Изтеглени пари от карта

• 4 051
  • 155
  •   1
Отговори
# 120
След като споделих на позната вчера, разбрах че е прехвърляла пари от нейната сметка директно в революта на някой друг. Явно това е само написано в условията и не се спазва за жалост.

Чакай сега. Съвсем нормално е някой да прехвърли пари от своята сметка в револют сметка на друг човек. Плаща си таксата като за междубанков превод и превежда.
Съвсем различно е някой да си върже Революта към твоя банкова сметка и да точи пари без твое съгласие.
И все пак, помисли си дали ти самата не си дала достъп до данните си по някакъв начин. Банките могат да ти съдействат в това и да се разбере дали получателят на парите е в България, или в чужбина. Тогава ще стане ясно близък ли е, или ти е хакната сметката.

# 121
Интересно.
Също така и икономическа полиция в случая не ти трябва. Това е криминално престъпление.

Когато разрешиш случая, смени банката. Явно ДСК са още в зрелия социализъм.
Преди 2 седмици на моя близка бяха прихванали картата и бяха направили абонамент към някакъв сайт, който да дърпа по 500 лв на седмица. Та се усети на третото теглене. Подаде претенция в банката си в четвъртък (преди това блокира картата по телефона), в петък започнаха работа по нея и във вторник си получи обратно парите и отговор, че са предприети мерки срещу измамниците от страна на правораздавателните органи със съдействието на банката.
Изобщо няма да се очудя в моят случай да изкарат, че “доброволно” съм изпращала пари във въпросната сметка. Случаят е изключително абсурден и искрено да кажа не очаквам кой знае какво решение. Дано от Револют поне предприемат някакво действие, защото при тях 100% излиза към кои акаунти е свързана сметката ми, стига ДСК да се свърже с тях
След като споделих на позната вчера, разбрах че е прехвърляла пари от нейната сметка директно в революта на някой друг. Явно това е само написано в условията и не се спазва за жалост.

Чакай сега. Съвсем нормално е някой да прехвърли пари от своята сметка в револют сметка на друг човек. Плаща си таксата като за междубанков превод и превежда.
Съвсем различно е някой да си върже Революта към твоя банкова сметка и да точи пари без твое съгласие.
И все пак, помисли си дали ти самата не си дала достъп до данните си по някакъв начин. Банките могат да ти съдействат в това и да се разбере дали получателят на парите е в България, или в чужбина. Тогава ще стане ясно близък ли е, или ти е хакната сметката.
Да, надявам се поне да разбера парите дали са отивали в България, тогава нещата вече ще са ясни и прозрачни.

# 122
Действай оо линия на заподозрения, защото, ако изхарчи парите, после чакай от умрял писмо

Точно това беше и моята идея. Защото ненавиждам кражбата. А Виолета може да е бъде много потърпевша, ако не е бърза.

Виолета, ако се окаже, че са изпращани парите директно, това означава, че твоя човек Е....

# 123

Директно явно е свързана сметката ми с революта на някой, защото такси не са начислявани.
Но нали уж не би трябвало имената на сметката да не съвпадат с имената и данните на лицето в Револют. Не знам, наистина изключително много неизвестни има за мен..

# 124
  • София
При захранване на своя сметка, трябва. При различни разплащания, няма такова изискване. Редовно пращам различни суми по сметките на децата ми. Таксата е включена в сумата.

# 125
  • София
Според мен си на грешен път с изчакване на банката. За банката е важно дали проблемът е в тях или не. Ако става въпрос за неоторизиран достъп до картата ти, а не скимиране, те ще извадят каквото трябва като доказателства, че са си свършили работата - смс код, или както там се потвърждават транзакциите, че картата ти не е била използвана на компрометирано устройство, и това е.
В тази хипотеза ти не си си опазила данните и отговорността ще е твоя, пари няма да върнат.
Единствения шанс да си ги видиш отново, според мен е човекът да ти ги върне. Доброволно ли, заплаха от полиция ли, жалба в полицията, ти ще трябва да си активната страна. И да докажеш, че не си ги пращала ти самата доброволно.

# 126
Това с кодовете ми е интересно. Дали е имало на нейния телефон такива.

# 127
Чета темата с огорчение от това, което се е случило на Виолета. Надявам се всичко да свърши благополучно, макар отдавна да съм разбрала, че справедливост на този свят няма. Аз лично не изключвам банковите служители и тези от Револют. Има всякакви случаи на злоупотреби и всичко е възможно. Така, както си прехвърлят топката... Помислете дали нямате около Вас човек със зависимост - хазарт, наркотици... Казвате, че сте държали карта с толкова пари спокойно вкъщи в шкафа,а това пък трябва да значи, че няма зависими край Вас. Казвам го като човек, който за съжаление е с близък човек с наркомански истории. Абсурд е да оставя карта или пари така спокойно в шкаф. Все някой стои зад тази история и единственото сигурно, което може да се каже за него е, че не свестен човек.

# 128
Действай оо линия на заподозрения, защото, ако изхарчи парите, после чакай от умрял писмо
Цялата ситуация изключително много ме напрегна, не мога да се правя на разследващ полицай...
В такъв случай темата е приключена на този етап. Няма какво да си чешем езиците и да предполагаме, щом ти самата не искаш да си помогнеш.

# 129
...Директно явно е свързана сметката ми с революта на някой, защото такси не са начислявани.
Но нали уж не би трябвало имената на сметката да не съвпадат с имената и данните на лицето в Револют. Не знам, наистина изключително много неизвестни има за мен..
Не бъркай номер на сметка с номер на карта.
Не разбирам защо се отказваш сама да си провериш човека?! Какво чакаш? Колкото повече време минава, толкова  шансовете ти да го хванеш и да си върнеш парите намаляват.
Намираш начин да му провериш телефона и Револют и действаш.
И Икономическа полиция не знам дали ще помогне. Подай сигнал в ГДБОП, те ще му стъжнят живота.
Дано само човекът да не ти е дете!

# 130
Цялата ситуация изключително много ме напрегна, не мога да се правя на разследващ полицай...
В такъв случай темата е приключена на този етап. Няма какво да си чешем езиците и да предполагаме, щом ти самата не искаш да си помогнеш.
По какъв начин не искам да си помогна?
Не веднъж благодарих за съветите и помощта които ми дадохте тук в групата!
Какво трябва да направя? Да подам жалба в полицията срещу някой, като не съм сигурна, че е той ли? Ами ако реално се окаже, че има 0,00001% това наистина да се окаже хакерска атака и от банката да го установят. Как мога да обвиня някой в който се съмнявам ей така на сляпо ?
...Директно явно е свързана сметката ми с революта на някой, защото такси не са начислявани.
Не бъркай номер на сметка с номер на карта.
Не разбирам защо се отказваш сама да си провериш човека?! Какво чакаш? Колкото повече време минава, толкова  шансовете ти да го хванеш и да си върнеш парите намаляват.
Намираш начин да му провериш телефона и Револют и действаш.
И Икономическа полиция не знам дали ще помогне. Подай сигнал в ГДБОП, те ще му стъжнят живота.
Дано само човекът да не ти е дете!
Сега погледнах в интернет и намерих имейл и телефонен номер за връзка с борба с киберпрестъпността към ГДБОБ, за това не се бях сещала, благодаря ви!
Веднага ще напиша имейл и ще приложа банковото извлечение от ДСК и разговорът със съпорта на Револют, с който разполагам.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 15:52 от Violetaa325

# 131
  • Сф
Сядаш и говориш с човека, за който имаш съмнение. Много бързо ще си проличи, ако се опита да те баламосва. Или го молиш да си отвори Революта пред теб, за да ти докаже, че не е той. Звучиш сякаш те е страх да се конфронтираш и предпочиташ да си замажеш съвестта, че полицията ще си свърши работата. Ама ти си знаеш.

# 132
Малко е абсурдно това.
Идва човека, с който живея, до чиито телефон имам достъп и до чиято карта имам достъп и ми казва, че се съмнява в мен и иска да му докажа, че не съм аз. СерЬОзно??? Показвам му революта си, доказвам му, че не съм аз и после? След такова съмнение освен разрив на отношенията и кой от къде е нищо друго не може да последва. Не забравяйте, че всеки е невинен до доказване на противното. Горе вече се спомена за един начин да опита да докаже. Казва, че иска да преведе пари по революта на човека, превежда сума и вижда как работи оторизацията и дали и кой ще получи известията. За целта 1 лев едва ли ще стигне, трябва сума. Може да поиска да му погледне революта като каже, че при нея не работи хронологията и иска да види как излизат движенията. Но да отиде и да му обяснява, че се съмнява в него е абсурдно.
Не разбирам защо всички скачате така, че не си проверявала банкирането всеки ден, че си държала картата вкъщи, че не я била защитила … 8 хил. лева не са малко пари, но не нещо баснословно. Много хора си имат спестявания в сметка, която не се ползва нито да разплащания, нито се носи. Държи си я вкъщи, знае, че не прави нищо с нея, защо ѝ е всеки ден да я проверява? Аз разбирам, че дори тези прехвърляния към револют ги е правила еднократно или поне много рядко. От банката няма как да и кажат, че парите са по сметката на конкретно лице. Евентуално ще съобщят лицето на полицията. От там вече те ще търсят начин. Тя си познава обкръжението. Аз не вярвам близък човек да ти точи пари и да разчита, че няма да си провериш сметката. Освен както горе се спомена от човек със зависимост. Освен това цялата тази работа с промяна на телефона и защитата му изискват също време.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 16:30 от Di Soleil

# 133
По какъв начин не искам да си помогна?
...
Какво трябва да направя? Да подам жалба в полицията срещу някой, като не съм сигурна, че е той ли?
Дадох ти идея как може да разбереш и то безболезнено за двете страни . Даже бих го направил, дори и да не се съмнявам в конкретния човек, а за себе си да видя как става зареждането с моята карта в чужд Revolut, какво изписва, какво изисква и т.н.

# 134
Ние пишещите тук проявяваме искрено съчувствие и даваме съвети от жизнения си опит. Обаче , ако човек е склонен към заблуда и самозаблуда и не държи на истината , или си купува внимание от околните , няма да му се получи. Тук  има нарушаване на лични граници, ненужно споделяне, липса на инстинкт за самосъхранение и куп други щуротии. Нямаме Желание да се разбере бързо Истината.Има Страх . Няма лична отговорност. На никой от  институциите не му дреме за твоите пари. Ако човек е проявил небрежност и безотговорност ще бъде за негова сметка. Въпрос на бързина и на Любов към себе си.

Или Темата е Пързалка с цел да се подскажат начини за лично облагодетелстване.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 20:34 от mari eta72

Общи условия

Активация на акаунт