👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 22 170
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Който не иска да си дава ЕГН, просто се отказва от спечелената награда. Нищо не е нужно да се декларира пред НАП.

# 406
Ами да! Не знам каква е тази драма. Не давате ЕГН, не взимате точки, не подавате декларация и си използвате форума, както до сега.

# 407
Май аз не съм наред. Извинявам се.
Писах, защото не знаех за тези подробности -декларации, лични данни и т.н. Може и наивно да звучи , но е така.
Проблемът е, че съм вече взела наградите , но не желая и не мога да ходя по институции да подавам нещо си, не искам да давам ЕГН-та, изобщо...съм закостенял човек.
Иначе е ясно. Награди няма да взимам и точки.Не е за мен това и не мога да се оправям. Предполагам не съм само аз така, но не ме е срам да си призная. Не съм подавала и не съм задължена била с нещо да подавам данъчни, нямам счетоводител, не знам дори къде е НАП. Както и да е. Просто търсех начин да съм коректна и да оправя еуфорията си, че нещо ми се е паднало и друго ми е дадено изненадващо. Питах дали, ако преведа парите от получената вече награда ще може да стане и фирмата да не е ощетена и аз да не се  притеснявам , че може да ме търсят и глобяват. Същото важи и за точките бонус. Моите бяха за 60лв и ги използвах.Ако трябва да подавам и за тях нещо също искам да ги върна парино не знам къде, но..Изобщо...аз участвам, ама никога не съм печелила или нещо да ми е подарявано, давано...никога. И сега съм ...то вярно драма. Чудех се защо други се отказват, явно са знаели за  тези неща, ама....
Ми да не ми начисляват на мен  точки и да ги разпределят по другите. Не знам, аз се отказвам, вече ме е страх да получа нещо. За в бъдеще ще знам, въпросът е сега да оправя нещата, затова и писах.

# 408
  • София
За предишните точки /подарък изненада/ те остават анонимни, нищо не се дължи, нищо не се подава, за новите точки е това деклариране ЕГН, официално това от бг мама не могат да го кажат за тези предишни точки не декларирайте и затова тези истории закон за местните данъци, дарение, но фактически  нищо не се декларира за първите точки, моите бяха 30 лв, повече няма да участвам, не ме интересува точки предизвикателства и тн

# 409
  • София
Нищо нямаш да посочваш ти. Не и за досегашните.
Ако получиш от тук нататък точки - тогава. И то пак не ти, ами им даваш данните си и те ги декларират, на теб ти се появява готово попълнено в данъчната декларация. От теб би се искало само да я подадеш, нищо друго.

От всичко четено в тази и онази тема ей това най ми харесва и най ме усторйва - от мен се иска само да я подам, защото честно казано се бях объркала кое къде трябва да декларирам. Вече няколко години подавам декларация, но тук наистина се чудех кое къде и как ще попълвам...
Благодаря natka! Relaxed

# 410
Ако имаш доходи само от ТД, не е необходимо да подаваш данъчна декларация по принцип. И да имаш подадени от БГ Мама данни за награда, не дължиш нищо.
Не знам от какво толкова ви е страх?

# 411
  • София
Ако досега човек е имал доходи само от трудови отношения, сега ще има доходи от трудови отношения и наградата, затова трябва да подаде декларация, няма да плаща нищо, но трябва да подаде, НАП понякога правят засечка  по егн-та, между подадени егн-ета от платици на доходи и егн-та на получатели на доходи.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 17:25 от milka22

# 412
Не е нужно да подава, щом не дължи данък. Обясних вече за лихви и дивиденти.

# 413
Ако получа точки от сегашното предизвикателство и трябва да пусна декларация, за мен това ще е мотивация да я пусна тази декларация. От години се каня да се възползвам от данъчните облекчения за застраховка живот и все не ми се занимава.

# 414
  • София
Лихви дивиденти са друг вид, за останалите доходи се подава декларация, независимо дали има да се плаща данък или не, вижте в сайта на НАП

# 415

Организаторите друго казват. Длъжен си да подадеш декларация по чл.50.
Сега кой крив кой прав не се наемам да казвам. Само предавам становището на форума. На 10 стр.от темата към която вчера дадох линк е.

# 416
  • Вестерос
Фанфани, егн-тото го има в половин интернет сигурно. Данните на почти всички изтекоха. С едно егн няма как да ти изтеглят кредит или да ти прехвърлят жилището, нужно е повече. Чийл малко.

# 417
Подавайте. Аз си подавам заради други доходи, никакви ваучери от никой сайт няма да декларирам.

# 418
То ако можеше - данните в търговския регистър нямаше да са така лесно достъпни за всеки. Не се тегли кредит само с ЕГН. Отделно - аз не мисля, че първите са доказуеми по някакъв начин, за подаване не са ми искали ЕГН досега. По потребителско име няма как да се случи.

# 419
Колко ЕГН-та са минали през очите ми от старата работа, а и в търговския регистър са толкова лесно достъпни, че ако ставаше така лесно да се тегли кредит, еехееее. Тези хора, които твърдят, че някой друг изтеглил кредит на тяхно име, са просто нискоинтелигентни и не знаят с какви хора дружат и къде, какво подписват.

Общи условия

Активация на акаунт