Боледуване на децата ни - тема 83

• 21 499
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
А, как се стига до тази снимка, все някакъв симптом трябва да има.
От малката се заразихме и ние с баща и. С много тежка хрема, аз и с доста упорита кашлица, не знам дали пък при мен не е било друго и да съм я заразила ....

Пневмония на снимка само.

# 691
  • shumen
Flower90,пневмония на снимка само.При моя са се чували хрипове и са ни изпращали на снимка.С каква бактерия е твоята?

# 692
по-нагоре имаше коментар по въпроса, но...
струва ми се, че прекалено често лекувате с антибиотици бактерии, които нормално се намират в организма и би трябвало да може сам да се пребори с тях. знам, че има случаи, в които това е невъзможно, но с постоянното даване на антибиотици, освен че вероятността да се сдобиете с резистентни или много устойчиви на почти всякакви антибиотици се увеличава значително, също така организмът спира да се бори.
пиша го като човек (вече на възраст), когото като малък са тъпкали с антибиотици и аб капки(просто защото така се правеше) и в следствие на това си имам резистентни в носа и гърлото, които ме тормозят почти целогодишно. да не говорим за това,  че развих и алергия към един от най-масовите аб от онова време, а за отражението върху зъбите дори не ми се говори.

и пак повтарям. при доказана необходимост трябва да се дава подходящ антибиотик, но да борите мораксела, стафилококи и стрептококи ежемесечно с антибиотици, в повечето случаи, само вреди.

# 693
Здравейте днес синът ми е видимо по добре ..след 2 приема на тимифлу..по жив,повечко говори иска да играе и да хапва ..четох че лекарството действа ако се даде още в началото на разболяването ...

# 694
Според мен се гледа общото състояние на детето и така се преценява дали да се бори бактерията с антибиотик или не. Между 3 и 4 години всяка бактерия, която се изолираше, правеше поразии и разболяваше много. Сега на 5 г. не е така. Няма универсално правило, затова си има лекари, които правят преглед.

# 695
Стрептокок Пневмоние
Не е пила антибиотик за бактериите, слагаме антибиотични капки. При нея започва кашлица от бактериите .
И аз попитах доктора дали може без капки, но  може би не му се рискуваше заради празниците. Ще видим по-нататък как ще е

Flower90,пневмония на снимка само.При моя са се чували хрипове и са ни изпращали на снимка.С каква бактерия е твоята?

# 696
Кашлица не се лекува с антибиотик, това чувам всеки път, когато отидем на лекар. За кашлица при нас изписват Пулмикорт и Вентолин. За антибиотик мислим само ако има продължителна температура ( в ситуациите с кашлица, нямам предвид когато е с ангина примерно).

# 697
По въпроса за АБ - аз също съм против да се дава през устата за щяло и нещяло. Но ако детето не се справи дълго със секрет в носа и бактерията е завладяла мястото тотално, пускаш го на ясла/градина и заразява другите. Сори, ама не ми е по вкуса това.

# 698
Обаче пие Аб за бактерията, пускаш го на градина за една седмица и се заразява с нова бактерия от някое безсимптомно дете. И така до безкрай. Пак не става.

# 699
Мен последния път Уши нос гърло за бактериите стептококи плевмони имаше в носа ме пита 1 въпрос има ли всички имунизации за възраста ,казах му че тази за 6 още не сме сложили ,за тези плевмони каза че си има имунизациите ,все пак и те пазят мисля  ,всяка кашлица или сопол да не са бронхит или плевмония ,моята лична ми е казвала за 1 седмица бронхит ,плевмония не се прави не се притеснявай ,пък и Вие имате лечение с капки ,колко е голямо детето ,може ли да отхрачва ,все пак ако ги чисти храчките предполагам няма да има проблем.

# 700
Нищо лично, ама й кажете на тази лична, че от деца не разбира. Точно това е разликата между децата и възрастните,че при първите бързо се развива. И за да е все пак по темата, и аз, и другите имаме поне (за децата имам предвид) по един бронхит от тази бактерия, развил се за три дни, в комбинация с по-хард вирус.
Но аз винаги съм казвала, важното за всяка майка е да намери доктор, на който вярваш и одобряваш методите на лечение. Докато го намери, винаги има лутане. Например, нашата лична твърдеше, че 5 дни като не му мине на детето, значи много време се бави и трябва да пие антибиотик. Старата школа.

# 701
И моето дете е със стрептококи пневмоние.
Изчаках го десетина дни и действах само с промивки и почистване, докато онзи ден не вдигна температура, не започна да кашля предимно в легнало положение и не му се зачерви гърлото. Днес почнах антибиотични капки + симптоматично лечение на другите. Температурата я пребори за един ден. Преди месец пи антибиотик, дано се размине този път.

# 702
То и моя така започна с воден сопол ..уж пресъхна и след 3 дни температура..уж не вдига 2 дни и вчера като парцал беше с жестока кашлица ..на приятелка детето вдигна т за 2 дни без зачервено гърло,без сопол и кашлица ..и това беше ..с моя буквално вече 10 дни се занимавам с ежедневно сменящи се симптоми ...

# 703
Благодаря ви за отговорите, от сутринта нито един път не се е изкашляла, няма сопол, не знам какво беше това тази нощ.
Ще видим, дано е било еднократно.
Притеснява ме, че имаше пет дни без кашлица и вчера от нищото пак се появи, тоест може да се тълкува като влошаване, но сега пък нищо и няма. Ще я видя тази нощ и ако кашля утре на доктор пак.

# 704
Това, че няма как да стигне до бронхит и пневмония за седмица изобщо не е вярно. То дори възрастен за няколко дни може да направи пневмония. Големият ми син в рамките на няколко часа. ( по-малко от 24часа) от обикновен сопол е правил бронхит и то без кашлица, директно започнаха да му свирят гърдите и се чуваше, че има хрипове дори без слушалка. Малкият пък една нощ легна абсолютно здрав, без хрема или други оплаквания и през нощта се събуди от невъзможност да диша и суха и стържеща кашлица, директно ни вкараха в болница с остър ларингит.

Общи условия

Активация на акаунт