Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 89

• 27 102
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
И на мен много ми харесва, при положение, че хич не ме влече бяло.
ДХЗ, поздравления за поддръжката и чистотата, впечатли ме!
Помислих, че е нова.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 20:58 от Чи лу

# 646
Вече ми е омръзнала бяла и нещо я мисля как да я променя, без да сменям плот и гръб.
Но в случая се отплеснах от темата за кухнята на дамата, която иска повече
плот.Показах моята, за да демонстрирам това, че и да имаш плот, ако е тесен, пак не можеш да правиш безкрайно много неща
За мен плот 1.60 е супер, като ще се включат котлоните в това число( като помощна повърхност), но остава над метър, ако се сложи двойка и мисля, че не е малко за работен плот.
Като се замисля, толкова активна площ ползвам и аз.Работя на Г-то, в частта, под която има шкаф.
Сега мерих, ще е много добре даже.
От другата страна също остава място за допълнителна дейност, до мивката, спрямо проекта.
Разбира се, всяка жена има свои навици.
Чи лу, това е най-лесната кухня за поддръжка.
Колкото и да ми е писнала и да искам нещо по-драматично, още не се решавам заради това, че ще трябва да я поддържам много повече.По тази причина исках гладък гръб и плот от камък.
Барби, не съм аз V…
Но може да помниш полилея над масата, много го коментирахме тогавa този модел на Flos:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 11:34 от ДХ3

# 647
А защо казваш "тесен"? Дълбочината му ли визираш?

# 648
Хахха, давай да го уча 😅
Имаш пространство за този танц:
Скрит текст:
А моят любим танц е лезгинка:
Скрит текст:
Място нямам, обаче имам големи ножове (ММ ги нарича саби, че за моя ръст били огромни и приличали на саби в ръцете ми Simple Smile ) и си танцувам с тях, докато готвя. Трябва обаче да внимавам, а ти може да се развихриш, дори и на кон Stuck Out Tongue Winking Eye

# 649
Кубратова, накара ме да се усмихвам с удоволствие на прекрасните видеа и да се смея за коня 😀.И аз не съм много висок, днес децата ми се смяха, че
не си достигам третия рафт на горните шкафове и търсех стъпалцето за целта 😀, но имам и аз аз големи ножа.😆
Цитат на: Защо ме търсиш?
link=topic=1711587.msg49142433#msg49142433 date=1736708798
А защо казваш "тесен"? Дълбочината му ли визираш?
Да, специално за точене, когато ставя дума, си трябва повече повърхност, моят е 61см.За месене става.

# 650
ДХЗ, и аз след втори рафт задължително със столче, даже и той ми е труден, ама се справям криво ляво. Затова искам и голяма кухня, да се разпростра на ниско и да си танцувам със сабите, няма такъв кеф!
Когато точа тесто, си правя по-малки питките, за да не се протягам повече, отколкото ми позволява ресурсът, така се събират и на плота.

# 651
А моят любим танц е лезгинка:
Скрит текст:
OMG и на мен! 🤣 Мисля, че съм изгледала всички лезгинки в ютюб. Особено мъжката лезгинка ми е любима, много ми е забавна и енергична. Даже синът ми ме знае вече, че си оправям настроението с някакви, които правят салто мортале по сватби. 🤣

# 652
Е, кажи ми, значи, има ли по-подходящо място от голяма кухня за лезгинка?! Няма!
П.П. И аз съм изгледала всички и продължавам. 

# 653
Ай, отивам да вадя ножовете 😅

# 654
Въпреки че гланцовите повърхности в  кухнята не са мой фаворит, изглежда наистина чудесно, предвид това , че е осмокласничка вече :Р
Попитах проектанта в икеа колко ще е свободният плот ако сложим двойка котлони и ги изтегли максимално в дясно ( така че да остане в обсега на абсорбира) Отговорът беше 85-86см.
 Благодаря за предложението за изтеглящ се плот, и аз съм го мислила, но като се знам колко съм блъскаща се във всичко синините ще са ми в кърпа вързани:р
Иначе така съм се запънала за дълъг и хубав плот, защото никога не съм имала такъв, а и другото което е, че чай да направя изглежда така всякаш цял ден съм се вихрила в кухнята.
Колкото до въпроса с модерното прикриване на кухните- разбирам го, особено ако кухнята е на едно с хол и трапезария. За това искам и хладилникът да ми е в шкаф. Да няма котлони, инстантпота планувам да си го прибирам в един от дълбоките шкафове, въпреки че го ползвам ежедневно. Както казах и кафе машината искам да прибера на едно от рафтчетата в колонния шкаф.

# 655
Как 85/6см? 160 и като извадиш 30см за
котлоните, плюс 15 отстояние от колоната, става 1.15м. , над 1 метър.Той е имал предвид плот 60см.До мивката колко е плотът и какво има под него?

# 656
Трябва да погледна размерите. Но съм сигурна че ми каза 85-86см.
60 см е плотът. Под него ще е миялната.

# 657
Значи.. това с ваденето всеки ден на уред.. успех:-)))
И аз така го мислех с фраера и с грил уреда, след месеци ентусиазма рязко се изпарява. Сега ту едното стои, ту другото - според употребата, само сменям местата.

# 658
На нашия плот трябваше да има само кафе машина. Дойде кана за топла вода, после фраер фурничка. А от месец и кана за филтриране на водата, с която заменихме тубата от 10 литра. Поне тя беше невидима. Wink

# 659
Мхм, аз затова смятам, че никога няма да излезе от списанията и да стане нито стандарт, нито еталон за добро решение. Да не говорим, че освен практическа полза някои уреди като кафемашини в комбинация с тостери или кани са си малко като украшение, акцент за кухнята. Примерно SMEG.

Помоему малко са домакините, ползващи редовно кухнята си, които биха могли да я поддържат във вид изчистен плот. Освен усета за лаконичност още преди 15 години, мен и това ме впечатли в кухнята на ДХЗ - редът.

Общи условия

Активация на акаунт