🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 28 923
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета,извинете за притеснението,но леко съм притеснена днес влязох в 32 г.с,и скоро не бях ходила много.много и днес реших да се разходя обаче не прецених че маршрута ми е малко на нагорнище,баир и вече бях тръгнала бая се изморих и се върнах от половиния път,мъжа ми ме взе на връщане с колата ,и доста ме заболя кръста и ниско долу,и от вчера забелязвам като стана ,днес според мен е по силно усещането защото бая време бях права и вървях усещам болка ниско долу всеедно ме притиска ама така стабилно и всеедно ми се ходи по малка нужда долу горе от вчера имам едно такова усещане  ,и не знам нормално ли е ,претоварила ли съм се днес и кръста бая ме наболява,той си се движи  сякаш ,не знам чудя се ,дали да не отида утре на доктор,за всеки случай понеже се притеснявам до сега чак такова притискане сякаш не съм усещала и не знам дали е нормално дали не,благодаря предварително.
Абсолютно нормално е. Ти не си правила по-дълго ходене и движение колко време? Месец? Повече? Тялото отвиква от натоварване, няма нищо странно в това да се изтощиш от ходене под наклон, както и да те заболи кръста. А болките ниско, когато изкачваш склон са нещо, от което мисля, че не може да се избяга. Бебетата вече са големи - натискат доста по-стабилно. Като си на крак се усеща повече. Като се движиш под наклон малко повече ангажираш коремните мускули и натиска става по-голям. Аз съм така от месец някъде - боря се да остана активна и ходим на разходки в парка, но с всяка седмица стават все по-кратки. В 7ми месец ходихме цели 14 км на планина с около 600 м денивелация - много ме притиска, голям зор ми беше, ама като цяло бях много доволна. Сега, ако избутам 2-3 км в парка съм доволна. Grinning
Боли ме кръста, гърба, таза, нисичко долу ме прорязва, допишква ми се остро от нищото като ме натисне. Това е положението. Още малко.

# 706
Жизел време е да се успокоиш и да спреш да премисляш и най-малкото неразположение. Нормално е да има такова - бременни сме, органите ни са на топка, расте живот в нас. Няма как да се чувстваме перфектно и да нямаме болежки, но не може постоянно да се притесняваме за най-малкото нещо, защото вредим и на бебето и на себе си по този начин. И аз имам  стягания като се понатоваря повече от 5ти месец насам, но няма никакви последствия и всичко е наред с бебето.

# 707
Здравейте момичета,извинете за притеснението,но леко съм притеснена днес влязох в 32 г.с,и скоро не бях ходила много.много и днес реших да се разходя обаче не прецених че маршрута ми е малко на нагорнище,баир и вече бях тръгнала бая се изморих и се върнах от половиния път,мъжа ми ме взе на връщане с колата ,и доста ме заболя кръста и ниско долу,и от вчера забелязвам като стана ,днес според мен е по силно усещането защото бая време бях права и вървях усещам болка ниско долу всеедно ме притиска ама така стабилно и всеедно ми се ходи по малка нужда долу горе от вчера имам едно такова усещане  ,и не знам нормално ли е ,претоварила ли съм се днес и кръста бая ме наболява,той си се движи  сякаш ,не знам чудя се ,дали да не отида утре на доктор,за всеки случай понеже се притеснявам до сега чак такова притискане сякаш не съм усещала и не знам дали е нормално дали не,благодаря предварително.
Абсолютно нормално е. Ти не си правила по-дълго ходене и движение колко време? Месец? Повече? Тялото отвиква от натоварване, няма нищо странно в това да се изтощиш от ходене под наклон, както и да те заболи кръста. А болките ниско, когато изкачваш склон са нещо, от което мисля, че не може да се избяга. Бебетата вече са големи - натискат доста по-стабилно. Като си на крак се усеща повече. Като се движиш под наклон малко повече ангажираш коремните мускули и натиска става по-голям. Аз съм така от месец някъде - боря се да остана активна и ходим на разходки в парка, но с всяка седмица стават все по-кратки. В 7ми месец ходихме цели 14 км на планина с около 600 м денивелация - много ме притиска, голям зор ми беше, ама като цяло бях много доволна. Сега, ако избутам 2-3 км в парка съм доволна. Grinning
Боли ме кръста, гърба, таза, нисичко долу ме прорязва, допишква ми се остро от нищото като ме натисне. Това е положението. Още малко.
Благодаря за пълния отговор аз правя долу горе до 6 7 хил крачки но не всеки ден ,от седмица може би не бях излизала на разходка,просто малко се притесних защото така не ме беше боляло като доста силен натиск и позив за уриниране, явно вече надеждата и ще е така ще гледам да си ходя по нормални паркове колкото мога

# 708
37 седмица +  мислите ли,че е рано за изваждане на бебето? Планово секцио съм и трябва да избера дата. В момента съм 33+6 и вчера бях на преглед,бебчето е 2400 в момента.

# 709
37 седмица +  мислите ли,че е рано за изваждане на бебето? Планово секцио съм и трябва да избера дата. В момента съм 33+6 и вчера бях на преглед,бебчето е 2400 в момента.

При мен ще го вадят в 37+4

# 710
И при мен ще го вадят 37+5, доктора преценява най-добре дали е готово да види света. 😄

# 711
37+2 се пада при мен,ама явно е окей в 37-мата.
Първото ми секцио беше 38+ и затова се чудех дали не е раничко

# 712
При мен също се падаше 37+2, но доктора реши да го измести с няколко дни.

# 713
При мен се пада 38+5, но е случайно, просто датата, която избрахме е тогава😄 а и ми казаха 10 дена преди термин,ние избрахме 9 дена преди термин.
Иначе в едно приложение си следя бременноста и понеже вече съм 36г.с., пишеше, че бебето вече е доносено и няма нищо претеснително и сега да се роди. 😊

# 714
Според мен всичко след 37 е ок. Те някои бебета естествено тръгват тогава.
За стриите аз се мажа с бадемово масло. За сега имам само една - малка 😄

И да ви помрънкам малко 🫣. Супер нервна съм от известно време - то не бяха ремонти, местения, празници ... отделно няма кой да ми помогне и с детето за един час, та върша всичко с него. И и той се е поизнервил, много промени му дойдоха явно - мрънка за глупости, буди се нощем. Не знам дали се ядосвам толкова от хормоните или съм изморена просто, ама трябва да измисля нещо, щото така... не става 😄 Преди йога правех, но от както малкия не спи на обяд и за това нямам време ...

# 715
Момичета, споделям два изключително полезни подкаст епизода, които току що изслушах. Информацията е от последните научни изследвания и вторият е интервю с детски педиатър. Говори се за хранене, алергии, добавки и т.н. Силно препоръчвам

https://open.spotify.com/episode/0Jm06vvEpQk4hIW3F5OYT5?si=SXWth3bUSgS4pZEKUispbQ

https://open.spotify.com/episode/70fD3tidO9ZYfwSHoOmrhX?si=L7hPZYGtRaus6P-YBw3-vA

# 716

И да ви помрънкам малко 🫣. Супер нервна съм от известно време - то не бяха ремонти, местения, празници ... отделно няма кой да ми помогне и с детето за един час, та върша всичко с него. И и той се е поизнервил, много промени му дойдоха явно - мрънка за глупости, буди се нощем. Не знам дали се ядосвам толкова от хормоните или съм изморена просто, ама трябва да измисля нещо, щото така... не става 😄 Преди йога правех, но от както малкия не спи на обяд и за това нямам време ...

Аз изпоколих и бесих, с майка ми сме почти на нож след празниците, а нямам дори дете. ММ не знам как ме издържа. Ако много започнат да ескалират нещата си казвам, че е от хороните. Още малко остана!

# 717
Хаха ох и аз съм така, яко ме друсват нервите по някой път Grinning аз още от преди, 3 дни преди да ми дойде МЦ нещо прищраквах и знаех, че около 3 дни и ще ми олекне, ще бъда пак мил и добър човек Joy
Сега хормоните обвинявам отново, особено вечерно време някой път ставам олеле.

Аз стрии за сега нямам. Дано така да си остане. В началото се мажех със свинска мас, после със мустел@.

Нещо обаче съм се здухала леко, защото почти два месеца, 6 и 7ми, повече си почивах и лежах и упражнения никакви не съм правила. Сега почнах нещо, но така съм изгубила кондиция, че не ми се занимава даже. А пък казват, че помагат за нормално раждане, по-лесно и леко. А много искам да раждам нормално, дай боже да имаме тази възможност.

Аз изпоколих и бесих, с майка ми сме почти на нож след празниците, а нямам дори дете. ММ не знам как ме издържа. Ако много започнат да ескалират нещата си казвам, че е от хороните. Още малко остана!

# 718
Здравейте!

Всички ли сте измислили имена на вашите бебчета? Ако да споделяте ли с роднини и приятели?
Ние намислихме име и казахме на няколко човека и реакциите им изобщо не ми допаднаха. Направо се изнервих и много ме е яд че споделихме преди да е роди бебето.

# 719
Ние си споделихме ,че ще е на таткото, но от самото начало всички му викаха малкия …. Само си дойде, майка ми обаче много ме напряга…От сега мисли за второ,че чак казва и да го кръстя на баща ми🤯А аз понеже си знам ,че ще се роди в месеца на любовта ще го кръстя на най-голямата ми любов🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт