Тренировки в домашни условия - 122

• 45 634
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Е, знам, че няма как да се дадат калории, питам ориентировъчно, ако по принцип дневният прием е 2000 калории, с колко е най-удачно да се свалят в калориен дефицит, за да не се получават резки промени, но пък и да не се отслабва година... Особено ако за сваляне има 3-4 кг.

Няма как да се отговори ориентировъчно. Има приложения, които на база тегло, ръст и
цел ( отслабване, задържане на кг...) ти смятат какви калории трябва да приемаш!

Ами не е така. В подобна програма винаги ми е давало с колко калории да намаля дневния прием, спрямо бързината на резултата, която искам да получа. Аз не бързам, а искам да ги намаля в някаква приемлива граница, както описах по-горе.

Намалила съм ги с 400 за момента, като се стремя В40%, П25% и М35%, но се оказа, че ми е трудно в тази конфигурация, понеже мазнините ги запълвам най-бързо и после се чудя какво да ям.

Е, как да не е така?! Ако човек е 150 кг а друг е  60кг еднакви калории ли ще приемат?!

# 331
  • София
Не четеш какво съм написала. Питам с колко средно калории е добре да се намали приемът. Естествено, че при всеки са различни, но в някаква граница (-200, -400 калории), смятам че може да се направи осреднена стойност, спрямо опитите на другите дали се чувстват добре като са орязали въпросните калории. Както казах, питам, за да не се нахвърля да намаля повече, отколкото би трябвало, та да не се получи обратният ефект накрая.

# 332
Принципно това е въпрос, който трябва да се отправи в раздела за диети. Хората там имат по-голям опит, все пак основно отслабват, докато тук обсъждаме домашни тренировки и поддържаме тегло. Моето мнение по въпроса, намалете с 15-20 процента препоръчителния за теглото ви дневен прием и вижте какъв е резултатът за 10 дена. Ако е удовлетворителен, продължете така, като на всеки две седмици адаптирайте  количеството калории към актуалното тегло, като запазвате същото съотношение. Следете въглехидратите, стремете се да не надхвърлят повече от 40 процента от дневните калории и приемайте основната част от тях до 14-15 часа.

# 333
  • София
Благодаря! 🙂

# 334
присъединявам се към темата с надеждата да съм сериозна
вчера и днес пилатес, като увеличих двойно клековете и направих и "умрялата бубулечка" за корем допълнително
правих упражененията буквално по второто клипче, което ми излезе в нета и съм доволна
https://www.youtube.com/watch?v=1QO8dfGmI_Y&ab_channel=StelaKoleva

# 335
Вчера, Ден 2 от Домашния ритрийт:
сутринта- кардио навън
следобед- гърди и гръб с Каролин

И след нея релаксираща "хормонална" йога 30мин за щитовидна жлеза.
Не че ми има нещо на щитовидната, но за гръб идеално- Сарвангасана, Халасана, Карнапидасана, Матсиасана, Шавасана. Задържах дълго. Ударих много зайци с един куршум.

Днес ще "довърша", по-скоро спра Iron, и го започвам отново от утре по график.
Затова си избрах цяло тяло, тренировка 24.

Сега си погледнах тетрадката (защото съм old school Satisfied), и се оказа, че не съм пропускала чак толкова, колкото си мислех. Започнала съм Iron на 3.12., 9 седмици. Остава ми 1, а програмата си е 10 седмици.
Правих и мои тренировки, не знам защото с такова впечатление съм останала, че не съм я направила като хората. Всичко ми е в мъгла. Главата ми е в работата и дечурлигата. А ако не е тетрадката да ми напомни, нямаше и да се сетя за килограмите. Open Mouth
Както и да е. Утре сначале,
Не знам дали съм свалила 4 и ли 2 кг от декември насам. Видях 59кг през ноември  и щях да припадна,  2 паднаха бързо(вода, предполагам, после още 2. Цял януари задържам положението с фастове и въглехидратни вълни. Лятото бях 55, после (станах болногледач)  изчезнах като човек, качих  56-57, и изведнъж бам-59. В перимено съм със сигурност, задържам вода като луда.
Днес съм 55.5. Hands Muscle
Не съм свалила от Iron, а от хранене без захар, пшеница и млечни, но с подхлъзвания.
Силата ми обаче започна да се връща, дори вдигнах килограмите на някои упражнения. Това беше целта, и заздравяване на кръста и ядрото. Вече не ме е страх от хип тръст, и се намествам в него доста чевръсто. Laughing
Поканиха ме да водя йога групи до нас, това вече ме разби. Засега супер. Хората са много въодушевени. Стискайте палци. Blush

Вчера финиширах на 1450 калории, В 130, височки. Днес ще ги намаля, правя въглехидратни вълни (ротация).

Този ферман го пиша главно, за да видя как ще са нещата след 10 седмици. Ще си запиша обиколките, и ще документирам всичко.
Отивам навън за кардио на гладно.

# 336
Включвам се в темата също. Чета ви от месец насам.

Тренирам от началото на месеца с една програма на Румяна. Харесва ми, че говори, напомня за изправен гръб и дишане, и е на български. Опитах с английски, но се разсейвам да слушам и да се замислям. 😂 Ще задобрея и ще пробвам и с тях някога.

Чувствам се много добре. Имам желание, харесвам се. Аз също съм от тези с тетрадките и си пиша, ще си правя засечка за 1 месец какво съм подобрила в мерките.

Иска ми се и йога да започна по натам, но към момента се придържам към тази въпросната програма за брич на Румяна.

# 337
Включвам се в темата също. Чета ви от месец насам.

Тренирам от началото на месеца с една програма на Румяна. Харесва ми, че говори, напомня за изправен гръб и дишане, и е на български. Опитах с английски, но се разсейвам да слушам и да се замислям. 😂 Ще задобрея и ще пробвам и с тях някога.

Чувствам се много добре. Имам желание, харесвам се. Аз също съм от тези с тетрадките и си пиша, ще си правя засечка за 1 месец какво съм подобрила в мерките.

Иска ми се и йога да започна по натам, но към момента се придържам към тази въпросната програма за брич на Румяна.
Руми и аз я харесвам,  тя има и хранене, рецепти има в студиото. Ползвала съм и някои неща от козметиката й. Бях се абонирала з 1 година, но абонамента ми изтече. Записах си обаче програмата й с упражнения по десетина минути на ден и понякога ги правя, но аз съм несериозна.  Сега съм взела програмата на TOP Academy и тях рядко правя, но поне са с доживотен достъп, имам ги подръка, когато реша.🤷‍♀️

# 338
  • София
Какви тренировки предпочитате да правите - всеки ден за определена част от тялото или комплексна за цяло тяло? Разгледах някои от тренировките, които правите тук, но не мога да се ориентирам все още.

# 339
О, Дез, страхотна новина. Бих искала ти да ми водиш йогата, ама няма как. Благодарение на теб открих боховците. Имам абонамент, пускат месечни програми и не ми се налага да мисля какво да правя. Преди три месеца ми правиха тотална хистероктомия и вече с бавни темпове се завръщам към практиката. Почнах с бебешки стъпки, но факт е, че почнах.
Смайл, аз предпочитам тренировки за цяло тяло. По - добре се чувствам.

# 340
Марципан, радвам се, че съм била полезна. Hug Прекрасни са практиките на Боховците!
Бързо възстановяване ти желая. Flowers Hibiscus Flowers Four Leaf Clover

# 341
Еее Дез -супеерр!
Отчитам за вчера Хедър -цяло тяло + два часа тежко бутане и каране на колело по баири камънаци ,гармина ми даде изразходени 1800 калории 👀...направо се убих
Днес бях на фитнес с милото ,ей така за разнообразие ,крака бутнах на машините,много ми беше чил.
Повече няма да мръдна днес ,канселирах мини прехода ,който бяхме планирали след фитнеса ,лягам на дивана и това е ...налегна ме мързел и умора 🤣

# 342
Дези, страхотно. Честито!

Тази хормонална йога дали я има някъде онлайн?

# 343
Дези, страхотно. Честито!

Тази хормонална йога дали я има някъде онлайн?

Дух, направих асаните по-горе в описания ред: Свещ, Рало, Възелче (не знам има ли не-индийско наименование, Риба, Мъртва поза. Т.е. Сарвангасана, Халасана, Карнапидасана, Матсиасана, Шавасана.

Няма начин при Боховците да няма такова видео. Аз си ги правя сама.

Благодаря ви, момичета! Hug

# 344
Да се отчета преди да свърши седмицата. Ходих на конгрес уикенда в града, където живнех преди, та в събота минах през стария ми фитнес и отметнах 1ч кръгова за цяло тяло и после 1ч ин йога със старата ми любима инструктурка. Та имам 3хХедър и една групова тази седмица. Днес 11км рано сутринта бърза ходене, че после имах 4ч каране. Натърти ми се дупето от седене.
На конгреса имаше не само лекции, но и mindfulness stream, та опитах йога нидра. Хюберман нали все я хвали в подкаста си, че помага при проблеми със съня. Смятам да се пробвам да съм по-редовна, защото се събуждам по 3-4 пъти на нощ и не винаги заспивам веднага. Усещам се, че съм хронично изморена. Дез ти като експерт по йогите имаш ли съвет?
От утре почва новата фаза на 5.0 на Хедър, нямам търпение. Ще има две тренировки за долна част и две за горна. Така де, beach body за лятото нали се извайва от февруари Grinning

Общи условия

Активация на акаунт