Мисля,че ми изневерява

• 11 585
  • 251
  •   1
Отговори
# 225
  • Далечният изток
Ами сигурно всеки иска да знае. Въпросът е с какви методи. Мен методите на дива селянка панаирджийка нещо не ме блазнят...

Иначе да, ето казвам ти го честно - на тези години личният ми рахат е много по-важен от всички любовници и драмите покрай тях. Нито имам нерви, нито желание да се занимавам.

# 226
Василке Прекрасна, не схващаш, че ако нямаш доверие на един човек всичко между вас е приключило отдавна. Всичко приключва още с покълването на зрънцето на съмнението. И тогава няма значение имаш ли доказателства или нямаш, ровиш или не ровиш. Това не разбираш. Съмнението означава пропукано доверие. За това нещо доказателства не са ти нужни. Причини също.

# 227
Василке Прекрасна, не схващаш, че ако нямаш доверие на един човек всичко между вас е приключило отдавна. Всичко приключва още с покълването на зрънцето на съмнението. И тогава няма значение имаш ли доказателства или нямаш, ровиш или не ровиш. Това не разбираш. Съмнението означава пропукано доверие. За това нещо доказателства не са ти нужни. Причини също.

Нима няма жени, на които им изневеряват и които имат пълно доверие на партньора си?
Че то даже масово, жените са нищо неподозиращи и смятат,че живеят в здраво и стабилно семейство, а този,облечения  с безрезевно доверие, регулярно има някоя странична.
Проверката е висша форма на доверие. Не говорим за крайности, следене и т.н., но не трябва и да си затваряме очите за случващото се около партньора ни  и да сме като коне с капаци.

# 228
Проверка ей тъй профилактично?!
Сигурно има. Същите дето си пускат кръв и урина два пъти в годината без симптоми, просто така, да са сигурни.
Нарича се параноя.

# 229
Ами сигурно всеки иска да знае. Въпросът е с какви методи. Мен методите на дива селянка панаирджийка нещо не ме блазнят...

Иначе да, ето казвам ти го честно - на тези години личният ми рахат е много по-важен от всички любовници и драмите покрай тях. Нито имам нерви, нито желание да се занимавам.

Двата абзаца за мен са леко противоречиви. Щом ти е все едно би трябвало да не искаш да знаеш, защото узнаеш ли вече си на стартовата линия и трябва да вземеш решение как да действаш. Ако семейството ви е здраво, хармонично, преминало през много бури, с обща история, деца и имущество, какво толкова ще стане от някаква случайна забежка?  Ми, минала, заминала и последици няма, АКО НЕ ЗНАЕШ. Виж, ако е паралелна връзка, любовница, тогава е друго, но според мен е глупаво човек да има такава. В едно хармонично семейство единствената причина за изневяра е евентуално някаква тръпка, адреналин. Ама в стабилна паралелна връзка адреналинът ще е колкото и у дома. А и ако има такава все едно се разбира. Успешно се рият само кратковременни флиртове.

# 230
  • Далечният изток
Ами аз го казах същото оня ден. Паралелна връзка, наречена официална любовница, няма как нормален човек да не разбере за това.
Никъде не съм казала, че ми е все едно. Те такива неща обикновено удрят по егото. Също така казах, че сигурно всеки иска да знае, за себе си не съм споменала. Дори и да знам, да съм го разбрала по един или друг начин (щото то това не може безкрайно да се крие, даже в един момент спират да се крият), вече отдавна отговорих, че няма да се "боря" за семейството и мъжа. Абсурд!
Сега, тук си теоретизираме, но аз от опит мога да кажа, че има ли трети, винаги се разбира, винаги. Без да ровиш и без да дебнеш, разбираш. По отношението, по много неща. Когато аз разбрах преди 100 години, че бащата на детето ми има паралелна връзка, нямаше интернет, нито модерни телефони, нито фейсбук, нито нищо. Без да дебна и ровя, разбрах.

# 231
Хубаво е да разберете значението на "емоционалната интелигетност" ... а не да го слагаме там дето има емоции и евентуално интелект.

Ревнивците ИСКАТ ДА ЗНАЯТ. Това е мотото им. Проверявали, убеждавали се, усещали и търсели доказателства.  Ревността е болест. Това е тормоз и сигурен начин да отблъснеш който и да е. В основата си е несигурнот, че си достатъчна и незаменима.

Какво ще промени в живота ти тази лудост - да дебнеш, да подозираш, да ровиш? Нищо! АКО разбереш, че има друга ще е малко преди да стане официално ясно и без целия този кошмар с разяждащата ревност.
Какво правиш като имаш подозрения - дебнеш? Скандали? Разпити?
Какво правиш като РАЗБЕРЕШ, че има друга?

# 232
Добре , емоционално интелигентните които никой не забеляза една малка подробност.От името на авторката предполагам че е помакиня или туркиня.Друга вяра ,друга култура и други възпитание.Аз също съм мюсюлманка.Баща ми е турчин,а майка ми помакиня .Силно религиозни хора и ако не беше дядо ,бас държа че нямаше да завърша гимназия.Дядо ми защото живее в Турция,беше много активен и съм завършила гимназия в Измир и после университет в Анкара.Затова мен малко трудно да пиша български .То ,лесно да давате съвети,ако ти изневяра напускаш го и следващия.Но при мюсюлманите една жена ако сменя мъжете , както при вас това значи че ти си парцал.Само да отбележа че мъжът ми е помак .Друго нещо трябва да отбележа че един мюсюлманин мъж трудно се разделя с жена,ама масово си имат любовници .Защо ?Ами , защото Коранът им го позволява! Затова и не се изненадвам че авторката е реагирала така .

# 233
Koй Коран им позволява да имат ЛЮБОВНИЦИ?
Позволява им да имат повече жени, но не и да прелюбодействат!

Мюсюлманките също се развеждат. Нямат проблем с това и семействата им ги подкрепят щом имат неразбирателства с мъжете си. Имам много приятелки мюсюлманки - те не се отличават много от съвремената българка.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 12:55 от the Дорис

# 234
Разбирам това с религията, макар да не го приемам.. Но дори да си решила, че няма да си разваляш брака заради религията и общността ѝ, дебненето какво ще ти помогне? Ще направи мъжа ти верен ли? Ще го заплашваш като/ако събереш доказателства ли?  Наистина не разбирам каква е целта, след като е ясно, че и да изневери няма да го зарежеш..

# 235
Разбирам това с религията, макар да не го приемам.. Но дори да си решила, че няма да си разваляш брака заради религията и общността ѝ, дебненето какво ще ти помогне? Ще направи мъжа ти верен ли? Ще го заплашваш като/ако събереш доказателства ли?  Наистина не разбирам каква е целта, след като е ясно, че и да изневери няма да го зарежеш..

Maй даже още по-зле - хем няма да се развежда и го знае, хем рови... За какво? За да се мъчи повече? Неразбираемо ми е...

# 236
Koй Коран им позволява да имат ЛЮБОВНИЦИ?
Позволява им да имат повече жени, но не и да прелюбодействат!

Мюсулманките също се развеждат. Нямат проблем с това и семействата им ги подкрепят щом имат неразбирателства с мъжете си. Имам много приятелки мюсулманки - те не се отличават много от съвремената българка.
Тук говориш пълни глупости.В България закона не позволява да имаш повече от една жена.Отива сключва брак при ходжа и ето ти легална любовница.Но и жената в къщи не пуска.Защо ?Ами ,ще се унижи като мъж .А ,си нямате представа колко помакини и туркини ядът бой в къщи, освен между другото е и любовницата.

# 237
Аз само бих призовала да се спре с подиграването в стил, че на чужд гръб и 100 тояги са малко.

Даниела, не всички в този форум умеят да съчувстват и по-добре да спреш с историите, защото ти показваш уязвимост, но на среща получаваш подиграване и твоите лични истории се превръщат в сеир.  Аз не знам какво да кажа.  Пожелавам ти да намериш любовта.  И дано да е с българин или ако ще е от малцинствата, то поне нерелигиозен.  Но доколкото знам, няма нерелигиозни помаци и турци.  Самото общество е силно патриархално и жената съществува, за да е мачкана.

По оригиналната тема на Шери.  Полезен съвет нямам.  Брак не съм имала, но имах връзка, в която имаше изневяра.  Знам го. По същия начин ми се свиваше корема. Поведението на мъжа стана по-невнимателно, на моменти грубо.  Изключване на звука на телефона.  Когато звъни- в другата стая.  При конфронтация от моя страна- аз съм луда и си въобразявам. Имаше и някакво старание, но си личеше, че не е искрено.  Слава на Бога, деца, брак и т.н. не е имало. Просто препратих връзката. След това изпаднах в тежка дупка.  Но от позиция на времето - било е правилно решение. Няма защо да се стои някъде, където любовта е изчезнала или постепенно изчезва. Но да, и аз конфронтирах, и аз се съмнявах и натяквах, докато стигна до решението да си тръгна.  Не съм следялА, за мен си беше ясно .. топката в коремчето не лъже. Само че не бих съдила никого, че е решил да провери.  Не бих съдила и жена, че в безсилието си конфронтира, пита и поставя съмненията си ясно и открито, вместо "да си живее живота" и да залъгва себе си или форумО, колко е силна.

Ясно е, че във форума всички са/сме много ербап, и все другите са токсични и т.н., ама хора сме в крайна сметка и понякога сме емоционални, постъпките не са ни винаги рационални и т.н. В тая ситуация най-полезният ход е човек да си помисли какво иска от живота и как да го постигне, ще прави ли компромиси или не, и от там да се действа.  Като не е задължително до стигане на решението всичко преди това да е минало непременно гладко и "дзен", все пак сме хора, не перфектните роботи

# 238
На Даниела е трудно да се съчувства, защото нещата, които пише, звучат измислено, противоречиво и абсурдно. Сега като писа, че е мюсюлманка на 15+ страница, да кажем, че се поизясни ситуацията. При тях не е добре прието да се развеждаш и явно я е страх, че ще бъде отхвърлена от всички. За което съжалявам. Да си го следи, щом това я успокоява. Надявам се да има наистина някакви опции, а не да стигне до етап, в който мъжът нагло я гледа и ѝ каже "да, изневерявам ти, и? Сега какво ще направиш?".

# 239
  • Далечният изток
Валери, подигравките, сарказмът и хилещи се емотикони са от страна на дебнещите съфорумки, ако не си забелязала. Никой не съди тези, които следят и дебнат, напротив, съдят дебнещите и казват, че не можело така да не дебнеш, на какви се правите, ето и ти го пишеш - правили сме се на силни пред форума.
Ами по-добре да показвам, че съм силна и че никой не може да ме мачка (вече), защото много дълго време бях мачкана. Нищо хубаво за мен не последва от това. Сега, когато съм си стъпила здраво на краката, независима съм, особено финансово, показвам самочувствие и увереност, рязко на всеки му се изпари желанието да ме мачка. Това в живота де, форумното мнение много слабо ме касае.

Общи условия

Активация на акаунт