Как да продължа със съпруга ми?

• 12 107
  • 220
  •   1
Отговори
Здравейте,

Много съм объркана и не знам как да продължа напред.
Женени сме от 20г и имаме голямо дете. Съпругът ми ми изневери с негова колежка. Бяхме се отдалечили от известно време, по-скоро той се отдалечи от мен. В онзи момент бях заета с други неща и по-скоро го приех, че има нужда от усамотение. След това интуицията ми ме поведе към друга жена, потърсих и открих, потвърдиха ми го и други хора.
Последваха скандали, той отричаше, че има нещо, само приятелка му била, но няколко неща, които посках да ми покаже, за да се уверя, че не е така, не ми ги показа /ясно защо/. В тези скандали, реакцията му беше ответна - че не е виновна жената /с която няма нищо?!/, а аз - че през целия му семеен живот, той не се е чувствал добре с мен /подтискан, неоценен и т.н./. Показваше много яд, че хората са ми наговорили "глупости". Но според мен беше яд, че е разкрит.
Първият път му се молих, че ще се променя, да опитаме отново, през много трудности сме минали заедно. Склони, но не прекъсна връзката си, както и не промени отношението си към мен. Да, внимателен е, помага в домакинтството, но дотам.
След това поисках да се разделим. Не иска, нямало къде да отиде, семейното имущество, детето. Иска да е свободен, да не го питам къде е, с кой, кога ще се прибере. Не закъснява много, през нощта не излиза. Но когато човек иска нещо, и през работно време може да го направи /може би го е правил/. Правих му проблем за телефона - на вибрация, скрити чатове, без нотификации, проверяване сутрин като стане, вечер като се прибере. Сега и това не правя, опитвам се да не съм при него, за да не се дразня.
При последният ни разговор, се опитах да му обясня, че така не можем да живеем, като съквартиранти, че има нещо още в мен и искам да живеем нормално, да има нежност, интимност. Но при него имало наслоен негативизъм, не може да го промени, а само да го потиска и няма нищо против да си живеем така, както живеели много други "семейства".
Бях при психолог, който ме посъветва, да дам време, но ако нещата не се променят, да се разведа.
Не искам да се развеждам заради самия развод, делене на имущество, багажи и няма къде да отида.
В същото време няма какво да си кажем, усеща се напрежение. Готвим си, делим си разходите, оправяме си дома. Не се държи лошо с мен, но няма и вниманието като към жена, все едно е със сестра си.
Объркана съм, защото:
1. Не мога да го разбера, не му вярвам на думите, на действията. Колко искрено е всичко? Казва ми, че няма нещо против мен, уважава ме като човек, но не ми казва и че ме обича? Казва, че ако се разделим, той няма да бъде с друга жена, но не настоява и да бъде с мен? Когато се държи нормално, лъже ли ме, само да не се разделим, защото няма има къде да спи и да яде? Когато не ми показва чувства, наистина ли няма или от инат и его го прави?
2. Не мога да разбера и контролим себе си. Не ми е давал всичко, от което имам нужда като мъж. Нарани ме с желанието си към друга жена. В скандалите се е държал грубо, обиждал ме е, упреквал ме е. И въпреки вскичко не искам да се разделяме. Искам да си бъдем заедно, както толково дълго време сме били. Липсва ми да се държа лигаво, да има нежност, да усещам желание в него. Това навик ли е? Любов ли е?
3. Искам да стана неутрална към него. Да не ме интересува какво прави, с кой е и т.н. Но не мога. Дразня се от малки неща, които знам, че ги е правил за мен, а сега ги прави като отива на работа /може би за колежката/. Дразня се като виждам как си гледа телефона /може да му е писала/. А може и всичко и да не е така, но аз всичко свързвам с нея. Тормози ме и това, че не знам какво наистина се случва с връзката му - ако е прекъснал, може би се е осъзнал, ако не е - пак съм лъгана, аз страдам, а той се забавлява.
Искам да остана с него, сякаш ми се иска да вярвам, че ще се осъзнае, че ще се обърне към мен, ще свърши всичко с онази жена, но ... не виждам в него желание за това. Тайно се надявам, но заблуждавам ли се? /Аз съм доста по-добре от него - визуално, интелектуално и финансово, не завися от него - не е от тези причини да искам да сме заедно./
Искам да имам мир в душата си, да не го мисля всичко това, да го оставя във времето. За няколко дни се отърсвам и после пак нахлува всичко. Дава ми грешни сигнали, веднъж така, веднъж иначе. А може и аз да ги тълкувам грешно. В момента, той е психически нестабилен, объркан, както лично, така и служебно.
Сега не ми е изгодно да се развеждаме, може би след няколко месеца /чисто финансово/.
Дайте ми съвети как да спра да го мисля всичко, как да се оставя на течението докато взема окончателно решение?

Стана много дълго, но имах нужда да споделя!

# 1
Няма време. Животът е твърде кратък, изживей си го спокойно.

# 2
Хвани си любовник, може и двама.

# 3
Няма време. Животът е твърде кратък, изживей си го спокойно.

Не мога да намеря това спокойствие. Да се отърва от мислите си, от това какво ще стане.
Чувствам, че всичко е приключило, но не искам да го повярвам.
Надявам се ...

# 4
Според мен той е приключил с теб, стои от удобство и може би заради "какво ще кажат хората", или чака ти да си тръгнеш , за да не е той лошия. Най-много да му дотрябваш като грохне, че жените обикновено сме болногледачки. Дано скоро се отърсиш и продължиш напред.

# 5

Това не го изключвам Laughing
Но колко ми решава проблема?

# 6
Той проблемът не би трябвало да е само твой.
Друг вариант - частен детектив и снимки, показваш му ги и му поставяш ултиматум.

# 7

Това не го изключвам Laughing
Но колко ми решава проблема?
Напълно, стига любовникът да е читав, тоест, да задоволява емоционалните ти нужди. В твоя случай не се налага и да се криеш и лъжеш кой знае колко.
Рискът е да се влюбиш в другия, тогава пък ще имаш енергия и сили да се справиш с усложненията на евентуален развод и пак ще си по-добре отсега.

# 8
Според мен той е приключил с теб, стои от удобство и може би заради "какво ще кажат хората", или чака ти да си тръгнеш , за да не е той лошия. Най-много да му дотрябваш като грохне, че жените обикновено сме болногледачки. Дано скоро се отърсиш и продължиш напред.

Напълно си права, макар че не искам да го призная.

"чака ти да си тръгнеш , за да не е той лошия" - да, при варианта за развод, ми е казвал - ама, ти ще си виновна за развалянето на семейството. Но всички познати и роднини са запознати с действията му и ще им е ясно заради кой се развеждаме.

Цитат
Той проблемът не би трябвало да е само твой.
Друг вариант - частен детектив и снимки, показваш му ги и му поставяш ултиматум.

Какъв ултиматум? Сега като е разкрит или се крие много и връзката е само чатове, разговори, обед, кафе /нали са колеги, "няма лошо"/. Или си е казал еми, ако ме хване, хване и без това сме към развод.

Цитат
Напълно, стига любовникът да е читав, тоест, да задоволява емоционалните ти нужди. В твоя случай не се налага и да се криеш и лъжеш кой знае колко.
Рискът е да се влюбиш в другия, тогава пък ще имаш енергия и сили да се справиш с усложненията на евентуален развод и пак ще си по-добре отсега.

Така е. Аз се чувствам свободна и вече на съвестта ми няма да тежи подобно нещо. Може би това е изходът, но пък е на късмет работата. Може да не се намери читав мъж дълго време. Пък и не искам сега да си го поставям като фикс идея.

По-скоро проблемът сега ми е как да се отърва от чувства? към него, свързване на дребни неща с изневяра и приемане, че той вече е безразличен спрямо мен.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 13:21 от Cat13

# 9
Като имаш снимки, вече имаш реални доказателства, няма как да шикалкави.

# 10
Наистина ли питаш как да продължиш?
Очевидно е, че не те уважава като жена, а седи нахално заради удобството. Хем да си е на рахат и почистено у вас, хем и другата да оправя.
Супер нагло и безочливо поведение. Че и ти да си развалителката на семейства.
Айде, потискаш го, не те иска. Хубаво. Тогава те освобождава и отива там, където е желан, разбран.
Нахалчо.

# 11
  • София
Ох, кошмар. Направо ми стана зле, като те четях. Ти си го искаш, той теб не. Според мен със сигурност има паралелни отношения. Аз не бих издържала това мъчение.

# 12
  • Обран бостан ;)
Дайте ми съвети как да спра да го мисля всичко, как да се оставя на течението докато взема окончателно решение?

Предлагам ти един прост и ефикасен метод за приключване на подобни ситуациЙ.

Като се прибере заключваш го в спалнята и кекс, кекс, кекс, до сутринта.
На другия ден няма да му стане, оная ще го зареже и ще е вечно твой.

Готово !

# 13
Наистина ли питаш как да продължиш?
Очевидно е, че не те уважава като жена, а седи нахално заради удобството. Хем да си е на рахат и почистено у вас, хем и другата да оправя.
Супер нагло и безочливо поведение. Че и ти да си развалителката на семейства.
Айде, потискаш го, не те иска. Хубаво. Тогава те освобождава и отива там, където е желан, разбран.
Нахалчо.

Ох, колко си права, а не искам да е така. Не може да отиде там - тя е семейна, използва го служебно.
Може би, ако беше свободна отдавна да е отишъл. Макар, че ми казва, че никога не би живял са такава жена като нея?!

Цитат
Предлагам ти един прост и ефикасен метод за приключване на подобни ситуациЙ.

Като се прибере заключваш го в спалнята и кекс, кекс, кекс, до сутринта.
На другия ден няма да му стане, оная ще го зареже и ще е вечно твой.

Готово !

Не става Laughing Пробвах го последния път - ама не му става качествено. Бил вече възрастен /50+/ и психически натоварен?! Вярваш ли Thinking ?

# 14
Няма как да продължиш, защото той не иска. Вариант е да живеете като съквартиранти и всеки да си ходи с който иска, където иска. Той го прави, явно ти не можеш. Не ти в нужен детектив, за да му доказваш, че те лъже. Той не се и крие. И играе много долно, манипулира те. Щяла да си развалителката на семейството, ама вие няматв семейство... да не ти пука какво казва. Ти си се вкопчила в спомена за вас, който избледнява с всеки ден. Този човек си му е удобно у вас, а не би се хванал с "жена като нея", защото сигурно е заета или го е резнала за нещо по-сериозно. Ако му свирне, рязко ще си тръгне от вас.

Общи условия

Активация на акаунт