Бременна и сама

• 15 711
  • 567
  •   1
Отговори
# 75
Нищо подобно не се случва на практика.

# 76
Нищо подобно не се случва на практика.

А доказателствата за това са?

# 77
Всички втори бракове и съжителства на хора, които вече са имали деца, когато са се срещнали.

# 78
  • Melmak
Ох, заплатите на лекарите…

Моля ви се, придържайте се към дискусията. Заплатите на работничките в шивашки цех, лекари или друго нямат общо.

Авторката писа, че не може да се справя сама финансово с квартира, ако роди. Иска да се тросне на техните. Представям си хора около 50-те, отгледали децата, изплатили ипотеката как планират да обикалят Италия лятото с кемпер. Ама щерката идва с куфарите и корема в тях, за да им заяви, че е бременна и изоставена, ще се налага да гледат и нея, и детето.

Имам близка на 27, живее с техните. Майка й плаща бързите кредити.

Като чета Фивър се радвам, че има адвкватни родители, които възпитават възрастни индивиди, а не някакви неспособни 30 годишни деца.

Авторката и да роди, ще се висне на ръцете на родителите си, ще е самотна майка. После ще я четем в други теми, като се оплаква, че не са й предложили брак ама мечтаела за бяла рокля, че трудно се разбира с бащата на второто си дете и какво ли не. Ежедневно биват пускани такива теми от хора, които не могат да помислят 1 ход напред за нещо. В случая авторката се е вкарала в някакъв филм. Много било желано бебето от двамата ама докато е правено. Някакъв льольо там пукал мацката без кондом да си прави кефа, после я разкарва, а тя нашата щяла да ражда.. боже, боже..

# 79
Да говори с родителите си във всеки случай. Не всеки иска да обикаля с кемпери, да помогнеш в отглеждането на внуче за някои ще е доста по-стойностно от травъл консумеризма.

# 80
Майката няма да стои цял живот сама и детето ще си има доведен баща все някога. Дано само биологичният не прави проблеми.
Възможно е, ама с тая лесна и бърза влюбчивост го има и рискът да се окаже с 2-ро бебе пак прибързано и оттам сама. Зависи дали се е поучила от грешките си с първото. Факт е, че тя "тръгва на минус" задържи ли детето, колкото и кофти да звучи. Разбирам какво иска да каже ynox0a.

# 81
  • София
Не и всеки иска да отглежда внуче. А и авторката не е на 17, а на 27. Минало й е времето мама и тате да носят отговорност за нейните избори.

# 82
Прочетох всички мнения. Пак повтарям - работа и образование имам, даже почти 3 вече. И работи, и образования.
Родителите ми сами предложиха да съм при тях, за да ми помагат - не толкова финансово, колкото с грижата, когато се налага. Живеят в същия град като мен.
Благодаря! Simple Smile

# 83
  • София
Авторката е тази, която трябва да реши иска ли това дете или не и после пак тя е тази, от която ще зависи дали то ще е богато/бедно, щастливо/нещастно и т.н.
Не някакво недобре възпитано песимистично девойче с мислене на лелка отпреди 2 века.
ynox0a, Хечи каза нещо съвсем различно от това, което ти разбра. И да, тя е права, но не пише за нещастни деца без бащи, гладуващи 30-годишни и подобни.
То и ти си права, но не е нужно да се драматизира и да се търси предопределеност, без да знаем какво ще реши и как ще го направи.
Не прочетох авторката да е лекарка, та не е нужно да ги намесваме, а да се огледаме малко.
Ако тя иска детето, да порасне и да се оправя сама. Ако родителите помогнат, да е благодарна и да не очаква да заместят нея в отглеждането на детето ѝ, че и на нея самата, а да се стяга в кръста.
Отглеждането на внуче може да е смислено, стига да не е в комплект с отглеждане на майката на внучето, още 20 години до пенсиониране и т.н.
Важното е да не се сеща за този мъж.
Ако не иска детето, същата работа. Забравя мъжа и дерзае, докато си подреди живота.
Другото важно е да порасне, че с тази наивност в постовете ѝ и  с тази доверчивост, няма да излезе от омагьосания кръг.

П.п. прочетох последното мнение на авторката.
Защо ти е да се връщаш в детската стая на тия години? Нека родителите помагат, но не им се тропосвай, щом си осигурена.
Виж по-горе. Отговорността от действията и решенията ти са твои и ги поеми като зрял възрастен човек.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 15:47 от Fever Ray

# 84
  • На изток от Ада
Тя трябваше да говори с тях!
Мойте баба и дядо бяха скромни хора , пестеливи... Не са били във възторг от бременността на майка ми. Но не са я притискали.
Леля ми няколко пъти е казвала, че трябвало аборт...

Майка ми купи гарсониера в града , когато бях в 1кл . Ами не сме живяли там с нея .

# 85
Прочетох всички мнения. Пак повтарям - работа и образование имам, даже почти 3 вече. И работи, и образования.
Родителите ми сами предложиха да съм при тях, за да ми помагат - не толкова финансово, колкото с грижата, когато се налага. Живеят в същия град като мен.
Благодаря! Simple Smile

А удотворението на детето ти в такава семейна обстановка с баба+мама+дядо осмисли ли го?

# 86
Благодаря! Simple Smile

А удотворението на детето ти в такава семейна обстановка с баба+мама+дядо осмисли ли го?

Ако имах крайно решение за всичко  - нямаше да пиша тук. Мисля за всички аспекти и изходи от решенията в случая.

# 87
  • Melmak
Благодаря! Simple Smile

Аха. Ама две страници по-рано написа нещо малко по-различно.

Родителите ти са големи, възрастни хора. Едно е да си баба, друго е да си отглеждащ родител. Имаше една приказка, че масово в Бг децата се отглеждат от еднополова двойка - мама и баба. И за съжаление е факт.
Ролята на баба не е да го играеш липсващ татко.

Също така всичко има цена. Това родителите ти да помагат е безплатно само на прима виста. 27 годишна жена да живее с техните е бомба със закъснител. Защото имате различни навици, характери и вашите ще възпитават това дете, а ти като майка може и да скачаш за всеки шоколадов бонбон и разглезване. И куп други неща. Всяко нещо има цена.

# 88
Това си е твоето тяло, ти ще решиш как да постъпиш с него. Решението за деца изисква голяма отговорност. Това, че единият бяга от нея, удвоява тази на другия. Няма да обсъждам съдбата на децата с един родител, има много около мен, включително приятели, нормални хора станаха, с нормални семейства. Мога да кажа за бездетните и самотните - на тях им е най-трудно. На тези с децата животът си върви.
Той какво иска си е негов проблем, с такива хора трябва много твърдост, да си знае мястото, щом не е способен на отговорност.
Аз бих си получалава издръжка, парите са си пари, колкото и малко. Но това е лично решение.
Успокой се и помисли трезво кое е най-добре за теб.

# 89
  • София
Амоняк, с издръжката върви и зависимостта за следващите 18 г.

Общи условия

Активация на акаунт