За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 23 179
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
Нат, пък аз дори не се усетих, че въпросът може да има и такъв аспект Simple Smile
Ами тъй, хората не ядат толкоз и като разберат, че някой е сам, логично предлагат замразяване.  Обаче дочака и ММ и вече го приключихме (от моя страна този път без угризения, но пък и не е лесно да скъсяваш щрудел, че да ти пасне на подноса).
Пепчо, какво сложи на сьомгата при печенето? Така изглежда, че както съм на 2/3 тава щрудел, пак ме предизвика...

# 76
Само Песто от босилек - отгоре и отдолу

# 77
Здравейте! Пак съм аз… Благодаря на всички за отговорите за еклерите! Сега за крема - мога ли да сложа чл ликьор при млякото за аромат или да не рискувам и да си сложа ванилия? Лимоните ми са с мухъл и отпада лимоновата кора…

# 78
Lemoncupcakes, можеш, разбира се. Но не пречи и ванилията да си сложиш.

# 79
Lemoncupcakes, можеш, разбира се. Но не пречи и ванилията да си сложиш.
Благодаря, 2в1! Сложих ванилия и малко коантро, напълних еклерите малко преди да сервирам и станаха много вкусни! Благодаря Simple Smile

# 80
Mikkey, безброй благодарности за тази рецепта:

https://www.mycookingcreations.com/2023/01/calzone-veloce-di-pas … o-in-padella.html

Действително най-вкусната домашна баница, която съм яла. Има вкус на истински бюрек от едно време.
Отдавна търсех такава рецепта, защото аз обичам я хрупкава, на фурна все не мога да я докарам - получава ми се по-скоро млечна. А тази е страхотна дори с мляко (което пробвах може да се замени и с кисело), наистина страхотна по моя вкус.

# 81
https://bnt.bg/news/yahniya-s-grah-i-syomga-i-bavno-gotveno-tele … o-334620news.html

Днес в предаването правиха  бавно готвено телешко месо.
Някой знае ли от 9 степенен котлон на колко трябва да  сложа яденето, че да се готви 4 часа?

GeryGG,
Така се прави и много по-вкусен родопски клин, на тиган от колкото на фурна.

# 82
Бих пробвала след като заври да намаля на много ниска - примерно 2. Ако след малко видиш че вече не ври, вдигни малко, идеята е просто на минималната степен на която все пак къкри съвсем леко а не само да го топли. То малко зависи и от съда и от това колко плътно ти се затваря капакът но ще го нацелиш с 1-2 проби, няма толкова какво да му сбъркаш. То при дълго готвене все пак не се гони прецизност толкова че да не можеш да си позволиш да изпробваш отначало.

# 83
Аз бавно готвене на котлон не признавам (освен ако не е под налягане в мултикукър), защото ако в което и да е ястие на котлон сосът или течността му не ври, вкусът се на продуктите се променя и по-скоро омекват и се разкашкват.
На бавно печене аз смея да твърдя, че съм майсторка, въпреки че не е нужно кой знае какво майсторство да печеш месо под капак 4,5 часа на слаба фурна Blush но винаги ми излиза мозък.

ябълка_66,
обожавам много от родопските традиционни ястия, но баница с ориз не възприемам, обичам си я класическа

# 84
Абе става си, като си нацелиш подходящ съд (според мен задължително с дебело дъно и с плътно затварящ се капак, аз харесвам тежък стъклен) и да си нацелиш на каква степен че да ври ама не чак "да се обръща".
В мултикукър това ми е следващото което съм решила да изпробвам, пробвах му вече другите опции и само бавно готвене не съм - нов, горд собственик, още го разучавам. Още не съм решила какво искам да пробвам в него но си чака ред и такъв експеримент.

# 85
Аз бавно готвя само на фурна (като под бавно разбирам 3-4 часа), но и за фурна градусите си зависят от съда, количеството манджа и конкретната фурна, долу горе на 140 пека и на двете фурни, без вентилатор, но отначало запичам на силна степен, да захване.
На котлон къкрене при мен (индукцион, Бош, стоманен съд на WMF с дебело дъно) се получава от 2. до 1. (на практика 1. е за топене на шоколад и масло, изключително слаба степен), но зависи и от самото ястие - вид и количество. 

# 86
  • София
Картофи,батат,моркови ,целуюина ,броколи .....ок ли са за крем супа ?да добавя и лук или по добре не ?

# 87
  • In transit
Гери, благодаря за доверието! Hug Тази баница я правя буквално през няколко дни, толкова ми е вкусна. Yum

Бавно готвя на фурна и на котлон, както е писала Кубратова, зависи от яденето и от съда в който се ползва, например в чугунен съд или алпака на 2-ра или 3-та степен макс, от 9. На котлона, бавно готвено месо става разкошно.

Станислава, рецепта не спазваш ли някаква? Хубаво е да се добави лук или праз лук, за по-нежен вкус.

# 88
  • Somewhere far away
аз на крем супата от тиква слагам лук.

# 89
Картофи,батат,моркови ,целуюина ,броколи .....ок ли са за крем супа ?да добавя и лук или по добре не ?
Става и с лук, и без лук, както ти предпочиташ. За такива зеленчукови, включително и от тиква, поне аз предпочитам печен лук. На сух тиган или в еърфраера или просто докато пека нещо друго да сложа разрязана глава отстрани във фурната, но да покафенее по крайчетата - съвсем различен вкус и аромат придава и на мен много ми харесва. Тия кремсупи иначе ми имат вкус на пюрета като за бебета, ами поне нещо по-интересно да има в тях да ги прави по-различни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт