Бал при разделени родители

• 4 231
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
Целият цирк е спретнат всъщност от детето. Да знаеш, че родителите не искат да се събират на едно място, но да настояваш - не го разбирам, ама отникъде. На 19 не са съвсем деца вече. Аз не бих се навила, ако не искам - няма начин просто.

# 76
Да бе, децата са виновни, че родителите не могат да си преодолеят егото и да си докажат кой е по-горна кора на л@йното.

# 77
Има моменти, неподходящи родителите да се събират. Може да е година, две или повече. Няма как да стане истинско празненство. Няма да има купон, веслеба, а едно любезно отмятане на задължението.

Но детето си е успяло, нали Simple Smile Пък че хората са били на тръни, няма значение - те са родители Simple Smile Ако трябва, ще страдат вечно, за да е добре детето. Simple Smile Реално аз не вярвам да има толкова недосетливи деца.

Според мен две отделни истински празненства е много по-добре Simple Smile

# 78
Крава от теле не суче е приказката. Няма как да искаш детето ти да се съобразява с твоето его.

# 79
Има. Родителят е също човек. Разбира се, темата е обширна Simple Smile

# 80
Е, ако на маса за 2 часа не могат да се държат нормално тези родители, представям си за всичко останало после.

Като се жени какво правят? 2 сватби?
Като се роди внуче - пак така.

Не дай си боже в болница, да не се случва никому, но и това понякога става. Всеки поотделно на визитация, всеки поотделно ще пита лекарите... Никой няма да говори с другия.
ШапО.

# 81
Има периоди, в които се случват такива невъзможности. Те обикновено не траят вечно. Но ако хората не се понасят в някакъв момент, по-добре е да не се събират. Чукайте на дърво да не разбирате какво е и дали усмихнато ще правите празненството, или недотам засмяно Simple Smile

Същото важи и за неприятни роднини, близки. Не е запазена територия на бившите партньори.

# 82
Има. Родителят е също човек. Разбира се, темата е обширна Simple Smile

Тук въпросът е кой е по-важен? Родителят, който е човек или детето, което НЕ е човек. Важното е ти да си добре или детето ти?

# 83
Когато имаш повече от 1 дете и две от децата ти искат различни неща? Кое ще ощастливиш от двете? Simple Smile И защо другото да е по-малко човек Simple Smile

Всеки решава какво да прави. Аз ако не искам да ида някъде, няма да го направя, защото вярвам, че детето ми не иска да ми прави кофти номер например. Ще приема, че не осъзнава какво иска от мен, ще му откажа и това е. Няма да се гътна, че не му е угодено, ако за мен това е прекалено трудно да го направя.

# 84
Така е, всеки трябва да отстоява себе си, за да е човек. Няма любов, няма грижа, отстояване на интереси и ще доживеем до 100 години, а може и повече.

# 85
Нищо не ти пречи да не отстояваш себе си и да живееш според както зададе някой друг за всичко. Също е едно добро житейско решение, ако ти идва отвътре.

# 86
Въпросът е прост - кое ти е па-важното. Ти да си добре или детето?

# 87
Винаги ми е важно да съм добре и аз, и децата. Както смятам, и на всеки нормален родител Simple Smile

Тук ситуаицята не е моя. Аз мога да ида на празненство с бившия и няма да ми стане нищо, нито ще има проблеми. Обаче приемам, че хората, които не искат да го направят, имат това право.

# 88
Ако родителите ми не могат два часа да се държат културно на мое събитие като абитуриентски бал, сватба, изписване на детето ми, кръщене и т.н. дали ще искам който и да било от двамата там?
Все си мисля, че има моменти, когато всеки трябва да направи компромис в името на детето си, особено пък, ако поводът е това дете.

# 89
Целият цирк е спретнат всъщност от детето. Да знаеш, че родителите не искат да се събират на едно място, но да настояваш - не го разбирам, ама отникъде. На 19 не са съвсем деца вече. Аз не бих се навила, ако не искам - няма начин просто.

Детето не спретва нищо, то има майка и баща и то не ги дели и не трябва да ги дели и да застава на ничия страна. Това дете няма вина за нищо и не трябва да се съобразява с "войните" на родителите му, това не е и не трябва да бъде негова "битка". То иска за празнува, какво по нормално от това майка му и баща му на този ден да са с него. Проблемът е, че мъжът и жената не осъзнават, че винаги ще ги свързва, като майка и баща това дете и те носят отговорност, само като такива.

Твоите разсъждения за провокирани явно от някаква твоя си травма, но ако прочетеш повече, ще осъзнаеш, че не става въпрос да егоизъм на детето, а за егоизъм на родителите, а "тръните" сами са си си постлали с неосъзнатост, първо, като роля в живота на детето и второ с възприятията и вярванията си.

И да не неговият бал, той е приоритета, а не "бойното поле" на родителите му, безмислена битка до живот.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 21:29 от Sephora ❤

Общи условия

Активация на акаунт