Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 34 391
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Ами в Централната лаборатория на Бодимед ги правих и им казах за Херпес Зостер, щом те не знаят какво да пуснат... нямам думи.

# 736
Детето беше с вирус и висока температура преди 10-ина дни.
Още има лек секрет от носа и малко кашля. Дали според вас има активна инфекция или това е от вируса, който премина?

ЦРП е 2.

# 737
Здравейте! Чакам важно изследване и съм притеснена. От 2 дни на реф. стойности и на резултати пише not detected. Това според мен не е резултат. Очаквам да пише - позитивно/негативно. Става въпрос за Рамус. Моля, ако някой може да помогне.

# 738
Здравейте! Чакам важно изследване и съм притеснена. От 2 дни на реф. стойности и на резултати пише not detected. Това според мен не е резултат. Очаквам да пише - позитивно/негативно. Става въпрос за Рамус. Моля, ако някой може да помогне.
Отрицателно е. Означава "не се открива".

# 739
Здравейте, 

Лекувах инфекция през март с антибиотик и след контрола ПЦР тест показа, че е излекувана била
Малко разчитане на тази цитонамазка, че освен, че е задоволителна, някак си ми се вижда малко пртеснителна.

Благодаря.

# 740
Необходимо Ви е микробиология и колпоскопия.

# 741
Здравейте,пуснах си изследвания, ако може някой да ме ориентира за LH и FSH,подозирам какво значат,но все пак.За съжаление не успявам да се свържа с ендокриноложката и затова търся помощ тука Благодаря.

# 742
На кой ден са пускани? Отива си към менопауза според мен, вероятно и ти си го виждаш. А защо са пуснати само те, другите полови ги няма.

# 743
На кой ден са пускани? Отива си към менопауза според мен, вероятно и ти си го виждаш. А защо са пуснати само те, другите полови ги няма.
Съмнения за менопауза,липса на цикъл от известно време

# 744
Здравейте! Някой може ли да погледне на резултатите ми от микробиология.Какво е това уреаплазма парвум, че не ми е ясно. 💁‍♀️😒

# 745
Бактерийка, предавана по полов път. Може да бъде ужасно упорита и е препоръчително да се лекува на време, защото може да създаде проблеми в бъдеще

Здравейте! Някой може ли да погледне на резултатите ми от микробиология.Какво е това уреаплазма парвум, че не ми е ясно. 💁‍♀️😒

# 746
Здравейте, от около 6 месеца показателите за обем/размер на тромбоцитите (PDW, MPV, P-LCR) излизат над горна граница.
Има ли някаква причина за тревожност според някой с наблюдения в тази насока? Кардиолог ми е казвал че не трябва да им се обръща внимание защото сами по себе си не показват нищо след като тромбоцитите като брой (PLT) са винаги в норма.

# 747
  • София
Аз на твое място бих се замислила за лека профилактика на евентуална тромбоза. Прав е доктора, че тези показатели сами по себе си не са проблем, но при едно възпаление (което да кажем ти вдигне фибриногена) , съчетано с моментно обезводняване примерно - картината се променя.
Следи ги на всеки 6 месеца тези показатели. И си пускай и по един д-димер.

# 748
Аз на твое място бих се замислила за лека профилактика на евентуална тромбоза. Прав е доктора, че тези показатели сами по себе си не са проблем, но при едно възпаление (което да кажем ти вдигне фибриногена) , съчетано с моментно обезводняване примерно - картината се променя.
Следи ги на всеки 6 месеца тези показатели. И си пускай и по един д-димер.
А аз си мисля, че може да има някаква връзка между тях и леко повишения холестерол. На първо време една диета с изключване на животински мазнини и повече движение няма да навредят.

# 749
Пуснах новата тема, моля прехвърлете се вече там
https://www.bg-mamma.com/?topic=1781099.new#new

Общи условия

Активация на акаунт