👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 22 159
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
И аз нямам намерение да си крия точките - ако имам някакви, ще ги напиша в темата.

# 451
Скрит текст:
Аз си дадох ЕГН-то, но сега трябва да избирам НАП офиси и наистина дори 10лв да спечелиш награда е трябвало да декларираш. Свързах се със счетоводител (защото съм невежа) та ми го обясни. Обаче трябва да получа И някаква справка -извлечение за дарението на наградата, която да представя. Тези, които имат ПИН и са наясно с НАП може би няма проблем, но аз такъв нямам, та сега трябва да им пиша за такава справка , да ходя до НАП и т.н. Много радостна бях, благодарна и т.н., но това време, което ще използвам и отсъствам от работа не ми е ок. Отделно и счетоводител ходих да се информирам (имаме такъв в квартала) , та...то стана манджа с грозде.
Сега , ако не ми изпратят справка ли беше, извлеение ли беше от фирмата с наградата не става без ПИН да имаш да пуснеш декларация.За такъв пък трябва да ходиш до НАП и издирваш офиси.
Скрит текст:
Когато обявяват наградите е хубаво да се пише какво се иска от печелившия и може би (най-добре е) да се информират хората. На някои тук им е смешно и маловажно, но други нямат това време, не работят това, не са наясно с нормативни уредби и закони. Участваш,печелиш и се радваш на късмета си. Да, ама не.
Става и с електронен подпис. Аз моят си го заявих в офис, но може да е възможно и онлайн. Ако има запознати, евентуално може да дадат детайли.

# 452
  • Mediterraneo
Фанфанито, или нещо ни мотаеш, или нещо не си разбрала, или и аз не знам какво пишеш... Явно още не са разпределени точките от новото предизвикателство, ти досега говореше за старите точки, изведнъж забравили да ти искат ЕГН-то. Нещо хич не ти е ясно май. На кого точно си даде ЕГН-то? За точки от предизвикателството ли или за раздадените точки преди Коледа?

# 453
Тя има награда от друга игра.

# 454
Тя пише за нейната награда от форумна игра.

# 455
  • София
Не се шашкай толкова - отиди в който и да е офис на НАП, на входа винаги има охрана, попитай го в коя стая се издава ПИК. Попълваш едно заявление и ти връчват кода.
Бележка няма да ти трябва, през март се появяват готови попълнени декларации, там ще е вписана и стойността на наградата. Щом имаш познат, с кода ще подаде декларацията за 5 минути.
На всичко отгоре, наградата ти е получена през тази година, нали? Значи ще се декларира пролетта на другата година. Сега се декларират доходи от 2024.

# 456
  • Mediterraneo
Аха, ясно, значи тук споделяме за всякакви игри и награди, не само за ЛП?

# 457
Не, тя беше написала, че не знае къде да пита за ЕГН-то и беше пуснала въпроса в няколко теми.

# 458
Не пиша за всякакви игри и награди, точки и подаръци, а за такива в бг.мама. То явно навсякъде е такова изискването, ама аз само тук съм получавала някакви бонуси и награда. Не знам аз ли не се изразявам правилно или някои просто за малоумна ме имат.
За ЕГН-то не беше искано и затова дадох данни за имейл и имена, както и адрес на който да пратят ваучера и избера продукти от фирмата. Като ми  писаха сега, че са пропуснали това с ЕГН (има още две спечелили) и като разбрах за някакви декларации поисках да върна сумата с превод  от наградата (все едно съм си купила продуктите с мои пари) и да не се  занимавам и притеснявам, ама не можело.
Имам си причини за притеснения и не са свързани точно с този сайт, фирма и т.н. Не желая да си давам данни, но не мога и да правя проблеми поради незнанието си.
Наградата беше в края на 2024г. и я получих преди Нова година. (по спомен)
Не съм фирма, за електронен подпис май само такива могат да имат или не знам...нито съм самоосигуряваща се и т.н. Бе просто едно и също обяснявам. Нито имам време и желание да отсъствам от работа, за да подавам и заявявам, да не знам къде и какво да попълвам , да се излагам, редя и т.н. Спокойно можех и да не дам ЕГН, щом не са ми го искали в началото и дали ваучера, ама ...не съм такъв човек и щях да не се занимавам  сега и пиша. Това искане после ми дойде, като студен душ и декларациите пък отделно. Сега ходя до счетоводител, за да ми помогне и обясни, отделно ми трябва документ от фирмата пък сега на мен  (вчера им писах) ,  ако не го получа ще трябва да ходя за ПИК и пак при счетоводителя за да влезе и попълни (няма да обяснявам, че това не е съвсем безплатно, времето не го отчитам)
Благодаря за споделеното, вече се свързах със счетоводител, не знам какво ще правя, накрая май ще чакам да  ме глобят или мина метър да не ме забележат, ще ходя по напове, не знам...приключвам със сагата си  и ме извинете , че ви отнех от времето.

ПП. Тарталета, ако  не ме четеш и разчиташ написаното, моля те не ме нападай. Не ви занимавам с всякакви награди , а точно за тук получени.  Това касае и точки , ваучери и т.н. Въпросът е принципен за лаици, като мен е важен поне.
Бъдете здрави!

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 05:57 от Анонимен

# 459
Електронен подпис може да има всеки.
И аз подавам декларация за странични доходи и не е нищо сложно или драматично.Счетоводителката по телефона ме навигира ако нещо се запъна.
Засега съм с 0 точки, но ако имам ще кажа какво се случва.Имам си ПИК код за връзка с НАП.

# 460
  • София
Само да кажа, че нямам точки за сега, но рейтингът ми пак си стана злато.

# 461
  • Mediterraneo
Дес, ако имах електронен подпис, нямаше да мрънкам. За издаването му обаче трябва да съм в Бг за удостоверяване на самоличност, което не е лесно. Та не всеки може да има подпис. А и нямам задължение да подавам декларация в Бг.

# 462
Моят още онзи ден се върна на сребро.

# 463
  • Вестерос
Дес, ако имах електронен подпис, нямаше да мрънкам. За издаването му обаче трябва да съм в Бг за удостоверяване на самоличност, което не е лесно. Та не всеки може да има подпис. А и нямам задължение да подавам декларация в Бг.
Има и виртуални КЕП-ове

# 464
  • Варна
Чува ли се някой да е получил точки?
Пишеше, че ще се разпределят до 48 часа...ааа...остава още малко да изтекат тези 48 часа, хахаха

Аз участвах в анкетата. Дадох всичко от себе си да съм честна, пряма, че дори снесох информация в кои сайтове вися, заради работата ми, ахахаах.

И пръсках наляво и надясно съвети в някакви теми, не че преди не съм го правила. За някакви яйцеварки писах дори, хахаха

Общи условия

Активация на акаунт