👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 22 173
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
То нейното питане е за друга награда от форумна игра даже, не за нещо от лоялната програма. От тая програма още никой не е получил нещо дето да трябва да му искат ЕГН за него. Те и там предполагам че тия с наградите от 3лв и нещо ще ги откажат за да не се занимават, ако иначе не подават данъчна декларация и само това би им бил поводът да трябва.

# 391
Май ще е същото...организаторът плаща и декларира в НАП..награденият само декларира.
Виж в другата тема...утре излизат наградените с хонорара Joy

# 392
Ама те продължават ли да го наричат хонорар това нещо? Grinning

# 393
Никаква промяна няма...писали там че това е положението...ако искаме.
Ми не искам аз....Grinning

https://m.bg-mamma.com/?topic=1728077.135
Последния пост.

# 394
  • Сливен
За новото предизвикателство говоря.
Старите точки са пред МДТ.
Сега пред НАП трябвало да декларираш.
Не обърквай хората.

А какво е МДТ?
🤔
От прочетеното аз разбирам така :
Предизвикателството, което е до днес  и сумата която ще се получи от него/тези 1000 човека/, ще декларират. А тези ваучери от преди Нова Година, закупени с Бгмама точки - Не. Правилно ли съм разбрала? 🤔

# 395
Не Joy
Преди НГ точките били ДАРЕНИЕ. Плащаш данък дарение по ЗМДТ.
/Закон за местни данъци и такси/.

Сегашните са хонорар..декларираш го пред НАП. Даваш си ЕГН на хорума..той декларира хонорара също в НАП.

Нещо таквоз...

# 396
  • Сливен
Ами ако не отида и не платя по ЗМДТ? 🤔😁

# 397
След като те го декларират, той ще излезе в моята декларация (знам от предишни игри), така че не виждам смисъл и аз да декларирам.

# 398
Е то от твоя страна декларирането се изразява в подаване на въпросната декларация, щом го има там значи трябва да я подадеш. А има много хора които иначе нямат за какво да подават данъчна декларация и съответно се дразнят ако трябва само заради такова нещо.

# 399
  • Пловдив
Нали последно беше, че няма да се декларират??? Къде пак тръгнахте?

# 400
Не Joy
Преди НГ точките били ДАРЕНИЕ. Плащаш данък дарение по ЗМДТ.
/Закон за местни данъци и такси/.

Сегашните са хонорар..декларираш го пред НАП. Даваш си ЕГН на хорума..той декларира хонорара също в НАП.

Нещо таквоз...
А това за дарението пишеше ли го някъде? Аз, като не съм дала ЕГН, как точно ще констатира някоя институция, че съм получила нещо си.

# 401
Нали последно беше, че няма да се декларират??? Къде пак тръгнахте?

Чети
https://m.bg-mamma.com/?topic=1728077.135

За дарението чети старата тема която е заключена. Първата.

# 402
  • Пловдив
Не ми стана ясно...какво точно да посоча в тая декларация??? Ни колко бяха точките помня, ни данни на тия Нет.бг имам...манджа с грозде.

# 403
  • Вестерос
Аз искам да ги изпратя, никой не ми ги иска парите. Хайде по-човешки и спокойно да пишем.
Не желая да вкарвам в разход никой и затова искам да възстановя сумата, да не са "вътре" хората.
За ЕГН има много причини да съм мнителна, не случайно питах.
Не са вътре. Длъжни са по закон да декларират и по твоето ЕГН да платят данъка. Като не искаш, отказваш наградата. Оплаквания до Народното събрание да смени реда.

# 404
Не ми стана ясно...какво точно да посоча в тая декларация??? Ни колко бяха точките помня, ни данни на тия Нет.бг имам...манджа с грозде.
Нищо нямаш да посочваш ти. Не и за досегашните.
Ако получиш от тук нататък точки - тогава. И то пак не ти, ами им даваш данните си и те ги декларират, на теб ти се появява готово попълнено в данъчната декларация. От теб би се искало само да я подадеш, нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт