Много разочарован от Sameday

• 21 578
  • 255
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Но Iherb нямат наложен платеж, как така го е избрала при поръчката?

# 226
А сайтът е? Покажете го тук...
Сайт менте, държа на това аз.
НП няма оригиналния сайт.
Сайт менте.

# 227
Избрала е Български пощи за доставка.Аз не съм поръчвала с тях.Сайтът е https://bg.iherb.com/

# 228
  • София
И на този сайт няма опция за наложен платеж. Нито доставят със Сеймдей. Вероятно няма връзка между поръчката от него и измамата.

# 229
На друг линк е цъкнала ! Отричате но е така.
Ето на 1 стр. обилно инфо. https://m.bg-mamma.com/?topic=1802013;_gl=1%2A50gnuh%2A_ga%2AMTM … M2OCRqMzgkbDAkaDA.
Първо - плащане с НП няма.
Второ- доставят с бг пощи и спиди. Няма сеймдей.

# 230
Момичета,нямам причина да отричам нищо.Показах линкът от който е поръчала.Аз влизам в нейния имейл и виждам потвърждение на коректна поръчка от оригиналният сайт.Аз също недоумявам как е поръчала с наложен платеж.Всичките имейли,които са и пращали са истински.Няма да пиша,ако не съм сигурна.Във Фейсбук групи има също оплаквания,че поръчват едно,а идва друго на много ниска стойност доставено от същия куриер за поръчки извън ЕС.
Вижте какво прочетох за БГ пощи https://www.bgpost.bg/news/messages/7139     
Сега ми се изяснява още повече.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 16:25 от sun^flower

# 231
И какво точно ви се изяснява? Пощите сключиха договор със Sameday за доставка на техни пратки в пощенските станции. Няма нищо общо нито със Iherb, нито с някаква измама..
Пишете глупости за ОПГ, измама с наложени платежи и т.н. Sameday може да са зле в доставянето на пратките, но е абсурдно да ги забърквате в подобни схеми. За всяко плащане издават документ. Трябва да са много зле, за да тръгнат да правят нещо подобно..

# 232
Вижте,написах този пост с цел да бъдат предпазени други хора от измама.Явно написаното от мен не се осмисля и разбира от всяка глава.Съжалявам,не подценявам никого,но в такъв случай това е Ваш проблем.Ако не днес,то утре може Вие да сте измамената.

# 233
  • София
Не става ясна схемата на тази измама - не виждам връзката с iherb. Иначе измамата с фалшиви пратки с наложен платеж без преглед и тест е от няколко години, но дали става въпрос за същата изама или за някоя нова, не мога да разбера от описанието. В салона на фризьорката ми се бяха опитали така да я измамят, но там бяха използвали друг куриер. Не съм убедена, че това е вина на куриера обаче.

# 234
Не е менте.Поръчва от линкът,който съм и пратила и съм в акаунта си.Поръчвала съм оттам.Вие май не ме разбрахте,че не сайтовете са фалшиви,а куриерът извършва измамата.Той връща пратката обратно,за да вземе наложеният платеж за себе си.Това е схема.

Как взема НП?
Покажете имейлите  които са получени? Вие проверихте ли ги дали изхождат от когото трябва, знаете ли как се проверяват?

# 235
  • София
Ето я схемата - https://dariknews.bg/novini/bylgariia/nova-izmama-s-falshivi-pra … ezh-video-2267581

Вината не е на куриера. Измамниците се сдобиват с лични данни, отиват в офиса на някой куриер, слагат някакво парцалче в пратката, за да може при изпращането да се види, че има нещо и изпращат с наложен платеж без преглед и тест. От няколко години е това и не е вина на куриерите.

# 236
Не става ясна схемата на тази измама - не виждам връзката с iherb. Иначе измамата с фалшиви пратки с наложен платеж без преглед и тест е от няколко години, но дали става въпрос за същата изама или за някоя нова, не мога да разбера от описанието. В салона на фризьорката ми се бяха опитали така да я измамят, но там бяха използвали друг куриер. Не съм убедена, че това е вина на куриера обаче.
Няма връзка с iherb.Всеки сайт извън ЕС и пратки,които минават митница могат да са обект.Получената фалшива пратка “идва” от Русе.Където фирмата има офис вероятно.

Ако не е замесен куриера,кой тогава връща оригиналната пратка обратно на търговеца?

# 237
Защо не си следите товарителницата, оригиналната. Тази, пратена от оригиналният сайт. Тя съвпада ли с тази изписана на пакета, който сте приели?

Иначе преди пращаха мейли - чакате пратка, платете бързо Х сума за освобождаване от митница...цъкнете на линка....

# 238
Защо не си следите товарителницата, оригиналната. Тази, пратена от оригиналният сайт. Тя съвпада ли с тази изписана на пакета, който сте приели?

Иначе преди пращаха мейли - чакате пратка, платете бързо Х сума за освобождаване от митница...цъкнете на линка....

Ами ако имахме възможност да сме постоянно вкъщи,както в случая възрастните ми родители бихме следили.Но когато ни няма,пратките ги взимат те.

# 239
  • София
Фактът, че куриерът връща пратката (ако приемем, че е така), не означава, че куриерът е замесен в схемата. Куриерът няма как да знае, че човекът, който трябва да получи пратката, не я е поръчвал.

Общи условия

Активация на акаунт