Бременна и сама

• 15 686
  • 567
  •   1
Отговори
# 60
  • На изток от Ада
Valerie R психо е , след като ме блъсна мотора , се разделиха. Те никога са немски брак. Май не са и живели заедно.
Ми като се разделили баща ми беше напръскал прозорците с боя поф формата на кръст.
Знам и разни други луди неща, като съм била бебе е идвал и е потрошил стъкло на стаята в която е имало печка. Зимно бебе съм... Викали са полиция.

# 61

Не съм чула за жена, която да е направила аборт заради гаджето и после "заживели щастливо".

Аз познавам такава, вече семейна двойка. Бяха се изпокарали жестоко, той не искаше бебе, и тя направи аборт. След 2 години пак се събраха и са заедно и досега. Имат и дете вече. Ама и двамата са много шантави Simple Smile та по скоро е изключение тяхната история. Но е факт, че са заедно и досега, почти 10 години.

# 62
Valerie R психо е , след като ме блъсна мотора , се разделиха. Те никога са немски брак. Май не са и живели заедно.
Ми като се разделили баща ми беше напръскал прозорците с боя поф формата на кръст.
Знам и разни други луди неща, като съм била бебе е идвал и е потрошил стъкло на стаята в която е имало печка. Зимно бебе съм... Викали са полиция.

Тогава забрави и не го мисли повече!
Гледай напред. Животът ще ти даде под друга форма онова, което не ти е било дадено от него.
Прегръщам те и ти желая много късмет! 🌹

# 63
  • На изток от Ада
Благодаря Valerie R!
То както казах съм в друг град и нямам много желание. Омъжена съм. Аз съм с няколко спонтанни аборти...

# 64
Ще дам различно мнение от всичкия този ехо-образен, който изчетох досега. И ще го кажа с най-добри и уважителни намерения.

Детето ти не заслужава ли баща? Като толкова цениш тези няколко клетки в утробата ти, които още дори не са се развили в елементарна човешка форма, не искаш ли да му дадеш добър живот? Добрия живот не се ли състои в това да имаш любящо семейство до себе си? И моля ви се, не ми казвайте че баба+мама=семейство. Не. На детето му трябва баща, и то биологичен, и то такъв, който да обича майка му и да копнее да бъде с нея.

Защо забога ще раждаш човешко същество, като знаеш, че ще му дадеш болка и страдания от ранна възраст? Ти в момента разполагаш с уникалната възможност да решиш как ще се развие един човешки живот-или раждаш, и го подлагаш на самота и нещастие, или правиш аборт и ИМАШ ДЕЦА, когато си психически, физически и финансово готова.

Какво работиш? Можеш ли да си осигуриш самостоятелна квартира, сметки, пълноценна храна за двама и всички допълнителни, но неизбежни разходи? Имаш ли достатъчно професионален опит, за да можеш бързо да си намериш работа на същата длъжност на същата заплата, ако те съкратят утре? Много малко хора на 27 могат да ми отговорят с "Да" на този въпрос. Аз съм по-малка от теб, но никога не бих причинила това на себе си или на бебето си, само защото "misery loves company".

# 65
  • Далечният изток
Ауууу ти да видиш... Дете без баща го обричало на нещастен живот и самота, и болки и страдания, и какви глупости беше още...
Ами ако има най-любящия баща и той вземе, че примерно умре, докато детето е бебе? М? На какво го обрича?
Що за елементарни разсъждения...

# 66
Ауууу ти да видиш... Дете без баща го обричало на нещастен живот и самота, и болки и страдания, и какви глупости беше още...
Ами ако има най-любящия баща и той вземе, че примерно умре, докато детето е бебе? М? На какво го обрича?
Що за елементарни разсъждения...

Какви са тези 1 на 1000 примери, които даваш? Колко майки-вдовици познаваш? Повече ли са от тези с любящи бракове?

Значи за теб е ок едно дете да няма баща? И още повече, да има баща, който не иска нищо общо с него? Защо е толкова закостеняло мисленето в тази страна

# 67
  • София
ynox0a, ако бащата се окаже безотговорен след няколко години, в които уж го играе такъв, следва ли децата му да бъдат отстрелвани, понеже ще без баща и т.н.?
И не знам колко си малка, но на 27 се предполага един човек да е достатъчно осигурен с основното - образование, постоянна работа, поне 5-7 г. трудов стаж (достатъчен за платено майчинство), покрив (евентуално под наем).

Вдовиците може да са малко, но колко са разведените с безотговорни бивши!? Или си от тези, които биха търпели всичко, за да има детето им баща? Това във връзка със закостенялото мислене.

# 68
  • На изток от Ада
Аз не съм съжалявала , че нямам баща.
Трябваше майка ми да направи аборт ли?
Тя е имала аборт по желание. Разделили се с мъжа й , и прави аборт за да не е самотна майка. Има още няколко спонтанни аборти.
И аз съм зачената случайно.

Тя даже ми вика , ей било ми писано да родя у да съм самотна майка!

# 69
Истината е, че нищо не ти е гарантирано в този живот. Едно дете с майка и баща може да живее в страх, тормоз, лишения, докато друго с един родител да бъде щастливо и обичано. Двама родители в картината изобщо не са гаранция за безоблачен живот. Да не споменаваме и колко връзки приключват длед появата на детето и често единият родител удобно забравя за съществуването му. Това с “обричането му на страдание” е много пресилено. Да, в един идеален свят такива случаи биха били почти клонящи към нула, но….реалността се разминава.

# 70
Не е гаранция, но не разбирате какво значи "вероятност". В случая, живота на това дете е вързан - без баща, без семейна динамика. Това е 100 процентова вероятност. Сега дали то ще намери щастие и удовлетворение в този тип живот е друг въпрос, но поради гореспоменатите 100%, то тук набъбва вероятността отговора да е "не".

ynox0a, ако бащата се окаже безотговорен след няколко години, в които уж го играе такъв, следва ли децата му да бъдат отстрелвани, понеже ще без баща и т.н.?
И не знам колко си малка, но на 27 се предполага един човек да е достатъчно осигурен с основното - образование, постоянна работа, поне 5-7 г. трудов стаж (достатъчен за платено майчинство), покрив (евентуално под наем).

Вдовиците може да са малко, но колко са разведените с безотговорни бивши!? Или си от тези, които биха търпели всичко, за да има детето им баща? Това във връзка със закостенялото мислене.

Образованието не всеки го има. Не всеки успява да си намери работа по специалността. И моля ви се; тук сме България, не Скандинавия. Лекарите начално получават по 1000 лв (личен опит). Та какво остава за другите професии? И това дете ще има разходи към него. Нима целия ни народ вече не се е научил, че живот под бедност или близко до бедност не е живот?

# 71
  • Далечният изток
И ти как разбра, че това дете ще е обречено на бедност само защото няма баща?
И какви лекари с по 1000 лв заплата, че и личен опит?! Моля ти се само не ми казвай, че толкова неграмотен човек може да е лекар.... Честно, ще емигрирам. Не мога...

# 72
Да, никой не знае как ще му се стече живота и какви изненади ще му поднесе.
ynox0a може би има предвид, че ще е трудно още в самото начало да стартираш не от нулата, а от минус нещо си.

Аз съм на възраст за баба, вече поизморена и поотегчена. В наши дни живота стана напрегнат и непредвидим. Аз лично не бих стартирала с товар и да си го усложявам допълнително.

# 73
Майката няма да стои цял живот сама и детето ще си има доведен баща все някога. Дано само биологичният не прави проблеми.

# 74
Майката няма да стои цял живот сама и детето ще си има доведен баща все някога. Дано само биологичният не прави проблеми.

Това не е никаква гаранция. Повечето мъже стоят настрани от самотни майки.

Общи условия

Активация на акаунт