Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 523
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Моето дете е с нсчален стадии на Отит. Червени уши, лека Т. Добре, че нашата педиатърка работи до обяд. Изписа Отипакс за болката и Ксимебак.
Таткото е с варицела 5-ти ден. Някакъв ужас е просто. Целият в пъпки, които го сърбят и болят. Т вдига. Ужасно просто. Направо ми се реве, като го гледам.

# 631
  • shumen
Ликеуинд,може.Аз давам каквото и да е противоалергично,ако много кашля.
Емилия,добре,че работи вашия лекар днес.
За пъпки от варицела мажех с една пудра,за да не го сърби.Възрастните казват,че по трудно я изкарвали отколкото децата.
Ваня,как сте?Нещо ми се губи тия дни?
А отит без Т може ли да протича?Една позната ми звъня сега да ме пита,че от няколко дни го боли ухото детето на 12 години,вчера го е водила на лекар и казал,че нищо му няма и им е изписала само Отипакс.2 ден му го слага,а продължава да го боли.

# 632
Danaeka, пускали ли са crp? На моя приятелка на детето беше супер високо с болка в ухото и ги приеха в болница.

# 633
  • shumen
So close,не са.В Петък,ако продължава да го боли ще го води пак и ще иска за УНГ и кръвни,ако трябва.

# 634
Каква е идеята да се дава противоалергично, когато детето кашля нощем от сополи?
Питам, защото моята като има сополи много кашля нощем, чудя се какво да давам, но педиатъра никога не ми е казвал да давам противоалергично.

# 635
  • shumen
На нас пък винаги педи ни изписва противоалергично има ли кашлица.

# 636
Каква е идеята да се дава противоалергично, когато детето кашля нощем от сополи?
Питам, защото моята като има сополи много кашля нощем, чудя се какво да давам, но педиатъра никога не ми е казвал да давам противоалергично.
Отбъбва лигавицата и спомага на секрета да се отдели.

# 637
Да и на нас винаги с кашлица ни дават противоалергично ,отваряло бронхите най общо обяснено ,така ми е казвал пулмолог.Но нз аз кашлицата не я разбирам коя е суха ,коя влажна.Там каквото ми изпишат давам,най вече някакви билкови сиропи ни дава лекарката ,сега последно пи Атусин и след него Ункадеп.Иначе и пулмикорт инхалация се е налагало 2, 3 пъти през годините.

# 638
Уж заради лигавицата. Обаче никога не са ни изписвали и не съм давала. От вас научавам, че това е идеята.
При кашлица от секрети винаги вечер до леглото нарязан лук, при нас спира кашлицата, отпушва носа.

# 639
Честита коледа Бъдете здрави !
Хремата на синът ми пак се обостри,незнам какво да го правя този нос от там и кашлицата стана пак постоянна ,тази нощ пак имаше т. 37.7 гр ..имам чувството че се върнах в изходна позиция ...

# 640
Мнение за Рестив? Да се опасявам ли от странични (д)ефекти при малкия?
Четох мнение на Тони от септември. Изписаха го току що в спешен кабинет, не ми стана ясно обаче дали докато е болен да го почвам.

Весела Коледа, на всички желая здраве.

# 641
  • shumen
Честита Коледа на всички!
Ликеуинд,да не го повтаря или е лепнал нов вирус?Аз,ако много кашля и има Т отново,а е бил спрял да вдига бих завела на лекар.
Бръм,а друго има ли изписано?Какви са оплаканията му?Сега чета тоя Рестив е за имунната система.А аз знам,че те не се пият докато си болен.
Ние уж утре вечер трябваше да се събираме в кръстницата на детето,но сега ми писа,че всички са болни и отлагаме за след Нова Година.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 11:27 от danaeka

# 642
Бързо оздравяване на всички.

# 643
Кашля си Дани, нашите са кашлящи с твоето. Изписаха му изопронозин, който няма да купя и да дам. И сироп.

# 644
Ще ходя на спешен кабинет...

Общи условия

Активация на акаунт