Боледуване на децата ни - тема 83

• 22 400
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Давах миналия месец антибиотик на таблетки. След 3 тото хапче разбра какво да прави и аз го пусках в гърлото, така че да не го завърта из бузите си, защото тогава го смачква и дъвче. На 5 току що навършени е.

# 166
Водих детето днес на контролен унг преглед при д-р Камел. Не останах много очарована от прегледа, много неща не ми станаха ясни. Няма уголемена трета сливица, другите две са уголемени, както и носната лигавица е много подута. Дали от тези сливици секрета не спира толкова време и се повтаря? Все пак до скоро беше заради моракселата. За сополите изписа макситрол за 10 дни, но хич не ми се иска да ги слагам. АБ + 3бр АБ капки + кортикостероидни за 2 месеца и половина всякаш му е достатъчно. Не знам защо толкова ме плашат тези кортикостероиди и искам да ги избегна. Също изписа Ериус + Лимфомиозот. Аз така или иначе бях започнала Лимфомиозота + Дулкамара хомакорд за свиване на сливиците.

# 167
Взех децата днес от градина, едната се оплаква от гърло, повръща и се с 37,6. Спирам ги и двете тази седмица, дано да опазят сестра и. Странното е, че преди 2-3 седмици пак беше със стомашен вирус, мислех че с нея сме приключили вече, но явно я повтаря.

# 168
  • shumen
И моя в кюпа.С кашлица,хрема болки в гърлото и разтройство е засега.Дойде си след четвъртия час,но на лекар не го заведох,а оставих за утре.Сега съм 2 смяна и поръчах да му дадат Ентерол.

# 169
Относно сополите - бих завела детето на алерголог.
Относно разболяването (кашлица, сопол, Т) след чревен вирус (повръщане) една педиатърка на морето (тази в Китен) ми каза, че е напълно възможно детето да се разболее след чревен вирус, защото при повръщане, стомашните бактериите се загнездват в гърлото и се получава възпаление, което налага лечение с АБ.
Това ми звучи като изсмукано от не знам си къде...Чревните обикновено са причинени от вирус, там АБ не помага. А отделно в червата какви бактерии да живеят които да не налагат по принцип вземане на АБ, но като минат през гърлото видиш ли водят до бактериална инфекция. Аз бременна се скъсах да повръщам по 20 пъти на ден в продължение на месеци, как пък веднъж не се възпали гърлото и наложи АБ. Иначе ми беше раздрано...

# 170
Относно сополите - бих завела детето на алерголог.
Относно разболяването (кашлица, сопол, Т) след чревен вирус (повръщане) една педиатърка на морето (тази в Китен) ми каза, че е напълно възможно детето да се разболее след чревен вирус, защото при повръщане, стомашните бактериите се загнездват в гърлото и се получава възпаление, което налага лечение с АБ.
Това ми звучи като изсмукано от не знам си къде...Чревните обикновено са причинени от вирус, там АБ не помага. А отделно в червата какви бактерии да живеят които да не налагат по принцип вземане на АБ, но като минат през гърлото видиш ли водят до бактериална инфекция. Аз бременна се скъсах да повръщам по 20 пъти на ден в продължение на месеци, как пък веднъж не се възпали гърлото и наложи АБ. Иначе ми беше раздрано...

Аз лежах в болницата в 3тия месец заради същото. Бях парцал.
Но това, което написах са думите на педиатърката на морето, когато беше лепнал летният чревен вирус там.

# 171
  • София
Здравейте,
Моето дете прекара стомашния вирус с температура един ден, достигща 40градуса, и на следващия повръщане и диария. Добре, че поне това мина бързо. Седмица по-късно започна друго- нощна кашлица, звучаща като ларингитна, плюс яко запушен нос. Тъй като често миналата зима правеше ларингити, тази година бях се консултирала с хомеопат как да запопвам при тази ситуация и този път директно и започнах така. Реших да опитам, с надеждата да избегнем пулмикорта този път. Това се случи петък-събота и от вчера кашлицата се промени и вече стана влажна. Днес бяхме на педиатър да я чуе и потвърди, че всичко е ок и да продължавам със същото- а именно Спонгиа тоста 9ch, 3х5гранули.,плюс инхалации с физиологичен разтвор. Носът е все още запушен, за него включихме днес друго, но нямам все още резултат от това.
Не знам дали на всеки би помогнало, но реших да споделя.

# 172
И при моят син се разви по подобен начин. Започна с повръщане, оправи се и точно на 7ми ден започна кашлица. Много странен вирус е това. При него още е като ларингитна кашлицата, но той кашля от вчера.

# 173
  • shumen
Моя е голям вече,но АБ пие със зор.Пробвала съм и сиропи,и таблетки и ги приглъща и му се догажда и ги повръща.Разболее ли се направо косата ми се изправя.
За ваксината за варицела до 5 дни може да се сложи и предпази знам.
Моя сега спи,но мен сън не ме хваща.Няма Т,но кашля и се върти и пъшка.

# 174
Аз в крайна сметка отскочих до педиатърката да сложи един Деган на детето. Тя от сутринта не е повръщала,  но и се гади цял ден и не спира да плаче. Чак и се напукаха капилярите в очите от зор да повърне. И температура вдига.
Станали сме в 4 сутринта, цял ден не е спала, защото и е лошо. Поне пратих другото дете на градина, да не се чудя какво да я правя и нея вкъщи, пък каквото стане...

# 175
  • София
Бързо оздравяване на всички дечица.

Дъщеря ми e с температура 37,2 до 38,5 от 4 дни и от днес почна антибиотик. Изписаха ни Сумамеб
Има и кашлица. За нея нищо не и давам.

Какво препоръчвате като сироп?

# 176
Бързо оздравяване на всички дечица.
Изписаха ни Сумамеб
Има и кашлица. За нея нищо не и давам.

Какво препоръчвате като сироп?

Сумамед е топ АБ. Моето дете след 2ри прием беше пушка.
Сироп за кашлица бих препоръчала Булзин. Той е освен сироп за всякакъв тип кашлица е и имуностимулант. С вкус на карамел е. За съжаление моят син не пие сиропи за кашлица та си караме на инхалации.

Пожелавам ви бързо въстановяване. Heart

# 177
  • shumen
Хоуп,да се оправя скоро.
Ваня,как сте?
Моя днес не е дрискал,но и почти не е ял.На лекар пак не го заведох,но утре съм отпуска до края на седмицата и ще го заведа педи да го чуе,че тая кашлица не ми харесва и казва,че гърлото го боли повече от първия ден,а уж пръскаме.

# 178
Дани, по-добре са. Гласа на малката е почти идеално, голямата си е добре и има вече апетит, все е гладна. Аз явно лепнах от малката вируса, гърло ме боли и гласа ми не и ок. Лошото е, че ми гъделичка нон стоп и ми се кашля от това. Пия от на децата Бронхостопа и Исла взех.

# 179
Стана ми интересно за този сироп Булзин ..пих го миналата зима за нощна упорита кашлица ..уви не ми помогна тогава ..но за първи път чувам и че е имуностимулант ..не виждам нищо в съставките което да го прави такъв продукт поправете ме ако греша ...

Общи условия

Активация на акаунт