен.

Благодаря предварително!
Аз също ще съм благодарна, ако някой отговори на тези въпроси Blush

Иначе две приятелки родиха това лято секцио в АГ, без усложнения, и двете раждаха секцио по собствено желание. Операциите им бяха сутрешни, бебетата и на двете дадоха на следващата сутрин, т.е. деня на операцията им ги показаха, а сутринта на следващия ден им ги оставиха по стаите да ги гледат сами вече до изписването. Може би имат някаква промяна там.

# 28

Благодаря предварително!

В реанимация стоях 6ч след секцио,след което ме раздвижиха и ме изместиха в стаята. Бебето ми го донесоха още в реанимация,може би час след като родих и не съм им го давала повече.

# 29
Охх, това с АГ е отвратително. Аз се скарах с тях при второто ми раждане, което сглопих да бъде там. Настоявах да ми дадат бебето, те отказваха, защото много майки, като "видели зора", ги връщали. Аз обясних, че нямам никакво такова намерение. Не беше лесно, но успях да си взема бебето. То беше наливано с мляко, което е текло от голяма дупка и на практика, аз имах страхотни трудности да го накарам да суче. Това наливане на бебетата, прецаква възможността за кърмене на много жени. Кърмя си децата по 12-13 месеца, това за бебенцето е важен старт в живота. Изживяването с недаването на бебето, беше голям шок за мен! Първото ми раждане беше в Щерев и там, такова нещо - нямаше. Излизам от реанимация и си взимам бебето, даже още там го носеха, за малко.
А третият път, в Майчин дом, в ръцете д-р Яков, преди 6 месеца ❤ прекрасно преживяване! Отново благодаря на д-р Яков, д-р Казаков и д-р Добрева! 🙏🏼 В реанимация ми я донесоха, краката си ме мърдах още, но бях щастлива, че ще мога да я гушкам и да я сложа да суче, повече не съм я давала, освен 2-3 пъти, за по 5 минути, за да сляза при мъжът ми и синовете ми, да ги гушна и да ми дадат нещо.

П. С. И трите раждания са секцио.

Успех на бъдещите мами! Леко раждане, бързо възтановяване и милички бебчета! 🤗

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 09:00 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт