За и против небоядисаната прошарена коса

• 8 226
  • 190
  •   1
Отговори
# 150
Точно моят цвят на косата!

# 151
И моят, но в много-по къс вариант Blush
Много хора ме питат с какво и при кого си правя така косата, отговарям  - природата се е погрижила, аз само малко подобрявам Simple Smile
Дами в питанка дали да пробват да си оставят естествената коса или не - гледайте цвета на корените. Ако са почти бели, има шанс и косата ви да е с хубав почти бяло-сребрист цвят и лесно да постигате ефекта от последната снимка с добър стилист и no yellow шампоан. Ако са сол+чер пипер и косите ви са гъсти - балеаж или боя. В краен случай добре направени кичури, ако са ви подходящи.
Сивите коси подхождат най-много на жени с бяло-румена кожа (не знам студен подтон ли се казва, дотам не съм се задълбочила). На лица с жълтеникав и землист тен не стоят никак добре, дамите изглеждат болни и изтощени, освен неподдържани.

# 152
  • София
В съвременния изискващ свят не е приемливо жена да си запустне косата.

нищо подобно.

в страните от Западна Европа е рядкост да видите боядисана жена на възраст 60+.
масово косата се оставя да побелява естествено и това е много красиво.

"запусТването" се третира с добра прическа.

# 153
Аз съм в държава където работят до късно. Над 70г и все още са на работа, така че е въпрос на избор дали да се запусне (каква дума само не знам от къде ми хрумна). Много мъже също си прикриват белите коси. На колежката ми, мъжа и си боядисва дори и брадата. Joy

# 154
  • По света и у нас
Ето какво мисля - до преди няколко месеца бях пълно против сивите коси, но започнах да се боядисвам понеже съм блондинка и искам да се потъмня и виждам как боята никак не държи. Пада за 3-5 дни.

И се замислих за всички жени които не се боядисват от скука просто, а за да скрият косите сиви.
Еми ужас е, терор. Имам приятелки които вече сериозно са посивели... и казват че постоянно се боядисват.

Смятам че ако искаш да се пробваш сива, виж как е, ако се харесваш носи си го.

# 155
Гледах снимки вчера на Райна Кабаиванска.
Тя не е средната жена, разбира се, и изглежда феноменално за възрастта си (90 г.), но докъм 70-75 ходеше с русо боядисана къса коса. Сега ходи със снежнобяла, същата прическа, и ми харесва сто пъти повече. Ясно е, че е старателно обгрижена коса, но стои много по-благородно с този цвят, русото евтинее.

# 156
Съгласна съм с Параход. За мен няма боядисано русо, което да не стои пошло и евтино. На повечето жени не им отива на кожата и цветотипа, а косата се проскубва и изглежда зле.

# 157
  • В полите на Пирин планина
Освен, ако не си с естествено светла коса и се придържаш максимално близко до естествения си цвят+боядисване на белите коси.

# 158
Не знам кои държави имате предвид, ще споделя моите впечатления :
Бабите в Лондон. Пълен автобус и до една с прически стил Маргарет Тачър, коя сребърна, коя леко руса или светлокестенява. До една с обици и перлени гердани, костюмчета в светли бебешки цветове или шанелски буклета. Баби 70+ и доста нагоре. На моята домакиня стилистът идваше веднъж на 4 седмици да я прави в домашни условия - доста от по-възрастните жени се възползваха от такъв тип услуга.
Амстердам - по-небрежни прически, че там фризьорските услуги са оле мале като цени. Личаха си заможните дами с пипнати коси, имаше и с боя, и прошарени. Като цяло северните народи са по-пестеливи в линия, цвят и форма на косите (лично впечатление).
По повод "запусТването" и поддържането на външния вид ще разкажа една случка от първия ми престой в ЮК (далечната 1996 г.). При моите домакини идваше една румънка, да помага в дома им, нелегална имигрантка със заповед за депортиране. Жената се криеше и живееше в непрекъснато напрежение, но беше с добре оформена тъмночервена къса коса, маникюр и златни бижута като своеобразен израз на силен дух и себеуважение дори в труден момент.
Къси или дълги, бели, прошарени или боядисани - косите ни трябва да бъдат красиви и да ни поддържат самочувствието.

# 159
Аз забелязвам, че побеляващите жени, залагат на по-светлите цветове, защото белите корени не си личат така драстично.

# 160
Светлите цветове подмладяват визуално, не е само заради корените. Освен това са по-разнообразни, от медно през топлорусо до студени синьо-виолетови нюанси.

# 161
  • Sunshine state
Аз съм тъмно руса натурално, боядисвам се на 3 месеца някъде много близък на естествения ми цвят въпреки, че все още нямам бяло, но като започне да израства много слагам една пудра за коса и коренът не си личи така. Буквално ми отнема секунди. Имам 5 сиви косъма на перчема отпред и ги покрива идеално. На русото действително не си личат чак толкова.

# 162
  • В полите на Пирин планина
Каква е тази пудра за коса, може ли да споделиш?

# 163
  • Sunshine state
Ползвам два вида, каквото дойде общо взето, и двете вършат работа:

# 164
  • София
Различно е, когато прикриваш 5 бели косъма и когато 50+% от косата ти е бяла.

Общи условия

Активация на акаунт