Грип А 2024/2025

• 12 846
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
vl, А или B карахте? и кога слагахте ваксините?

Не зная дали А или В. Не правим изследвания. Ваксигрипа го сложихме още през септември.

# 61
Ваксигрипа е ваксината, която слагаха личните лекари ли?

# 62
Ваксигрипа е ваксината, която слагаха личните лекари ли?

Да, но ние си я купуваме от аптеката и си я слагаме сами. За пенсионерите е безплатна.

# 63
И аз исках да си я купя, но не намерих кой да ми я сложи и накрая отидох при личната. Предполагам, че там пипнах ковид, от който едвам оживях.

# 64
И аз исках да си я купя, но не намерих кой да ми я сложи и накрая отидох при личната. Предполагам, че там пипнах ковид, от който едвам оживях.

Нищо по-лесно от това! Или търсим съседка или приятелка мед. сестра, или се учим сами. Предишните години публикувах тук най-подробно правилата за инжектиране.

# 65
  • Sofia
И аз съм с болки в гърлото ужасни и започват да се образуват храчки. Ще ходя на лекар днес.
Ъпдейт -изписаха ми Ремантадин и антибиотик Fovelid. След приема не виждам подобрение. Рано ли е или да търся друг лекар?

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 19:40 от vaflichka

# 66
Здравейте, някой получавал ли е разтройство с кървене и ужасни болки в корема след прием на тамифлу? Ходих и в спешен кабинет не можели да установят от какво е кървенето..

# 67
  • Sofia
Здравейте, някой получавал ли е разтройство с кървене и ужасни болки в корема след прием на тамифлу? Ходих и в спешен кабинет не можели да установят от какво е кървенето..
Давала съм на дъщеря ми. Първия път го дадох почти на гладно, с малко храна и много я боля корем, повръща, мисля, че и разстройство имаше. Следващия път го дадох с много храна и беше много по-добре. Тамифлуто много дразни стомаха и корема, но пресича грипа ако се даде веднага след като се вдигне температурата. Реално свали температурата на дъщеря ми за една вечер и не се разболява.

# 68
Тамифлу абсолютно действа, ако се даде при първи симптоми, но дразни стомаха, да. Аз съм с гастрит, но все пак се уплаших и го пих. Температурата ми изчезна още на следващия ден - продължи точно два дни. Доказан грип А с тест.

# 69

Аз, но не съм сигурна дали от Тамифлу или Нурофен.По скоро мислех, че е от Нурофена

# 70
Нестероидните противовъзпалителни за хора с проблеми със стомаха се пият с нолпаза или контролок. Хапчетата за грип а имат ефект, защото скъсяват периода на боледуването. На мен ми остана остатъчна кашлица, която се появява през нощта само. Бромът помага ли в такъв случай?

# 71
Нестероидните противовъзпалителни за хора с проблеми със стомаха се пият с нолпаза или контролок. Хапчетата за грип а имат ефект, защото скъсяват периода на боледуването. На мен ми остана остатъчна кашлица, която се появява през нощта само. Бромът помага ли в такъв случай?

Бромхиксин

# 72
Тамифлу абсолютно действа, ако се даде при първи симптоми, но дразни стомаха, да. Аз съм с гастрит, но все пак се уплаших и го пих. Температурата ми изчезна още на следващия ден - продължи точно два дни. Доказан грип А с тест.

Имате ли наблюдение сиропите като Саностол или Флорадикс заедно с Тамифлу не дразнят ли допълнително стомаха. Тамифлуто пресече грипа при детето но педито препоръча и витаминчета да даваме и се чудя какви вече. Декември беше с варицела и след това изпи една бутилка Флорадикс.Храни се пълноценно но желязото е на мин.

# 73
За сиропите нямам идея, не съм приемала такива.

# 74

Бромхиксин

Кашлицата е суха. Тусипрес върши ли работа или нещо сходно.

Общи условия

Активация на акаунт