Сполучливи имитации на маркови парфюми - 59

• 49 005
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
# 316
  • Deutschland
Исках да пробвам новите парфюми Perfumed intense. Взех М10 от списъка, който ми бутнаха, имитация на този, който май е за дами, ама М нали трябва да е мъжки. Направо се ошашках.

https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Gris-Montaigne-17842.html

В друг списък от нета М10 е мъжки и имитира  Bad boy на Каролина Ерера.
Освен това от шишенцето май доста е пръскано, но ми дотегна да се занимавам с кисели продавачки и ще го задържа.

Допълвам : Тези парфюми не са на Рефан, а на Вики Бутик. Така пишеше на списъка

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 17:07 от Фрау С

# 317
  • София
Обяснете ми защо, ЗАЩО, след като си предприел опцията да продаваш и тестери, имаш такива само за част от портфолиото? И нямаш вариант да предложиш за останалите аромати, дори и след запитване!

# 318
  • Deutschland
Дават, ама с мрънкане. Били за фирмени клиенти. Нас кучета ни яли.

# 319
  • Sunshine state
Тука са много стиснати откъм мостри, едва едва дават, все едно не ги получават с кашоните. А най-ме дразни като ми виснат на главата и вземат да ми досаждат докато пръскам от изложените мостри на тестерите да си преценя. Разбирам, че това им е работата, ама няколко пъти казвам, че нямам нужда от помощ и пак ми обясняват кое и как.. Аз искам да си душа и да си харесам аз нещо пък. 😂

# 320
sliver , дълго ли ще чакаме още мнението ти за Барения на The Moon?

# 321
  • София
Пожелах си Barenia  и The Moon са я забъркали набързо Sunglasses
Вече имате ли впечатления за Барения?

Избягвам да давам впечатления за парфюми веднага, защото няма да са адекватни. Ще му дам време да отлежи поне до нова година.

Thinking Thinking

Колко по - ясно да го кажа?
Не обичам да запълвам страниците с безсмислени постове. Със сигурност и някой друг си го е купил. Ако смяташ, че има смисъл, нека ти съдейства с мнение.

# 322
То ще рече човек, че ти поисках бъбрек за трансплантация 🧐🤔.....Голямо приготовление за един парфюм.......Не е квантова физика все пак

# 323
  • София
Казах си личното мнение и защо не правя ревю сега. Това, че ти не го уважаваш и продължаваш да ръчкаш, си е твой проблем. Никому не съм длъжна и не съм тук за лайковете и да въвеждам в заблуждение, ей така, за да се намирам на приказка. Няма нужда от повече спам.

# 324
  • Sofia
Хора, какво е това? Hushed

https://sofiaparfyum.com/

# 325
  • София
На адрес излиза мол София, но в техния сайт такъв магазин няма. По цените също е ясно, че са няккави ментета, а надписът parfyum даже няма да коментирам

# 326
  • Sofia
И аз си помислих, че са някакви страшни ментета, но този адрес в МОЛ София ме заблуди. Аз изобщо не знам какви магазини има в моловете. Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 327
Да кажа и аз две думи за моите последни за годината покупки и открития.

Paragon Initio Parfums Prives - на Гиза. Това е нещо невероятно като аромат. За хората като мен, които много харесват Fucking Fabulous Tom Ford, Парагон-ът е "от същата опера", както се казва, "братовчед", но по - мек, по - женствен, по - светъл. Както D-frag12 тук преди мен го каза, да точно така е: "светла дървесина и слива". Истински добре се държа в офиса през целия ден /без подновяване, но със солидно нанасяне по дрехата и косата ми сутринта/. Никого не задуши, но всички го усещаха. И не е нещо, което можеш да усетиш навсякъде, определено не е.

Покрай споменаването на Gold Sugar Aquolina, като типично гурме, почувствах страшна носталгия към него и успях да си го купя. Спрян е отдавна от производство, така, че, ако го намерите, остатъчни количества са. След толкова години, видя ми се слабичък, в спомените ми беше по - ярък. Изкарва върху мен не повече от 2-3 часа. Трябва да се поднови. Но автентичността на крем брюлето си струва /за мен/ мъките. И си викам: "Добре, бе, как може флагмана да няма измиване с дни, а тази вкуснотия да излита за 2 часа ?!"...Не съм чула да има имитация, но направят ли му - ще се купува задължително.

Благодарение на Menerva /с която очевидно имаме доста сходни вкусове за ароматите Hands Plus1/, научих за Gaultier Divine Jean Paul Gaultier на Рефан... Взех го и него и посред зимата изпаднах в сериозен запой с него. Не е нещо, което всички около мен харесват, но аз съм наистина в запой с него. Благодаря от сърце, Menerva Sparkling Heart

Club For Her Sergio Tacchini - купих си запаси, защото на такава хубава цена от около 9-10 лв./30 мл. просто е грехота да не се запасиш. Едно към едно е с Armani Code Cashmere Giorgio Armani . Същата мекота, същият бадем, лимонова ванилия... Не открих никакви разлики в звученето. Като мек пуловер е. "Новогодишен" като аромат. Единственият недостатък е по - малката му трайност /под 4 часа на кожата ми, на дрехата - стои уверено/. Но и на него му прощавам заради красотата му. Ще го подновявам и така.

И една невероятна вкуснотия от Ейвън - Today Tomorrow Always Everlasting Avon.  Отново "с двата крака в гурмето" , лактонно - бадемов.  Има и цветисти нотки, но те не са водещи. Не мисля, че имитира нещо конкретно, но е "в посоката на" Elie Saab Girl of Now и Prada Paradoxe Prada /според моя нос/. Големи имена са го "забърквали" това "ейвънче" /Оливие и Себастиан Кресп/. Цялата серия ТТА е шедеврална, но този конкретно е и вкусен. Yum

И последно: Bold Blossom Zara. Който не харесва "ретро уклон", хич не си струва и да припарва до него. Но за мен е божествен! Гледам във Фрагрантика, че го оприличават на La Panthere Cartier и бях готова и на сляпо да го взема. Отидох, обаче на място, тествах го, не открих да е копие на Пантерата и даже си тръгнах. Стигнах до някъде ...и се върнах. Да, не е Пантерата. Но е неин кръвен роднина, със сигурност. Да, много далечен, но роднина. Красив сам по себе си.

Та това е с две думи. Малко дълго се получи, за което се извинявам.
Весели празници ви желая на всички вас, парфюмно пристрастени другарчета, търсачи на радост ! Smile Страхотно е, че не харесваме едно и също всичките ! Wink

# 328
Фрау,не е от Малинчо,едно малко бг магазинче е.Те освен МЛ друго не продаваха,но тоя път ме изненадаха.

Льоня,турците казват че е имитация на JPG La Belle.
Гледам че и в БГ го има този парфюм https://www.scentoparfum.bg/pokupka/feminic-%D0%BE%D1%82-patric- … 5%D0%BD%D0%B8-855

# 329
  • София
Ванеса,  много благодаря, пуснах поръчка, чакам...

Общи условия

Активация на акаунт