Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 394
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • shumen
Ваня,да се оправят скоро и двете.Хич не ги мисли контролните.Моя миналата година отсъства Януари доста време,но после навакса.
Моя спи още и спа спокойно.Ще видя сега като го вдигна как ще е и ще реша дали да ходи на училище.

# 151
Относно сополите - бих завела детето на алерголог.
Относно разболяването (кашлица, сопол, Т) след чревен вирус (повръщане) една педиатърка на морето (тази в Китен) ми каза, че е напълно възможно детето да се разболее след чревен вирус, защото при повръщане, стомашните бактериите се загнездват в гърлото и се получава възпаление, което налага лечение с АБ.

# 152
Имате ли представа тобрадекс на бебе колко дни се капе,ще питам и док,но поне седем нали?

# 153
Относно сополите - бих завела детето на алерголог.
Относно разболяването (кашлица, сопол, Т) след чревен вирус (повръщане) една педиатърка на морето (тази в Китен) ми каза, че е напълно възможно детето да се разболее след чревен вирус, защото при повръщане, стомашните бактериите се загнездват в гърлото и се получава възпаление, което налага лечение с АБ.

Много интересно и логично. Моето дете преди две седмици повръща, и вчера го хвана гърло, Т. Знае ли човек, може и това да е причината.

# 154
  • shumen
Мими,поне 7 дни според мен.
Моя сутринта го изпратих на училище,но сега се обади,че му е лошо и много кашля и му казах да се обади на госпожата и да си идва и се е видяло,че ще се ходи на лекар.

# 155
Да 7дни ми писа
Мокси до 10 дни каза за голямата,мисля 10 защото понякога забравях и вместо по три пъти слагах по два ...мозъка ми се изпържи да ги следя двете

# 156
  • Varna
И моята да не остане по-назад и тя е в кюпа. Повръщане, диария и температура. Край нямат тези мъки. Сега ще се моля да не зарази бебето.

# 157
Момичета, при нас ново 20. Миналата седмица синът ми беше на градина и се оказа, че едното момиченце, което е посещавало и миналата седмица от днес е с доказана варицела. Пъпките са избили в събота, групата е под карантина от днес. Синът ми се води все още само контактен. Според вас мога ли да го ваксинирам катп е контактен, звъня на личната обаче не вдига. Малкият на 1.6 години и той не е карал. И като за капак майка ми беше сигурна, че съм карала всички шарки, обаче изведнъж започна да се съмнява. Та днес си пуснах изследване за антитела в лаборатория, утре ще са готови резултатите. Според вас ако нямам, мога ли да се ваксинирам и дали ще помогне - в случая съм контактна на контактния. Бясна съм, това се случва точно преди празниците, до миналата седмица бяхме болни...просто не знам какви нерви трябва да има човек.

# 158
При мен в събота с повръщане и диария беше голямата. С малкото имаха разлика над една седмица и не вярвам да е от нея. При каката мина с еднократно повръщане и умора, но малкото го стопи.

# 159
Момичета, при нас ново 20. Миналата седмица синът ми беше на градина и се оказа, че едното момиченце, което е посещавало и миналата седмица от днес е с доказана варицела. Пъпките са избили в събота, групата е под карантина от днес. Синът ми се води все още само контактен. Според вас мога ли да го ваксинирам катп е контактен, звъня на личната обаче не вдига. Малкият на 1.6 години и той не е карал. И като за капак майка ми беше сигурна, че съм карала всички шарки, обаче изведнъж започна да се съмнява. Та днес си пуснах изследване за антитела в лаборатория, утре ще са готови резултатите. Според вас ако нямам, мога ли да се ваксинирам и дали ще помогне - в случая съм контактна на контактния. Бясна съм, това се случва точно преди празниците, до миналата седмица бяхме болни...просто не знам какви нерви трябва да има човек.

Групата на моят син е под карантина от 08.11.24г. До сега от варицела има заразени 6 деца. Моят син не е от тях. Под карантина са за сега до 12.12.24год.

Можете да ваксинирате с Варивакс до 5 дни след контакт.

# 160
Синът ми е на 5 г. Кашля от известно време. Личната изписа бисептол. Обаче е изписала на таблетки. Досега само сироп съм давала. Някой давал ли е таблетки на дете на такава възраст? Тя уж каза че са за деца...

# 161
Моята януари ще стане на 5 таблетки не давам притеснявам се,ш.с пие,но ги хрупа.

# 162
Аз съм давала хапчета на дъщеря ми, даже май беше на 4г. Изпи цяла опаковка и на последното се задави и ми изкара акъла и от тогава не рискувам. Изписвали са АБ на хапчета, когато нямаше сиропи по аптеките, но ми казваха да ги разтварям във вода. А Бисептола си има сироп, може да помолите да ви го смени ако се притеснявате.
За Варивакс и аз знам, че предпазва ако се сложи до 5 дни след контакт. Ако решите да се ваксинирате трябва да действате сега обаче и да поръчате ваксината, защото я няма по аптеките в наличност и ще отнеме сигурно 1 ден поне да я доставят.

# 163
И той хрупа всички от вида на инфлуцид, цинабсин, ШС,..... Ще видим как ще се справим с тия таблетки бисептол. Ако се наложи ще ги стривам в кисело мляко

# 164
Синът ми е на 5 г. Кашля от известно време. Личната изписа бисептол. Обаче е изписала на таблетки. Досега само сироп съм давала. Някой давал ли е таблетки на дете на такава възраст? Тя уж каза че са за деца...
Синът е на 3,9 год. Пие таблетки АБ от 3 месеца, защото другото е мъка - плюене и повръщане на всичко що е сироп с 3 изключения.
Ако вярвате на детето и знаете, че ще поглъща - давайте смело.

Общи условия

Активация на акаунт