Бременна и сама

• 15 784
  • 567
  •   1
Отговори
# 375
Втората година майчинството е ниско и трябва да се върне на работа. Как ще съчетае ходене на работа с често боледуващо дете, не знам. В този случай спорадична помощ не върши работа, не е достатъчна.

Горките жени на пътуващи мъже в такъв случай. Simple Smile
Сигурно всички са бездетни и нещастни.
И безработни, да не забравяме.

# 376
Сега ще падна, ако господин "не съм готов за баща",  се появи с родителите си под ръка!

# 377
  • София
Втората година майчинството е ниско и трябва да се върне на работа. Как ще съчетае ходене на работа с често боледуващо дете, не знам. В този случай спорадична помощ не върши работа, не е достатъчна.

Пътуващите мъже вероятно дават пари. При теб кой ще бъде в ролята на пътуващия мъж, който дава пари?

# 378

Пътуващите мъже вероятно дават пари.

Но липсата си е липса в моментите, когато ги няма.

# 379
Ти не виждаш ли разлика между баща,, който пътува и осигурява сериозни средства и липсващ баща и самотна майка.

# 380
  • София
Е, те не дават пари с пощенски гълъби. Пращането отнема секунди. При теб кой ще изпълнява ролята на пътуващия мъж, който дава пари?

# 381
  • Melmak
Ужас, тя авторката съвсем не с розови очила, а лупи някакви.

Къде тръгна сега да сравнява пътуващите бащи… те много пътуващи бащи изкарват толкова добър доход, че жените им не работят с години…

# 382
Ами за втори път този месец ми се случва. Нещо невероятно ли ти се струва? Преди да тръгне на ясла, да, не ми е боледувал нито веднъж, но ето за месец и половина в болен втори път.
Ако е при родителите си може да се справи финансово, ако плащат сметките и не плаща квартира. И пак няма да е много добре.
Авторке, втората година майчинство всички получаваме 780лв. Първата е според заплатата. Да го имаш предвид.

Невероятно ми се струва, че ги слагаш тези пари за ежемесечен задължителен разход, при положение, че твоето дете дори не е боледувало сериозно, докато си била в майчинство. И тези разболявания минават. Раздели ги тези разходи на възрастта на детето в месеци и ще видиш досега колко ти е излязло наистина. Щото и аз мога да кажа, че един месец съм дала 3600 лева за детето и да е вярно за конкретния месец, ама не си вадя от доходите всеки месец 3600 лева, и да смятам колко ми стига остатъкът. Ясно ли е сега?

# 383
Пак крайни изказвания. Затова не отговарям на всички. Дете се гледа и с много, и с по-малко средства.
Разбрахме, че не съм на ръба на бедността и ще имам помощ.
Факт е, че хората около мен, няма да са постоянно до мен. Факт е, че като първо дете, ще ми е много трудно. Факт е, че животът тотално се променя. Нека гледаме нюансите.

# 384
  • София
Ужас, тя авторката съвсем не с розови очила, а лупи някакви.

Къде тръгна сега да сравнява пътуващите бащи… те много пътуващи бащи изкарват толкова добър доход, че жените им не работят с години…
Кой каквото си направи...

# 385
Ами за втори път този месец ми се случва. Нещо невероятно ли ти се струва? Преди да тръгне на ясла, да, не ми е боледувал нито веднъж, но ето за месец и половина в болен втори път.
Ако е при родителите си може да се справи финансово, ако плащат сметките и не плаща квартира. И пак няма да е много добре.
Авторке, втората година майчинство всички получаваме 780лв. Първата е според заплатата. Да го имаш предвид.

Невероятно ми се струва, че ги слагаш тези пари за ежемесечен задължителен разход, при положение, че твоето дете дори не е боледувало сериозно, докато си била в майчинство. И тези разболявания минават. Раздели ги тези разходи на възрастта на детето в месеци и ще видиш досега колко ти е излязло наистина. Щото и аз мога да кажа, че един месец съм дала 3600 лева за детето и да е вярно за конкретния месец, ама не си вадя от доходите всеки месец 3600 лева, и да смятам колко ми стига остатъкът. Ясно ли е сега?

Аз те разбирам, но разходите не са само по детето, а с 780лв няма как да си ги позволиш, разбираш ли? Дали детето ще е болно, дали ти ще си болна, дали ще трябва уред да си купиш, понеже наличния се е скапал.... За това ти говоря. Че 780лв за нищо няма да й стигнат, камо ли за извънредни разходи, както е примера с болното дете!

# 386
Не насилвай нещата. Моя колежка беше в същата ситуация, ходеше с един, много го обичаше и беше убедена, че той е мъжът на живота ѝ. Само че той не искаше нищо сериозно и тя накрая го "изненада" с бременност. Двете с майка ѝ бяха отишли да му четат конско и да му обясняват как тя няма да направи аборт, а той трябва да си поеме отговорностите. Ожениха ги накрая, роди се детето, след 4 години се разведоха.

# 387
  • Melmak
Недей, Карина, няма смисъл.

Аз предлагам на авторката тоя месец да си отдели 780 лв и да живее с тях, без бебе. Просто да опита. После да си помисли първоначално колко ще струва едно бебе… да види други майки тук във форума ще й кажат.

# 388
Пак крайни изказвания. Затова не отговарям на всички. Дете се гледа и с много, и с по-малко средства.
Факт е, че хората около мен, няма да са постоянно до мен. Факт е, че като първо дете, ще ми е много трудно. Факт е, че животът тотално се променя. Нека гледаме нюансите.

Еми значи темата е приключила. Няма какво повече да кажем. Не знам за какво въобще сте я пуснала тази тема, при условие, че вече сте си решила отдавна, че ще раждате и гледате това дете, и се защитавате за всеки един "нюанс" който ви се дава.

# 389

Еми значи темата е приключила. Няма какво повече да кажем. Не знам за какво въобще сте я пуснала тази тема, при условие, че вече сте си решила отдавна, че ще раждате и гледате това дете, и се защитавате за всеки един "нюанс" който ви се дава.

Коментирам апокалиптичните сценарии само в случая. И съм живяла и с толкова доходи в момент от живота ми, очевидно не когато съм била на 18, докато си стъпя на краката, без бебе (и без квартира, разбира се).
Някои потребителки са толкова крайно нападателни, все едно в техния живот се случват тези неща. Или пък живеят в безпроблемен и безгрешен свят, не знам. Силно се съмнявам.

Общи условия

Активация на акаунт