За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 11-та тема

• 13 889
  • 304
  •   2
Отговори
# 300
С обикновена сол ги правих краставичките.
От Лидл мисля.

Странно ми се видя и двата ми опита тази година да са неуспешни. Краставичките бяха купени от различни места двата пъти.

А през годините съм правила, макар и не ежегодно. В стъклен буркан.

Тази година пробвах в тези пластмасови бидончета.

# 301
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!
Влизам в темата с бърз въпрос - вкъщи обичаме солени краставички. Но обикновено ги прави свекърва ми. През годините съм правила и аз няколко пъти.
Тази година вече два пъти ми се развалиха солените краставички. Още преди да са станали. Rolling Eyes
Започнах да се чудя каква е причината - дали не е това, че тази година ги правих в едни пластмасови бидончета.

Ето такива:
https://5.imimg.com/data5/SELLER/Default/2021/3/AB/MY/UF/3971621 … e-jar-500x500.jpg

Чудя се дали да пробвам пореден път. Вече ще си намеря голям стъклен буркан, както съм ги правила преди.

Здравей! Правя ги по тази рецепта и не съм имал проблеми досега.
Тази година ще направя съвсем малко, че ми останаха от миналата /бях с увлякъл и направих 20 броя 1л буркана/.

За да се развалят има 2-3 вероятни причини -  некачествен оцет, отгледани краставички с използване на много химикали, недобре затворени буркани и оставени в топло помещение. Солта много по рядко е причина за развалянето им.

# 302
peych, блогадаря, но става дума за солени краставички /слънчеви краставички/.
Те не се стерилизират. И няма оцет. Правят се само със сол.

# 303
Неминуемо помътняват и  са краткосрочни. Скоро подреждах мазето и  изхвърлих забравени такива. Омекнали също.

# 304
  • Русе
Скрит текст:
peych, блогадаря, но става дума за солени краставички /слънчеви краставички/.
Те не се стерилизират. И няма оцет. Правят се само със сол.

Правя такава туршия, без стерилизация и само със сол. Слагам краставички в нея. Съвсем скоро ще заредя 4 л бидонче.

Общи условия

Активация на акаунт