За и против небоядисаната прошарена коса

• 8 235
  • 190
  •   1
Отговори
# 90
Ами не сте разбрали коментара, очевидно. За втори път казвам, никъде не съм твърдяла, че боядисването е здравословно. Имах предвид, че аз мога да спазвам всички утвърдени практики, които да допринесат за добрата ми външност (които са свързани със здравословен начин на живот - спорт, балансирано хранене, хидратация, сън и т.н.), мога да се опитвам да се обличам добре, да съм чиста, но заедно с това, отново с цел да изглеждам добре, да се боядисвам, гримирам и да ходя на маникюр. Защото няколко човека в темата се опитват да внушат, че тези, които се боядисват и гримират, се опитват да "замажат положението".

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 20:24 от Meddyy

# 91
Поддържането на сива коса в салон е осезаемо по-скъпо от обикновено боядисване. Да спомена и много ефектните балеажи в сиво. Но си е цифра всеки месец. Виждала съм и интересни сиво-руси решения, на определени дами стоят невероятно.
Бих дала идея на авторката да опита нещо такова
Скрит текст:

# 92
Meddyy
Ма защо го приемате лично? Никъде не се оспорват вашите усилия и практики.
Говоря за общата картинка, която се вижда наоколо.

Иначе баба ми имаше един лаф за силно нацапотените - "отгоре кукла, отдолу мърла". Аз чак толкова крайна не съм Simple Smile Всичко си има време и място.

# 93
Аз не го приемам лично, просто участвам в дискусията. Противно на вашето мнение, тази тема вълнува всяка жена, независимо от възрастта. Въпросите не са зададени само към жени на Х възраст, които са съгласни да ходят с побелели коси.

# 94
Откога чаках да дойде някой с размахано пръстче и да потрети колко са вредни боите.

# 95
Да, но аз съм виждала разликата върху жена, която цял живот се е хранила здравословно, пила е вода и е поддържала фигурата си преди фризьор. Жената има много малко побелели коси преди и след фризьор с боядисана коса с хубава боя и с хубава подстрижка. От салона излиза друг човек. И лицето изглежда по друг начин. Никак не мога да кажа поддържана фигура, здравословно хранене и косата няма значение. За мен косата е едно от нещата, които имат най-голямо значение. Да, боядисването в салон е скъпо. Може човек да си купи обаче хубавата боя вкъщи и да спести много. За корените има спрейове, които вършат много добра работа. Не е нужно на две седмици да се боядисва.
За мен кожата, косата и фигурата са най-важни. Гримът например не ми е важен при изброените.

# 96
marigold_, ползваш ли такива спрейове?
Те не работят точно както го показват в рекламата.

# 97
Aз имам много малко бяла коса, но мога да кажа, че работят като в рекламата. На Loreal Magic retouch може да отложи боята със седмици. Пробвала съм и една пудра с четка, беше кофти, мазна и цапаше и кожата. На Шварцкопф май.
Имам познати с побелели коси, поддържат си ги хубави с боя. Спреят върши работа и на хора с побеляла коса.
Виждам например при мои по-възрастни познати разликата след фризьор, въпреки годините и разни видими белези, изглеждат супер. Изобщо нямам предвид кофти начин на живот, лоши навици и накрая една боя, че ще оправи нещата. Но косата е много важна за мен.

# 98
  • София
Спреят боядисва и кожата. Трябва да се отмива преди лягане, защото боядисва всичко. И косата става от него на клечки.
Решение е за много спешни случаи, а не като по рекламите.
И никакво пипане на косата, иначе си ходиш с мръсни ръце.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 10:31 от Fever Ray

# 99
Освен това трудно се ползват около лицето.
Ако нещо съвсем малко се белее, гд стават, в противен случай - мазохизъм с лош резултат.

# 100
  • В полите на Пирин планина
Според мен всеки случай - боядисване, небоядисване - би следвало да е индивидуален.
Като се каже посивяваща коса и веднага се сещам за актрисата Анди Макдауъл, която за мен е пример за промяна на общото излъчване към по-лошо:

https://ponichka.com/%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BA … 0%BE%D0%B8%D1%82/

Има сравнение на две нейни снимки с 1 година разлика във възрастта - ами много я състарява небоядисаната коса, а тя е фина и нежна жена, малко над 60 години.

Аз лично започнах да се боядисвам на 44 години, защото се появиха бели косми по протежението на пътя. Старая се да го правя всеки месец, да не прекалявам и да не се вглеждам във всеки лъснал косъм и по тази причина избрах максимално близък цвят до естествената ми коса, но тя е светло кестенява и реално белите коси също не личат твърде много.

Боята съсипва моята коса и се налага много повече грижи. Естествено и възрастта оказва влияние върху вида на косата, така, че не мога да съм напълно категорична.

Преди да мина на боя, около година и половина се правех с къна и билкови бои, но червениякавият оттенък изобщо не ми подхожда на тена и мъжът ми много протестираше против това червено... А той по принцип не ми се бърка. Като се гледам на стари снимки е имал право - изобщо не е моят цвят за коса.

За протокола - на 50 години съм.

# 101
Спреят го ползвям само на някои места на пътя на косата ми и отстрани на челото. Не ми цапа, вероятно, защото го ползвам на малко места. Ако изцапа кожата на челото, веднага с мокра салфетка разтърквям на мястото и се маха от кожата. Познавам жени с напълно побелели коси, които са боядисани и в много хубав вид.
Аз също не смятам за фатално, ако някъде нещо малко побеляло се вижда, когато жената цялостно изглежда добре.

# 102
  • София
Действително, пишат предимно млади жени, щом пък се споменава кърмене.
Че са вредни боите - никой никога не е спорил. Вредни са.

Това, че някоя дама е фен на силната козметика или се боядосва с евтина боя - неин избор.
Това, че дама на 50+ решава да не се боядисва - пак собствен избор.
Дамата, която пита е на 65 - тоест нито бременност, нито кърмене (предполагам Grinning) са ѝ на дневен ред.

Не зная за другите, мога да говоря за себе си. Работя, около 50 съм, налага ми се да се срещам с много хора и да изглеждам добре. Боядисвам се, защото имам бели коси и небоядисана изглеждам зле, приела съм, че времдността на боите ми влияе и така. Не мога да си позволя да ходя побеляла, би се приело много зле от ръководителите ми, както и от контрагентите ми. Доколко съм стегната, поддържана и т.н. - вероятно повечето ще ми вържат кусури. Боядисвам се с качествена безамонячна боя, намерила съм максимално щадяща и близка до естествения ми цвят на косата. Ползвам умерено грим, дрехите ми са съобразени с работата и се водят тип устойчива мода.

Всяка дама може сама да оцени изглежда или не изглежда добре с боя или без. Истината е, че феновете на натуралната визия никога няма да убедят в правотата си тези, които смятат, че жена с лек или не толкова лек грим изглежда добре. Свят широк, хора разни.

# 103
Кристин Льоненс, 60 години. Някогашен успешен модел, сега писателка, по един от чиито романи е създаден филм, награден с "Оскар" за адаптиран сценарий.
Ходи изцяло със сива/прошарена коса. На някои снимки видимо е "направена" от фризьор, на други не толкова. Но боя няма. За мен и цветът, и дължината са ОК и намирам жената за красива и одухотворена (съдя и от впечатления на живо, не само по снимки). Първите две са при гостуването й в България наскоро. Последната, с по-тъмносива коса, е малко по-стара.

Скрит текст:

# 104
  • София
Съжалявам - може да е бивша моделка, може да е най-известната писателка в света - аз, за себе си и за миг не мога да си позволя да изглеждам така в главата.
Рано ми е на 50 да изглеждам ... така.

Общи условия

Активация на акаунт