За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 227
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 24 863
От изброените неща млякото ми се види излишно. Другите бих ги сложила всичките, те си подхождат. Няма проблем и бяло вино да сложиш, щом искаш да има.
То приготвянето не е особено различно в рецептите за пиле жулиен, разлика има в по 1-2 съставки дали да ги има или не.

# 151
  • Мнения: 7 968
Щом имаш продуктите и си наясно какво искаш да сложиш, то това е рецептата - запичаш или запържваш/задушаваш месото и зеленчуците, доливаш виното, оставяш на бавен огън да се изпари почти изцяло и когато всичко остане на масло, слагаш  сметана, малко краве масло, че изглажда соса, подправки по вкус (но сол и бял пипер поне), къкри 5-10 минути и е готово.
Същото може да приготвиш и печено, като добавиш картофи и залееш с течностите, но първо е добре да запечеш бутчетата и гъбите малко, защото стават по-бавно от картофите.
И на трето място - всичко това накуп с подправки в плик за печене или хартия за печене (добре опаковано обаче) и направо мяташ във фурната, за час след закъкрянето трябва да е готово.  
Импровизациите вече си зависят от вкуса на домакинството, няма как да се знае предварително каква точно рецепта ще ти свърши работа и каква - не.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 16:34 от Кубратова

# 152
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Добър ден
Имам пил бут,бекон ,к.краставички ,лук ,гъби,сметана и мляко правила съм мн пъти пиле жулиен но този път искам да сложа и бяло вино ......та искам някоя рецепта само а тези продукти,нарочно пиша само с тези продукти ,защото Мин път ми се предложи др рецепта ,за което,благодаря но не ми свърши работа

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_56.html

# 153
  • Мнения: 4 382
Имам парче диво прасе и ще помоля за рецепти. Яли сме със сини сливи и много ни хареса.

# 154
  • Мнения: 7 968
Имам парче диво прасе и ще помоля за рецепти. Яли сме със сини сливи и много ни хареса.
Направо иди при Пепчо, на сайта - няма да ти стигне прасето, толкова много са рецептите и изборът не е лесен.

# 155
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 583
Имам парче диво прасе и ще помоля за рецепти. Яли сме със сини сливи и много ни хареса.
Ze-ze,  последвай съвета на Кубратова
ето ти блога на Пепи, чети, облизвай се и преглъщай
Stuck Out Tongue Stuck Out TongueStuck Out Tongue

https://pep-4o.blogspot.com/p/blog-page_24.html

# 156
  • Мнения: 4 382
Благодаря момичета! Имах бегъл спомен, че някой имаше доста рецепти за дивеч, но не помнех кой

# 157
  • Мнения: 24 863
На хубаво място те пращат, послушай ги. Ако се зачетеш по-усърдно, ще пратиш ловеца за още глиган при първа възможност Joy

# 158
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Имам парче диво прасе и ще помоля за рецепти. Яли сме със сини сливи и много ни хареса.

Това са страници от книгата ловно рибарска кухня. Не съм ги приготвял рецептите. Може да представлява интерес за някого.
              

# 159
  • Мнения: 7 968
Пейч, направо да си питам: Къде държиш ключа от кварти..., пардон, от библиотеката? Simple Smile

# 160
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Пейч, направо да си питам: Къде държиш ключа от кварти..., пардон, от библиотеката? Simple Smile

Не мога да си казвам всичко без бой. Smile  Flowers Rose

# 161
  • Мнения: 7 968
Щом ще е до бой, насреща съм  Simple Smile
Ама наистина имаш неизчерпаема библиотека и се полакомих. Иска ми се да доживея да се пенсионирам и да се заровя в едни такива книги и манджи...само доставчик на продукти да имам в непрекъсваем режим на работа, а като гледам последната ти книга, ще ми трябва и ловец Stuck Out Tongue Winking Eye

# 162
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Щом ще е до бой, насреща съм  Simple Smile
Ама наистина имаш неизчерпаема библиотека и се полакомих. Иска ми се да доживея да се пенсионирам и да се заровя в едни такива книги и манджи...само доставчик на продукти да имам в непрекъсваем режим на работа, а като гледам последната ти книга, ще ми трябва и ловец Stuck Out Tongue Winking Eye

Ромката ми умря, но над 100 - на книжни и около 2000 електронни кулинарни книги. Да не споменавам колко GB има в компютъра рецепти.
Па за другото, както се пееше ..... и рибар съм, и ловец  съм...... . Добре че се приятелите от кланицата и дядо Мите да донесе прясна риба.

# 163
  • Мнения: 9 492
Това са страници от книгата ловно рибарска кухня. Не съм ги приготвял рецептите. Може да представлява интерес за някого.
   
не я уважих много тази книга. Една дама от групата ни ФБ ми подари, някои ги бях правила вече, други като крокети няма да направя никога сигурно, да похабя месото. Маринатите остават във вкуса на месото и ако се готви със сметана, или с нещо по-леко, извън винен, тас и други кебапи, вкусът не е приятен.
Освен това, ако е замразено, мускулната тъкан на месото се разгражда и не е нужно това дълго мариноване.
Надявам се са ти казали, че месото е добро (изследвано?) Това е най-важно.

Ze-ze, ако не си готвила до сега глиган, не го похабявай на печен. Както ида го правиш - задушен да е. Толкова ми беше писнало от това месо, че последно със зелен фасул и зелен грах готвех. https://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%93%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD ей тук са глиганските рецепти, превъртай по страниците.  У нас напоследък е много вървежен на кайма със заешко Simple Smile
Не помня със сини сливи точно дали има рецепта, но имам заешко със сини сливи и телешко, което последно писах там https://pep-4o.blogspot.com/2024/05/blog-post_30.html Действай с глиганското.

# 164
  • Мнения: 1 141
Здравейте, попрегледах блога на Пеп-чо, но като че ли не намерих нещо подобно на това, което ми се върти в главата. А то е свинско, мнооого вкусно свинско месенце с някакъв хубав сос, ама не с домати, може би бял...нямам никаква представа какво може а е. Имате ли някакви идеи по тъпия ми въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт