👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 21 123
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
За който подава ГДД и без това, наистина няма нищо допълнително, просто има хора които нямат какво да декларират и не са подавали с години, а някои даже никога.

# 721
  • София
Аз се чудя ако данъците за тия награди са платени, защо потребителите трябва да попълват въобще нещо?
Защо трябва да си попълваме егн-та където и да е било.
Как да се случат първите две без третото?

# 722
Прие ми данните. Ръчно е трябвало да си пиша името.

# 723
Странно опитвам се да ги осребря,попълвам си нормално данните и още на първото ми име ми излиза навсякъде този надпис. И не ми приема

# 724
Вкарали сте интервал след името. Изтрийте го и ще приеме

# 725
Пишете си името буква по буква, не ползвайте запаметени думи от телефона. Това е проблема. И при мен така беше, с помощ от темата се справих.

# 726
Писах на бг-мама да питам точно как ще се води декларираното от тях, защото съм в майчинство и да не си направя някой проблем с НОИ. Някой тук беше споменал хонорар и това ме притесни. Отговориха ми, че ще го декларират като награда от игра. Споделям го ако има и друг, който се чуди като мен. Blush

# 727
Ти може да работиш и на граждански договор докато си в майчинство, не е проблем.

# 728
Писах на бг-мама да питам точно как ще се води декларираното от тях, защото съм в майчинство и да не си направя някой проблем с НОИ. Някой тук беше споменал хонорар и това ме притесни. Отговориха ми, че ще го декларират като награда от игра. Споделям го ако има и друг, който се чуди като мен. Blush

Хонорарът го споменаха ТЕ. Не го измисли някой от нас. После изтриха дискусията или аз поне не я намирам...относно този хонорар.

# 729
  • Пловдив
Цитат
Писах на бг-мама да питам точно как ще се води декларираното от тях, защото съм в майчинство и да не си направя някой проблем с НОИ. Някой тук беше споменал хонорар и това ме притесни. Отговориха ми, че ще го декларират като награда от игра.
За награда от игра данъкът е окончателен обаче и не се подава декларация от получаващия наградата, а само от платеца - за това имахме спор с друга участничка (КРР), според която не тълкувам правилно закона, обаче вече изгубих сметката в коя тема беше.
Та не уточниха ли кой текст от ЗДДФЛ смятат, че се прилага, и по-точно дали ще се подава декларация?

# 730
Мда, дано има яснота по това нещо преди да изтече срокът за прехвърляне на точките, предполагам че не съм само аз дето се чудя занимава ли ми се. Но ако е такъв случаят, дори и тези с по 3-4 лева ще си ги приемат, защо не?

# 731
Та не уточниха ли кой текст от ЗДДФЛ смятат, че се прилага, и по-точно дали ще се подава декларация?
Не, не съм ги питала. Само попитах как точно ще се води декларираното от тях. Дали ще е хонорар или награда от игра. Отговорът е това:
Скрит текст:
Така или иначе си имам ПИК код и смятам догодина да вляза март месец и да се надяваме, че каквото трябва да се декларира ще е посочено там и само ще трябва да подам декларацията. Ако е така не ми се вижда толкова ангажиращо. Аз имам спечелена и награда от друга игра, която е със стойност над 500 лв. Организаторът ми поиска данни и ще плати данъка. Ще ми е интересно да видя догодина дали ще излезе в декларацията.
Иначе в сайта на НАП открих това разяснение относно награди от игри:
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/okonchatelen-danak-varhu-doh … onkursi-i-proekti
Не съм подавала данъчна декларация от 100 години и материята ми е чужда. Blush

# 732
Цитат
Писах на бг-мама да питам точно как ще се води декларираното от тях, защото съм в майчинство и да не си направя някой проблем с НОИ. Някой тук беше споменал хонорар и това ме притесни. Отговориха ми, че ще го декларират като награда от игра.
За награда от игра данъкът е окончателен обаче и не се подава декларация от получаващия наградата, а само от платеца - за това имахме спор с друга участничка (КРР), според която не тълкувам правилно закона, обаче вече изгубих сметката в коя тема беше.

По чл.50...
Уточниха тук в предпоследният пост.
А дискусията я няма. Изтрита е.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1728077.135
Дадох линк и вчера.
Това е тяхното становище.

# 733
  • Пловдив
То чл. 50 урежда самата декларация, аз не питах това. Но явно не смятат, че е окончателнен данъкът.
На мен не ми е драма, че някой щял да ми знае ЕГН-то, така че в общи линии ми е все тая как ще го квалифицират тоя доход. Grinning

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 16:32 от Магдена

# 734
И на мен не ми е. Ще видим как ще са подадени тези награди. Аз си подавам по принцип ДД, ще следя.

Общи условия

Активация на акаунт