Жена го съветва

• 6 659
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
Ако са в групи и тя е от активните с някаква необходима информация в общия чат, няма как да я блокира. Може само да заглуши чата.
Даде се пример с някакъв мъж, който много “мъжки” казал “не” понеже жена му била супер ревнива. Ами това пък е другата крайност. Някои хора като нямат предвид нещо романтично към колежката, не им минава през акъла това, което на жена им. Има си наивни мъже и те самите като не влагат нещо, им трябва време да схванат.
То същото важи и за жените, които не схващат намеренията на мъжете. Междувременно, хората не винаги от раз действат под команда, само защото половинката им е казала. Трябва им време да разберат, че това представлява основателен проблем за другия, а не е каприз или мачкане, както при мъже с болезнени ревниви жени, който пък са приели безропотно да са под чехъл.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 20:29 от Linda*kiss

# 61
Аз заглушавам групови чатове и блокирам личните телефони на колеги, които имат съмнително постоянни проблеми със служебния телефон (забравен, без батерия, изпуснат под седалката на колата и подобни глупости). Не виждам нищо ненормално.
С колеги споделяме рядко неща, които представляват личен интерес, но става въпрос за неща между конкретна сергия на коледен базар и тазседмичните промоции в Кауфланд. Не си мятаме снимки на яйцата, козунаците и содените питки, камо ли пък нещо друго.

# 62
Че естествено, че всеки, с който не искам да комуникирам, и той продължава, ще бъде блокиран. Твърде много си ценя времето, че да да се обяснявам на непознати. Или бегли познати. Или пък колеги. Как пък няма да седна да им обяснявам как се чувствам, как ме дразнят, как ги МОЛЯ да спрат. Айде бе, аз толкова на семейството и приятелите си не се обяснявам, че и на мъжа ми.

Чужди хора не са виновни за ставащото в едно семейство, колкото и да ви се иска. Няма начение правилно ли е колежката да пише, не е ли правилно, ама това прави ли я жалка, не я ли. Смисъл, какво ще я правите, ще я превъзпитавате? Или ще се молите да не пише на мъжа ви? Каква е логиката? “Ех, какъв хубав мъж имам, тоя лешояди са го налазили, аз ще го браня.”

# 63
  • Пловдив
Аз заглушавам групови чатове и блокирам личните телефони на колеги, които имат съмнително постоянни проблеми със служебния телефон (забравен, без батерия, изпуснат под седалката на колата и подобни глупости). Не виждам нищо ненормално.
С колеги споделяме рядко неща, които представляват личен интерес, но става въпрос за неща между конкретна сергия на коледен базар и тазседмичните промоции в Кауфланд. Не си мятаме снимки на яйцата, козунаците и содените питки, камо ли пък нещо друго.
Ако е снимка на яйца със содена питка е едно, ако е снимка на яйца с наденицата е друго. Нямам чак такъв проблем да видя великденския кич.

# 64
По принцип и аз нямам чак такъв проблем, поантата ми беше, че не си изпращаме.

# 65
Че естествено, че всеки, с който не искам да комуникирам, и той продължава, ще бъде блокиран. Твърде много си ценя времето, че да да се обяснявам на непознати. Или бегли познати. Или пък колеги. Как пък няма да седна да им обяснявам как се чувствам, как ме дразнят, как ги МОЛЯ да спрат. Айде бе, аз толкова на семейството и приятелите си не се обяснявам, че и на мъжа ми.

Чужди хора не са виновни за ставащото в едно семейство, колкото и да ви се иска. Няма начение правилно ли е колежката да пише, не е ли правилно, ама това прави ли я жалка, не я ли. Смисъл, какво ще я правите, ще я превъзпитавате? Или ще се молите да не пише на мъжа ви? Каква е логиката? “Ех, какъв хубав мъж имам, тоя лешояди са го налазили, аз ще го браня.”
Кой говори за обясняване? Пък за превъзпитаване чак?! Става въпрос точно за обратното - че повечето свалящи не схващат като им се отговаря късо. Да се обясняваш или да блокираш са две крайности, които не винаги са удачни. Но разбира се във форум е най-лесно да си супер праволинеен, ербап, пък животът черно-бял.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 22:01 от Linda*kiss

# 66
Някои ситуации аз лично ги предпочитам двуцветни.

# 67
Не схващат, защото им се отговаря. Толкова е просто. Също толкова просто е, че не си длъжен да уйдисваш на акъла на всеки. Това си е твое решение. Досадниците са си досадници, не ми е много ясно какво очаквате да схванат.

# 68
Обаче в реалността има и други цветове.

А на кого какво не му е ясно си е за него.

# 69
  • Между гори и планини
Не знам какви са тия мъже дето си клюкарят с колежки. Много несериозно звучи. Не мъж, а дундьо! Моят е работил на другият край на света в голяма фирма - мъже , жени. Всички ги познавах по скайп когато му се обаждах и отиваха по работа в офиса му. Да, бивши колеги ( и мъже и жени) понякога му пишат - как си, как е детето, семейството. Честитят празници и толкова. На моя мъж би му направило много лошо впечатление, ако някой дори и мъж му пише , за да клюкари. Просто не сме от този тип хора.

# 70
  • София
Какво означава да си ербап във форума? Нима трябва да угаждаш на всички познати и да нарушаваш спокойствието на семейството ти, за да не би някой да спре да те харесва!?
Аз дори не разбирам какво налага чат-групи и писане извън работа с колеги.
Едно е работна група в тиймс, която се ползва само в работно време и само по работни въпроси, друго е телефонен чат с хахо-хихи във времето, с което се предполага всеки да разполага сам и по свой избор.
Досадни хора аз лично не мога да търпя и усетя ли досада 1-2 пъти, трети път няма, дори от любезност. И изобщо не ми пука дали ме имат за абсолютен бурсук.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 07:18 от Fever Ray

# 71
FeverRay,  не знам защо се отива в крайности с примерите. Във форума е лесно да се ежи човек колко е принципен, как пък действа категорично, по-чист от сълза, пък не знам си какво. Някои се очертават като такива, по които да се подравняват другите. "Аз този и един миг няма да го търпя!!!" А междувременно... Първо, най-често лае куче, което не хапе. И второ, хората не са еднакви, работната им среда и професията им налагат различни неща, не всеки е на едно и също място в йерархията, има вариации в динамиките, и не всеки е длъжен да реагира еднакво с предния или да се ограничава до офисния скайп на бюрото. Дадох някои примери, които могат да обяснят поведението на някои мъже или ситуацията, обаче явно нюанси не се приемат спокойно. Трябва да има "какво ги пазите тия мъже?!?". Ок и все тая.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 10:43 от Linda*kiss

# 72
Добре де, каква е причината човек да държи в приятелите си неприятни за него хора, да ги поощрява, защото и с една буква да им отговориш - ти ги поощряваш, да не му е приятно, но да продължава? За мен причината е една и тя е, както и много жени правят, ласкаво е да ти пишат непознати/познати. Тоест, човека си харесва вниманието, щом не може да вземе решение.

Групови чатове и етц са съвсем отделно нещо. Никой не си е позволил да ми пише на лично съобщения извън работа (мъж). Че и снимки да ми праща и подобни, това е абсурдно. Особено ако е корпоративна среда си плаче за HR. Ама и да не е корпоративна.

# 73
  • Между гори и планини
Аз пък съм била борсук на работа. Там отивам да работя, не да правя приятелства. Не съм пиела кафе с колежките преди и след работа. В обедната си почивка не сме обядвали заедно, в почивните дни не сме се виждали. Другите го правеха. Но пък , когато напусна , тогава ставаме приятели. С една бивша колежка се виждаме понякога. С друга от преди 20 години, същият борсук като мен, към днешна дата сме по- близки и от сестри. Но на работа сме си казвали само едно добър ден. Контактна съм, дружелюбна съм, но на работа се работи, а не интригантства, клюкари, сваля с колеги и т.н.

# 74
Ок, но така сте правили Вие. Така Ви е било изгодно. Има още милиони хора, на които пък им е изгодно по друг начин. И какво лошо има да имаш приятелства на работа? Много хора така са повишавани. Не коментираме редно или не. А фактите. А половината хора намират и половинката си.

Общи условия

Активация на акаунт