За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 11-та тема

  • 14 702
  • 320
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 7 429
Моля, дайте някоя изпитана рецепта за парени червени чушки в делва/тинджера/кофа/малко бидонче, но без аспирин. Само чушки с чесънче и подправки, без други зеленчуци. Преди години съм я правила само в делва, но сега делвата не е при мен, а и самата туршия не беше много трайна. Знам, че може и в буркани, но не искам
 да ги кипвам после, а чушките да си стоят хрукави, затова искам да е в голям общ съд. Утре ще правя пълнени камби с моркови и целина.

# 316
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Скрит текст:
Моля, дайте някоя изпитана рецепта за парени червени чушки в делва/тинджера/кофа/малко бидонче, но без аспирин. Само чушки с чесънче и подправки, без други зеленчуци. Преди години съм я правила само в делва, но сега делвата не е при мен, а и самата туршия не беше много трайна. Знам, че може и в буркани, но не искам
 да ги кипвам после, а чушките да си стоят хрукави, затова искам да е в голям общ съд. Утре ще правя пълнени камби с моркови и целина.

   



Червените чушки са малко капризен зеленчук за туршия. Без аспирин или заваряване те ще издържат в буркани максимум до Нова година /ако ги направиш сега и не е много топло помещението където се съхраняват/. С аспирин при мен/виж снимката/ до м. март.
Успех!

# 317
  • Мнения: 7 429
[/spoiler]

Червените чушки са малко капризен зеленчук за туршия. Без аспирин или заваряване те ще издържат в буркани максимум до Нова година /ако ги направиш сега и не е много топло помещението където се съхраняват/. С аспирин при мен/виж снимката/ до м. март.
Успех!
[/quote]
Благодаря! Точно от старите книги ползвах рецепти за зимнина, но в момента всички книги са ми прибрани в кашони, че си премествам багажа от едно жилище в друго и просто не знам къде е моята такава книга. Знам, че е нетрайна и ще гледам да я изядем още до НГ. Няма да приготвям голямо количество. При нас е студено зимата, а и зимнина е в мазе с постоянна температура. Не искам да слагам аспирин по здравословни причини. Като стане ще дам отчет. Тъй като вече ни омръзнаха салатите с домати и краставици и днес извадих от почти готовата ми сурова туршия. Сега ми е най-вкусна преди да е станала кисела. До няколко дни ще е готова напълно и ще я пресека с натриев бензоат. Ето я.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 19:12 от Fatalina

# 318
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Червените чушки са малко капризен зеленчук за туршия. Без аспирин или заваряване те ще издържат в буркани максимум до Нова година /ако ги направиш сега и не е много топло помещението където се съхраняват/. С аспирин при мен/виж снимката/ до м. март.
Успех!
[/quote]
Благодаря! Точно от старите книги ползвах рецепти за зимнина, но в момента всички книги са ми прибрани в кашони, че си премествам багажа от едно жилище в друго и просто не знам къде е моята такава книга. Знам, че е нетрайна и ще гледам да я изядем още до НГ. Няма да приготвям голямо количество. При нас е студено зимата, а и зимнина е в мазе с постоянна температура. Не искам да слагам аспирин по здравословни причини. Като стане ще дам отчет. Тъй като вече ни омръзнаха салатите с домати и краставици и днес извадих от почти готовата ми сурова туршия. Сега ми е най-вкусна преди да е станала кисела. До няколко дни ще е готова напълно и ще я пресека с натриев бензоат. Ето я.
[/quote] [/spoiler]

Не ползвай натриев бензоат за пресичане. Аз използвам това, не променя вкуса на туршията и я запазва идеално.

# 319
  • Мнения: 7 429
Благодаря, може да пробвам!.

# 320
  • Мнения: 850
Много ми хареса суровата туршийка в чинията! Дайте моля актуална рецепта!

Общи условия

Активация на акаунт