Бал при разделени родители

• 4 342
  • 96
  •   1
Отговори
# 15
Лошо е да не можете да се съберете за 2 часа, но е по-лошо да се съберете и да се заяждате и дразните. Така ще вгорчите много повече деня на момчето, а и за вас преживяването няма да е от най-приятните. Вместо всички да спечелят, всички ще изгубят.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 15:17 от Uncommon

# 16
Вие все едно не сте видяли всичко в тоя форум? От какъв зор жената ще се среща с някой, който очевидно не е нормален човек, на когото може да разчита, че ще се държи нормално.

# 17
Както са казали преди мен, един ден две сватби ли ще му правите на момчето? Една ти и една баща му?!

Някои правят, да, знам за такива случаи. На едната (официалната) сватба бащата с втората си жена, на другата (втората) – майката с нейния втори мъж.

# 18
  • София
Аз си знам, че с БМ максималното време без заяждане е 4 минути. Затова не съм го виждала от миналата Коледа.

# 19
  • София

Mиналото лято за пръв път чух подобно нещо. Племеницата на една приятелка празнувала 2 абитуриентски бала, защото майка ѝ не искала бащата да присъства. Детето рекло на майка си: "Добре де, след време какво, 2 сватби ли ще правим?" А уж била щастлива с друг мъж. Ами, аз не вярвам. Човек, който е щастлив няма да прави така. Това е наранено его и зацикляне върху него. Дъщеря ми беше на 10 месеца, когато се разделих с БНД, винаги съм общувала и с него, с половинката му (заради която всъщност ни заряза), не сме 1ви приятели, ама си общуваме спокойно. На всеки рожден ден на детето съм ги канила (в последните години, че той много време беше в чужбина), дори на моя преди няколко месеца ги поканих. Аз съм го преодоляла напълно. Другият вариант, освен наранено его е вместо да са се разделили навреме прилично са се дразнели до последно и резултатът е този. Във всички случаи много кофти за детето. Аз не бих могла да се чувствам добре, ако детето ми е нещастно. Един от най-хубавите мигове в живота му ще е съсипан, защото няма да може да се отпусне и да се чувства щастливо, защото двамата човека, които са го създали няма да са до него в този момент. Независимо, че след 2 часа или 2 дена ще е с другия родител. Не знам, никога не бих го причинила на дъщеря си!

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 10:16 от Светулчица

# 20
Не бих се насилвала да стоя и  2 часа на тръни, а и преди и след това да го преживявам отново. Детето също ще е под напрежение каква простотия да очаква. Има и близки, които също са в интригата. Бащата може да си организира тържество, както той прецени. Защо трябва да го обикалям и сервирам, да изнасям цялата организация и финанси, и накрая да скапе празника на всички. Детето да прецени дали иска да участва във опредена форма на тържество при баща си.

# 21
Не бих се насилвала да стоя и  2 часа на тръни, а и преди и след това да го преживявам отново. Детето също ще е под напрежение каква простотия да очаква. Има и близки, които също са в интригата. Бащата може да си организира тържество, както той прецени. Защо трябва да го обикалям и сервирам, да изнасям цялата организация и финанси, и накрая да скапе празника на всички. Детето да прецени дали иска да участва във опредена форма на тържество при баща си.

"Няма да обикалям и сервирам на него..." Празникът е на детето, не на мъжа.
Значи няма да сервира на детето и другите гости, понеже трябва да сервира и на мъжа? ..

Да не говорим, че никъде не пише, че всичко трябва да прави жената, ето го сбърканият  модел - тенджерите са на жената и съответно, и задължението.

Може да се яде навън, ако това е трудно за преодоляване.
Финансите се поделят.
Може само на една бира да седнат навън тримата, без големите софри.

Ако съм на този младеж, такива родители бих поканила на кафе навън, бих им платила сметката и на нея отгоре щях да напиша: "Разбрахте ли урока?"

# 22
Трудно е да се даде съвет. Ако не си бил в ситуация - да имаш бивш и да не можеш да  дишаш с него един въздух и 5 минути -  няма как да дадеш адекватен съвет, защото всичко ще е само на думи и ще се базира само на представи. Виждаме вече тук мнения на хора,  които също не биха желали да изпадат в тази ситуация - т.е. не е нещо необичайно и няма нужда от проява на геройства - все пак празникът е за всички!

Аз бих препоръчала самото дете да бъде определящо с мнението си как точно да се случат нещата на този паметен за него ден. За съжаление ще му се наложи да вземе позиция, с която "да обиди" единия или другия - това е неизбежно. Според мен по мъдрия родител трябва да отстъпи. защото иначе е "двубой" на гърба на детето.

Аз лично, ако разкостя ситуацията, усещам, че цялата работа се върти около "софрата", свързана със събитието. Иначе, не виждам какъв ще е проблема и двамата родители да бъдат в училище на изпращането или там, където се събират децата да се снимат, да тръгват към ресторанта ( и да са на разстояние 50 метра един от друг) и т.н. Да са пили по един валидол/валериан  и да не се заяждат, че детето първо прегърнало единия , после другия. "Малка почерпка" (индивидуална или за няколко човека - както прецени) -  всеки от родителите може да си организира поотделно и на самия ден. Могат да са в близка локация (някакви заведения) , детето минава през едното място за час, през другото за час и потегля към своите си събития. Всички чудеса в една опера не могат да се случат, но ако всеки леко "даде назад" има начин да се получи. Дори единия да даде назад ще стане, но проблем е че чувството "че си прецакан" не им дава тази свобода.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 11:24 от _re_ge

# 23
  • София
Аз само ще ви кажа, че съм била в ролята на детето и баща ми изобщо не дойде на бала. Винаги се е грижил за нас, не ни е изоставял, но в този ден не беше до мен и ми беше много гадно. Разводът също не беше пресен, 8 години бяха минали някъде. Щеше ми се да беше преглътнал чувствата си и да беше дошъл... Поне в последствие си подобриха отношенията с майка ми и беше на сватбата ми, балът на брат ми, кръщенетата на децата и т.н.

# 24
  • София
Аз лично нямам никакъв проблем да се държа мило с когото и да е, даже за няколко часа.
Но БМ се заяжда на четвъртата минута, както казах. Зависи от деня де! Понякога може да се отпусне за 10 минути. 🤣

# 25
  • София
Да, аз знам, че проблемът тогава беше също в баща ми, майка ми нямаше да прави сцени.

# 26
Начинът, по който авторката определя бившия си мъж е много показателен, за нея най- вече. Толкова човек да не може да преглътне егото си, страшна работа. Горкият син.

# 27
Децата много страдат от лошите отношения на родителите си, особено във важните за тях дни..
аз моят бивш го научих да уважава празниците на детето, както и да се държи уважително и спокойно с мен, когато трябва да сме заедно.. каних го на рожденните дни, в училище, докато не му се наби в главата, че го правим за доброто на детето, не щото много държа да го видя..за първия ден в гимназията го убедих да отидем двамата за подкрепа, въпреки че детето не искаше той да идва, но като видя, че се държим нормално, усмихнати сме и се радваме за него, беше повече от щастлив, че сме там заедно..иначе и аз мога да кажа, че имам хиляди причини да не го виждам, но нали затова сме разведени, няма нужда да се тровят децата с неразбирателството на родителите, ако е възможно..

# 28
  • София
Бих посъветвала да говорите с бившия си мъж отсега и да се разберете да се изтраете за 2-3 часа. Би трябвало да можете да направите такъв компромис за детето си, което не е виновно какъв е баща му и чий живот е съсипал.
Идеята за две отделни празненства е безумна в ден, в който и без това всичко е на тъгъдък, а може и да има да взима дамата си отнякъде. Той абитуриентът до вечерта ще се е уморил да обикаля софри заради лудото си семейство.

# 29
  • София
Така. Отделно от всичко. В деня на бала е изключено да се направи събиране, особено за момичета.
По-добре да не се натоварвате излишно точно в този ден

Общи условия

Активация на акаунт