Бременна и сама

• 15 811
  • 567
  •   1
Отговори
# 180
  • Melmak
О, моля ви се, не всеки се допитва до родителите си. Елате у нас да видите колко се допитваме…

Допитвам се до майка ми за някоя друга рецепта, че е кулинарка и толкоз.

# 181
Предричам, че вариантът е родителите да го гледат :д

# 182
Нека не се лъжем - всеки с допитва до родителите си. И жени, и мъже.

Наистина ли? Simple Smile
Нито аз, нито мъжът ми сме се допитвали до родителите си – просто ги уведомихме, когато решихме да се женим.
Синът ни също не ни е питал. То само това оставаше – да му се бъркаме с кого иска да свърже живота си. Или той да се чуди и да чака мама и тати да вземат решение вместо него. Ужас.

# 183
Нормално е да се допита до родителите си. Както жената пита своите, така и мъжът има право - все пак това ще е и тяхното внуче.

Авторката предлага 3 варианта на раждане без брак. И аз се чудя какъв е този 4-ти вариант. То не остават много възможности - от аборт сега и бебе в бъдеще (сигурно "голямата помощ" е да платят аборта), до младите да се съберат и последно тя да роди и да им даде детето.
Общо взето и 3-те техни варианта са гадни според мен. Все пак авторката може да им чуе идеите и да реши. Но такъв мъж не й трябва за партньор в живота. Ако гените му са добри (интелект, здраве) за баща става. Негативите му са главно, че не поема отговорност - това е въпрос на възпитание. Ако авторката сама си гледа детето може да го възпита добре.

# 184
Никъде не съм казала, че не заживяват. Обаче и мъжете не са тъпи на днешно време. Някой “с кусур” ще си хване и той булка с кусур. Ама млад и перспективен мъж не изгаря от желание да гледа други деца, моля ви се. Има връзки, но със сигурност се основават на някакъв компромис.

Наскоро мой познат това ми обяснява, че излизал с една жена с дете, почувствал се като балък като на 3ия месец го карала да теглят обща ипотека. Каза, че за забавление е супер, но никога не би бил с такава жена сериозно. На 32 е той.

Май жената е била балъчката, като му се е вързала, че иска сериозна връзка и общ дом. Иначе ясно, че си има кусури явно, които жените без деца около него не могат да преглътнат.

# 185
Индивиди над 18 се предполага, че могат и трябва сами да носят отговорност за живота си.
Ако искат и потърсят мнение, съвет – да. Но да се допитват... Добре дошли назад към епохата на Възраждането и бай Вазов.

# 186
Супер долнопробно м се струва родителите да искат да поемат чужда грижа, дали финансова, или пряка, щом синът им не иска майката и бебето.
Но, хора всякакви.
Когато аз бях млада, наши семейни приятели бяха женени по неволя. Мъжът бил казал- ще се женим, защото ще поема отговорност, щом не искаш аборт, но никога няма за те обичам и уважавам. Е, да де, но вече 30 години са заедно, малкият им син / второ дете, след " случайното/, скоро се ожени.

# 187
  • Melmak
Никъде не съм казала, че не заживяват. Обаче и мъжете не са тъпи на днешно време. Някой “с кусур” ще си хване и той булка с кусур. Ама млад и перспективен мъж не изгаря от желание да гледа други деца, моля ви се. Има връзки, но със сигурност се основават на някакъв компромис.

Наскоро мой познат това ми обяснява, че излизал с една жена с дете, почувствал се като балък като на 3ия месец го карала да теглят обща ипотека. Каза, че за забавление е супер, но никога не би бил с такава жена сериозно. На 32 е той.

Май жената е била балъчката, като му се е вързала, че иска сериозна връзка и общ дом. Иначе ясно, че си има кусури явно, които жените без деца около него не могат да преглътнат.
Той не твърди да е искал нещо сериозно с него, ама тя явно си е решила, че 2 месеца “връзка” е достатъчна да се гмурнат на дълбокото.

Авторката определено потвърди съмнението ми за едно нещо - тя не се колебае дали иска бебето, тя иска да задържи мъжа. Няма бебе - мъжът няма да е с нея. Бебето е козът, който тя смята, че има, за да събуди съвест в него и да се върне той при нея. Тъжно. Мисля, че тук едни казвахме да мисли за аборт, други да задържи бебето, обаче повечето сме на едно мнение за осеменителя - да го разкара.

А тя си мисли, че с бебето ще го върже. Авторке, дори да не го осъзнаваш сега, може подсъзнателно това да искаш. Недей просто, защото дори в началото да изглежда, че се е съгласил да е с теб, след два месеца може да ви зареже пак, да си хване любовница или да те тормози. Да си играете на семейство няма смисъл.

# 188
Не използвам бебето да го задържа, защото бих предпочела да не го виждам повече, отколкото да тормози мен и бебето в корема ми.
Разбира се, че не искам детето да расте без баща, а мечтая за нормално семейство. Разбира се, че принципно бих искала той да бъде в ролята си на баща, най-малкото защото все още имам чувства.
НО! това, което казах най-горе е с най-голяма тежест.
Просто още ме боли от развоя между нас. Аз детенцето си го искам така или иначе. Заради другите фактори, които бяха обсъдени също назад, имам някакви колебания.

# 189
  • Melmak
Авторке, ако не искаше да чуваш за него вече щеше да е блокиран и да си го изгонила от живота си. Не да слушаш “ще ходя да питам мама”.

Иначе изборите в живота са такива - решаваш нещо и носиш отговорност за избора си. За съдбоносните решения рядко има опция и вълкът да е сит, и агнето да е цяло.

Ако решиш да направиш аборт ще минеш през неприятна емоционално процедура и ако не си силна психически ще страдаш.
Ако решиш да родиш детето, съфорумките няма да идват да ти го гледат като е болно, нито да минават с теб през трудностите. Тогава ще си сама.

Всяко такова решение има цена. Въпросът е ти коя цена искаш да платиш. Пиша ти го като човек правил аборт по желание.

# 190
Не използвам бебето да го задържа, защото бих предпочела да не го виждам повече, отколкото да тормози мен и бебето в корема ми.
Разбира се, че не искам детето да расте без баща, а мечтая за нормално семейство. Разбира се, че принципно бих искала той да бъде в ролята си на баща, най-малкото защото все още имам чувства.
НО! това, което казах най-горе е с най-голяма тежест.
Просто още ме боли от развоя между нас. Аз детенцето си го искам така или иначе. Заради другите фактори, които бяха обсъдени също назад, имам някакви колебания.

Е хем не искаш да го виждаш и да те тормози, хем Принципно искаш да е баща на детето ти..... И имаш чувства... Към такъв, на който му съобщавам, че желаното бебе е станало, пък той ми каже, че не ме иска и щял да ме намрази, ако го задържа, ще имам силни Отрицателни чувства, няма да се надявам, че ще му дойде акъла и да сме семейство....

# 191
Жалко. В 21 век да имаш такъв тип, зависим от родителите си какво да се направи сега, след като е сгöвнил положението..

Ако беше мъж и по някаква причина имаше нужда от подкрепата на родителите си (финансова, жилищна или логистична), с оглед на идващото бебе, трябваше да е говорил вече с тях сам. И дори да не го подкрепят, да си поеме отговорността към авторката и бебето, търсейки други пътища.

Авторката се радва. Хубаво. Освен казаното от нея досега за този човек, се прибавя и това да е зависим, манипулируем. Когато е правил незащитен секс, питал ли е родителите си?

Млада жена, с 3 образования и работа в академичните среди...Не е за вярване. Дали е наясно как биха могли да се развият нещата? Предполагам за всичко ще се допитва наистина до родителите си. Те ще решават за младите и за бебето. Или още по-лошо - ще бъдат параван и оправдание за неговите решения.

# 192
Аз споделям с родителите си, ако имам проблем и искам съвет. Решенията си ги взимам аз. И според мен е нормално. Иначе много хора се бият в гърдите как са най-великите, независими, оправни, с перфектния мъж, брак и т.н. Хубаво. Нека е така. Аз такива не познавам.
Ако е споделил с родителите си и те са му дали съвет и предложили нещо, няма лошо. Ако ще му се бъркат и ще ги слуша за всичко е лошо.
И нека не се лъжем-всяка от нас би се надявала и няма ей така да прекрати всякакъв контакт с бащата на бъдещото си дете.
Да отиде да говорят и да си помисли внимателно. И да сподели с близките си хора, а не с форумни мислители като нас.
Успех, авторке!

# 193
Авторке, ти за мен не си искрена. Водиш борба да го имаш този мъж с всички средства, борба, която на този етап губиш. Ти  не мислиш да правиш аборт, взела си си решението. Не знам защо разтягаш локуми тук, фалшиви локуми. Всеки си носи последиците.

# 194
Според мен, семейството на мъжа ще предложи или аборт, или да изгледа бебето. Позволявам си да посъветвам авторката да отиде на въпросната среща също с родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт