Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 390
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
При всеки различно-според педиатъра от 1 ден до над седмица🥲
При моето дете отмина напълно чак на шестия ден. Шест дена беше на солети. Не искам да си спомням.

# 136
  • Varna
Бронховаксом изписаха на дъщеря ми заради постоянното изолиране на бактерии в носа. Тя е или със Мораксела или стрептококи. И е масово и и предизвикват сопол и кашлица. За да може сама  да ги подтиска уж. Това му е идеята при нея. Изписа ги пулмолог.

# 137
Желая бързо оздравяване на всички дечица🍀
Аз отново се включвам по нашият казус със сополите. След последният носен секрет, който излезе чист от мораксела след малко повече от 3 месеца и след като свърши антибиотика на детето сополите не спират. Дори не спряха по време на антибиотика, намаляха до известна степен, но на 6-ти ден все едно тръгнаха с пълна сила наново. Секрета не спира да тече и е бял/прозрачен лепкав. Правя промивки със солен разтвор 2-3 пъти на ден, аспирирам при нужда. Имах грип стоп и силвъртус и започнах силвъртус-а, след като последният път не видях подобрение от грип стоп. Не виждам и от другите. Някой има ли наблюдения да разтичат носа повече? Давам и някаква хомеопатия, въпреки че изобщо не разбирам от нея. Има ли смисъл да търся класически хомеопат? Какво мислите? Заведох го и 2 пъти на солна стая. Мисля да направя курс между 10-15 посещения. А за нея какво мислите? В началото на ноември започна ясла, а е ходил само 5 дни. Не е боледувам от началото на август, само тези пусти сополи. Мислех, че след като се изчисти бактерията ще намалеят, но те се повтарят за 927363 път без дори да спрат изцяло. Отчаях се🥹

# 138
  • shumen
Тони,а какво стана със зъба?
DDchv,а дали солната стая не му разтича носа?Аз моя беше някъде на 5 го водих,но се разболя и направи пневмония и педи каза,че може и от там да е и повече не посмях.

# 139
Ddch, давайте противоалергично през устата. Ако секрета е чист, вземете адреналинови капки (капките по рецепта или на улевинов). Иначе, аз съм ходила по много доктори за сополи ии рекордите вкъщи са 21 дни за чист сопол (с чист секрет) и 24 дни за сопол с бактерия (лекуван 7-10 дни с антибиотични капки по антибиограма). Нашата педиатърка казва - лекувай 7 дни и след това прояви търпение. Когато спре тогава. От личния ми опит - намалете третирането, колкото може по-малко духайте. И в допълнение,  10- 14 дни е нормално едно дете да има сополи. То не е голям човек да му минат за 7 дни.

# 140
Аз съм търпелива и знам, че не минават лесно, но работата е там, че не са спрели повече от 3 месеца. През това време сме посетили 2 унг-та и педиатри. Лекуваха го за бактерията. Е, вече я няма, но те са си там. И не разбирам на какво се дължи. Затова ако някой е минал през подобен казус ще се радвам да сподели какво да предприема.
Противоалергично давах първо ериус 15 дни по предписание на унг, след това фенистил 10 дни. Имам и ксизал, но не знам дали не трябва да се почива и колко често трябва да се дава. А и с тях няма промяна.

# 141
Сигурно е трета сливица този неспиращ сопоЛ.

# 142
Капки Вомитусхил. Никакви течности докато не спре повръщането, стриктна диета. Не се поддавате да му давате да пие , защото му правите лоша услуга. След като се стабилизира вече прахчета за оводняване

Здравейте!
Пиша Ви с бърз и спешен въпрос. Ще се радвам на Вашите препоръки.Как спирате повръщане? Опишете ми как действате, кога и какво предлагате, искам да знам аз ли бъркам някъде..
Детето ми е на 5г (15kg) и лепне ли стомашен вирус, стига до системи накрая. Свещичка Вомакур веднага поставям, без резултат. Изчаквам определено време и предлагам натриев цитрат, хидролитен разтвор по малко с лъжичка, но повръщането не спира. Тази вечер дори прибегнах, със съгласието на педиатъра, до Деган като ми сметна колко точно да дам. Уви повърна и него. Пробвала съм и различни хомеопатии, не действат. Утре ни очакват със сигурност системи.
Моля Ви наистина отчаяно за съвети. Пореден вирус и детето е направо размазано и няма нещо, което да спре повръщането...
Желая на всички четящи здрави деца! ❤️

# 143
За солните стаи нашата педиатърка казва ,хич не се ври там при болните , най много да я разболееш от хиляда и една бактерии ,преди време ни предложи вариант да си купим в къщи уред ,за солна стая малки са уж били на този принцип гледах ме тогава не бяха шокираща цена ,това преди 4 години ,но уж го оставих ме за зимния период за покупка и така не достигнахме до него.Сега вече нз на каква цена са.Но ми се стори тогава по добър вариант.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 22:12 от Мария Г

# 144
ГледахМЕ, оставихМЕ...моля ви, ужасно трудно е за четене с такива безобразни правописни грешки.

По сополивата тема по принцип съм съгласна, че третирането трябва да се намали, но все пак, ако детето няма бактерия, а хремата е обилна и причинява сериозен дискомфорт бих сложила кортикостероиден спрей, Коризалия, Рупафин, евентуално Низита маз.

# 145
  • shumen
Не всеки сопол е от третата сливица.
И наистина намалете да го третирате и може и той да намалее от самосебе си.

# 146
Моят голям син пък след повръщането, както си беше добре днес се разкашля сухо, почти ларингитно и му направих инхалация с пулмикорт. Бил си е само вкъщи, не е бил на училище, нито сред хора, така че изключвам да е друг вирус, а по-скоро продължение на повръщащия. И това ми потвърждава връзката с ларингита на малкият. Не е ковид, грип или RSV защото на малкия правиха някакъв комбиниран тест в болницата и е отрицателен за всичко.

# 147
  • shumen
Sweet memory,да се оправя скоро.
Моя сега легна,няма Т,а му е топло.Ще видим до утре още какво ще се появи.

# 148
3 месеца сополи са най вероятно от алергия ,колко е голямо детето освен сополи имали друго ,кашлици ,правили бронхити ,плевмония? 3 месеца си е цялата есен ,най силния сезон за алергиите и пролет де но говоря за конкретния случай.Алергии до сега с хомеопатия не съм успяла да излекувам Коризалия и там подобните нито при мен нито при детето  ,нито при мъжами,нз от къде сте ,но ако се насочите към алерголог не мисля че ще сте в грешка.Иначе за правописните грешки да имам не ми е много лесно да пиша на телефона обикновенно  не го ползвам за това. Такаче който не желае да не ме чете.След като бактерия няма търсете друга причина 3 месеца няма как да е с вирус и тази причина отпада,остава алергия ,трета сливица но тя има и други симтоми не само прозрачни сополи ,за мен най логично е алергия.Противоалергично може да се пие и по продължително време ,и месец и повече дори ,но си трябва консултация с алерголог Уши нос гърло обикновенно ги дават за 10 дни но и никой лекар не взема функците на колегата и не се месят обикновенно в неговата  специалност.Вече има и много хранителни добавки ,който се борят уж с алергиите и за тях питайте и за деца има.Не са със страничните реакции на класическите противоалергични.

# 149
Моят голям син пък след повръщането, както си беше добре днес се разкашля сухо, почти ларингитно и му направих инхалация с пулмикорт. Бил си е само вкъщи, не е бил на училище, нито сред хора, така че изключвам да е друг вирус, а по-скоро продължение на повръщащия. И това ми потвърждава връзката с ларингита на малкият. Не е ковид, грип или RSV защото на малкия правиха някакъв комбиниран тест в болницата и е отрицателен за всичко.
И аз така мисля... нощеска чух някое да кашля, принципно малката се обажда, но сега мисля, че беше голямата с чревния вирус. Лошото е, че тази седмица имат 2 контролни, та за сега ще взема бележка за 2 дни, пък ако не е добре, ще взема нова.

Общи условия

Активация на акаунт