Новата смяна с коледна програма - набор 2005

• 42 198
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Ани, браво на твоя младеж, че му остава време и за четене на странична литература.
Моят не може да си вдигне главата от учене. Голяма част от времето си е вкъщи и е заровен сред някакви учебници и само учи.

Това сега мен силно ме притесни. Учи и той за нещо си, което се случи една вечер онлайн преди седмица-две, писа някаква курсова работа, но много лежерно ми се струва всичко Rolling Eyes

Нинка, óправна е тя, умна - какво е една статистика Kissing Smiling Eyes

# 586
  • София
Да, да мина онлайн колоквиума и курсовата работа по ОТП. Сега учи за колоквиума по МПП, който ще е в края на май и отделно учи по Римско право. По този предмет също имаха нещо да правят, но не си спомням какво точно. Учи също и по един от избираемите и после като мине зора по тези предмети, пък започва сесията, а там е... майко, мила Laughing
Нинка, браво на девойката. Все така да си взима изпитите.

# 587
  • София
Тъй де, Великден честитиш, а на нас ни е коледно.
Нали?  🤣 Голям резил с това заглавие. По-универсалничко ще го сложим на следващата.

# 588
Цяла година ни е коледно, цяла година  да се радваме на добрини и подаръци. Поне до края на сесията да е все така коледно, че там май точно подарък се чака понякога.  Gift

# 589
И моят младеж много учи. Чак вече ме притеснява с това негово учене. От понеделник започва сесия- 9 изпита за две седмици- само физика и математика. Притеснил се е. Обясняваше ми някаква сложна система на събиране на кредити, при която, ако не вземе математиката с много добър процент има вероятност да повтаря годината. Та чак и мен започна да ме гложди. Стискайте палци🧘

# 590
  • София
Аааа, нищо не оставям аз на случайността.
Погрижила съм се да е подготвено детето за изпитите.
Скрит текст:

# 591
Малко извън наборната и сесийна тема, умишлено не питам в "здравословните". Моля, от сърце, ако имате опит или идея за силни болки от растящ мъдрец, да споделите. Всичко-медикаменти с рецепта и без, бабешките лекове. Младежът изведнъж се срина, много го боли, диагностицирано е от началото на годината, че расте мъдрец, но в момента са му силни болките.В петък има час за зъболекар, но дотогава, как да облекчи болките?

# 592
  • София
Милото дете.
Не зная лек, но силно стискам палци да намалее болката.

# 593
Опитайте с памуче, напоено в спирт и обвито със сух памук (за да не прегори, ако е силен спиртът), поставено в ухото. Може да се постави и в пъпа. Това са места с нервни окончания. Спирнтото изпарение се възприема като дразнител и прави възбудно огнище в мозъка, заради което настъпва задръжен процес в болковата зона. Ефектът не е дълъг, но при редуване (двете уши и пъпа) мъзъкът бива излъган да не подава сигнали за болка. При венечни възпаления съм смукала сушена синя слива - разцепена на две и с вътрешната част към венеца - изтегля ако има гной.

Дано мъдрецът да расте в правилната посока и само да разкъсва венеца, а да не су забива в седмия зъб.

# 594
Малко извън наборната и сесийна тема, умишлено не питам в "здравословните". Моля, от сърце, ако имате опит или идея за силни болки от растящ мъдрец, да споделите. Всичко-медикаменти с рецепта и без, бабешките лекове. Младежът изведнъж се срина, много го боли, диагностицирано е от началото на годината, че расте мъдрец, но в момента са му силни болките.В петък има час за зъболекар, но дотогава, как да облекчи болките?
Антибиотик плюс нещо локално за мазане или жабурене и нурофен, така съм се лекувала. Препоръката на зъболекаря беше първо да се излекува възпалението.

# 595
Светкавица много е неприятна болката. По време на първата бременност два растяха едновременно. Мазаха ме с някакви мазила през ден в кабинета на зъболекарката. Следващите два с ибупром и Нурофен облекчавах.

# 596
  • София
Жабурене с отвара от смрадлика.  Не знам за мъдрец точно дали ще помогне, но при болки по зъби, венци съм им правила и е облекчавало. Дано бързо отмине!

# 597
Тъкмо и аз за жабурене ще пиша, но с по-силен чай от лайка. Лайката е противовъзпалителна и облекчава венците.
Бързо оздравяване!

# 598
Нали сте проверили, че не расте под кост? Долните им се случва да са така и помага само екстракция.

# 599
Здравейте, момичета, радвам се, че се раздвижи темата!
Наборката учи умерено, по-скоро към долна граница, но си направи регистрация в Сторител за 6 лв. като студент и наваксва с всички пропуснати книги.
Ходи предимно на спорт и на няколко екскурзии беше - каза да не се притеснявам за сесията, не било моя работа вече. Joy
За растящ мъдрец, от който всички вкъщи сме страдали по различно време имаме спринцовка със затъпена и извита на Г игла. Дадоха ни от дежурния кабинет на Гурко за промиване с кислородна вода. Само това е помагало. Обикновено има малък отвор, в който влиза храна и се възпалява. На наборката са в костта и само операция може да помогне, но тя отлага и кажи-речи на всеки празник сме в денонощния кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт