За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 11-та тема

• 3 200
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
Излезнаха и заминаха. При нас бяха малко.

# 46
Нашата не е узряла още. Зрее към края на месеца, началото на другия.

# 47
Явно има късни сортове или по-хладни терени, райони.  Само една кофа  срещу 7 миналата година  се спасили при нас -7 кг кофа.

# 48
Тази година, след като пролетта първо мина снега, после и студа, при нас няма нищо, дори и вишни, които обикновено са ни като плевели, и винаги има. След снега заминаха черешите и сливите, а след студа - ябълките и крушите. Имаше оцелели по някоя ябълка на клонче, но после изпадаха, явно дървото ги изхвърля.

# 49
# 50
Оранжерийни домати могат ли да се консервират сега?

# 51
Да  ,вече консервирах.

# 52
Благодаря, оранжерийни ли?

# 53
Имам неотопляема оранжерия, навън не стават домати при нас. Сега  е само покрив, вдигнати са над метър  найлоните да се проветрява, покрита е с мрежа за засенчване.  Не знам какво разбираш под оранжерийни, но моите са така. Вече започва да зрее  трета китка и прибирам.
 Сортовете - ръгби, сърцето на албенга, биволско сърце,  едър розов някакъв, едър червен, разни други, калина има малко.

# 54
  • София
Оранжерийни домати могат ли да се консервират сега?

Те, че могат - могат, не преччи. Но ще се получи някаква цвъклива, водниста и безвкусна маса.
Наясно съм - в ЮБ сега развалят оранжериите и скубят корени, продават евтино.
За мене единствените домати за консерва са Рома, полски, берат се от към 5 - 10.08 и нататък. И до октомври може да си консервираш по малко, когато имаш време.
Изброените от Боряна са т.н. бутикова оранжерия. Едва ли при вас разнасят по улиците такива за продажба.

# 55
Това са трите сорта, не са евтини, 3,50 са, но и аз поръчах 1 касетка за ядене и майка ми и тя поръчала, та 30 кг няма как да изядем за седмица. С много тънка кожа са и са много вкусни.

# 56
  • Sofia
Има ли вече горски боровинки и каква им е цената тази година? С култивирана някой правил ли е сладко, става ли добре?

# 57
Боровинки сме брали август в Родопите, началото на юли ми се струва рано, но тази година всичко е напред поне 15-20 дни.

# 58
рано е за горските боровинки, към средата/края на юли са. Проверявахме ги тези дни Simple Smile От култивираните става сладко, да. Всъщност от всеки плод става сладко.

Общи условия

Активация на акаунт