Бременна и сама

• 16 080
  • 567
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,

След бурна и кратка любов с човек, с когото страшно много си пасвахме (и обичахме) и до ден днешен го мислим и двамата, аз забременях. Той ме заряза преди да разбере това с довода, че травмите, които си носихме от предишната връзка, ни попречиха. Което е абсурдно, защото имаше хармония между нас на достатъчно нива, за да се справим. Не се бори. Когато разбра, че съм бременна, не се върна. Детето е желано и от двамата, когато е било правено.
Държи се изключително нападателно с мен, когато стане въпрос за това да го задържа. Казва, че не иска да е баща, не иска мен, няма чувства и не желае да бъде част от живота ни, нито да припознава детето. Че е лош човек, че ако го оставя, съвсем ще ме намрази и т.н.
По всякакъв начин се опитва да ме накара да го махна. Щял да е до мен, докато се възстановя емоционално. Дори ми каза, че след година ще се видим пак и ще видим дали може да пламне нещо, тъй като в мен виждал страхотна жена и потенциална и способна майка.
Принципите му били детето да има майка и баща и тази ситуация не се вписва в представите му (затова ако оставя детето, ще се прави, че го няма).
Не ни иска…..това е. Аз трябва да се върна при нашите, за да се справям, ако го оставя, тъй като сама на квартира няма да се справям. Той се страхува, че ще му търся отговорност.
Объркана съм и не знам какво да правя. Истински обичам все още този човек и не си представям да имам дете от друг. Дори не мога да го намразя за постъпката му…
Не искам да махам детенцето ми…. То не е виновно за нищо.
Дори не знам какво ви питам, скъпи четящи, може би търся просто подкрепа. А ако мислите по друг начин, моля ви, споделете.

Цялото ти излияние е пример за когнитивен дисонанс.

Седни и си изясни сама за себе си нещата. Проясни си мислите.

Иначе, ако е вярно това и желаеш да задържиш детето имаш да вземаш много важни решения.
Къде ще живееш? Съгласни ли са родителите ти да те приберат? Имаш ли професия? Право на майчинство?
Има начин, по съдебен път детето да бъде припознато от бащата и да му плаща издръжка. Ще искаш ли изобщо  припознаване или ще го оставиш с баща неизвестен?
Хубаво е да говориш с адвокат. Добре е да говориш със социалните, какво ти се полага като самотна майка с баща неизвестен. Какви са методите да вземеш полагаемото от бащата?
Добре си направи сметката защото невинен човек ще зависи изцяло от твоите решения и последствията няма да са само за теб.

# 31
Свалял ти е звезди да те вкара в леглото, а ти си мислиш, че сте на една вълна. Яко те е заблудил. Сега умира от страх да не го осъдиш за издръжка. Не го е грижа за теб по никакъв начин.

Бих махнала детето в тази ситуация.

# 32
Лъгал те е за да те вкара в леглото и сега те лъже, за да махнеш бебето. Направиш ли аборт, ще се изпари на момента. Не те обича.

Щом имаш подкрепата на родителите си и искаш детето, задръж го, но прекъсни всякакъв контакт с онзи индивид. Не му казвай решението си и не го търси, най-добре ще е за теб той да не припознава детето.

# 33
Подкрепям Лъвица напълно.

Съвет обаче не мога да дам. От една страна отглеждането на бебе в първите месеци е кошмарно за жена, която не е имала деца преди това. Но сега, гледайки сина ми, не си представям как бих махнала бебе.

# 34
  • На изток от Ада
Майка ми е нямала други деца преди и след мен

# 35
Мъжът ми изглежда опасен. Не знам дали бих родила дете от такъв. Много съм страхлива.

Ако родиш - поне не му давай да припознава детето.

Най-добре е да му кажеш. че си направила аборт. Но все някога ще те срещне с детето, ако живеете наблизо. Не знам дали човек сам да си причинява всичко това.

# 36
Роди го, имаш подкрепа.

Аз съм такивъа дете, с баща ми се запознах в 8кл . Разбира се не направи ДНК тест и пак нямам баща. Според него съм от друг мъж... И майка ми ще фалшифицира ДНК теста защото е мед. сестра...
Не поддържаме връзка с него , знам къде живее, и понякога ми се иска да ида...
Изгледаха ме баба и дядо. Рано починаха , не успях да ги опозная.
Баща ми няма други деца!

nasito8988,
впечатли ме твоята история..
Аз на твое място бих отишла, въпреки всичко. Без големи очаквания, но бих. След време може да не бъде вече възможно. Това просто, за да познавам човека, който ме е създал, да имам някакво общуване с него, ако това е възможно за двете страни.

Отделно от това, малко след това бих искала и да ме признае, след което и издръжка за изминалото време - от раждането до... (не знам дали още учиш/следваш). Предполагам не е участвал изобщо финансово в отглеждането ти.

# 37
Незаинтригувания баща особено ще се зарадва да даде издръжка със задна дата...

# 38
  • София
Пирова победа. Освен ако целта е само да получи някакви пари. Иначе за какво ти е общуване с такъв човек?

# 39

Законът не се грижи за неговата радост.

# 40
Законно тя как ще го принуди да я признае?

# 41
По-вероятно е да иска нещо.

# 42
  • София
Законно тя как ще го принуди да я признае?
Вече никак.

Цитат
Чл. 69. Произходът от бащата може да се установи с иск, предявен от майката - в тригодишен срок от раждането на детето или от детето до три години от навършване на пълнолетието. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.

https://lex.bg/laws/ldoc/2135637484

# 43
Важно е nasito8988 какво иска.
Може да се консултира с юристи по повод признаването и издръжката.
А какво ще прави с парите за цялото време досега, е все едно. Може да си ги ползва, да ги дари на дом за сираци, на църквата, на някой кучкарник. Както прецени.

Дописвам: според закона излиза, че ако тя е на 21 години, е вече невъзможно?.. 🤔

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 13:01 от Valerie R

# 44
  • На изток от Ада
Valerie R, ако е жив е на 80г. Запознахме се с него когато бях в 8 кл майка ми се опита да се съберат и да ми остави имота си ... Той не ме прие за дете
Носи  три лукчета (бонбони) един на майка ми,един за него и един на Кучето!!

В 9кл ме блъсна рокерски мотор на пеш. Пътека. Въобще не дойде на свиждане !

В момента живея в друг град ...
Аз съм на 35г . Майка ми като бях на 18 се заинтересува и се установи, че не можем да го накараме да ми препише имот след смъртта си !

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 16:36 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт