Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 398
  • 736
  •   2
Отговори
# 630
  • Русе, у дома
Две момичета, сравнително късна първа м.(15). На голямата беше редовен, само на 17 имаше някаква пауза. Малката е вече втора год. с цикъл, все още нередовен. Сравнявам с мен и сестра ми, при мен без аномалии, сис каза, че е била като малката щерка. До голяма степен роля играе храната, според мен.

# 631
Здравейте този месец получих кафяво течение на 15 януари сега на 29 пак кафяво един ден и сега кръвотечение какво може да е че се стресирах..на 49год съм

Може би на 15 януари ти е била овулацията...

# 632
Здравейте.На 47 г съм.от три години започнаха симптомите на пременопауза.Промени ми се цикъла,зацапвания ,по някога два пъти в месеца ми идва.Този месец два дена преди да ми дойде получих прилошаване ,което ме държа близо цял ден.Дойде ми на 18,12,продължи около три дена и до в момента всеки ден получвам зацапване сутрин или през деня и после нищо.Днес сутринта отново ми прилоша все едно ще припадна ,замаяност и  сутринта отново зацапване и излезе и един съсирек.Притеснява ме това прилошаване дали е е свързано пак с предменопаузата или да търся другаде проблема.Скоро пусках пълни изследвания и всичко беше в норма.При вас има ли такива периоди на прилошаване замайване ?Сега януари пуснах хормонални изследвания фсх-14,лх-12.36 естрадиол 65.

# 633
Кръвното премерихте ли?
Аз съм пак във вътрележката с високо, изненадващо.
Добре, че отидох на този профилактичен преглед, а почти се бях отказала.

# 634
Замаяност, прилошаване, гадене - също могат да са симптоми на пременото. Аз бях дълго време със замаяност.

# 635
Нормално,но съм имала периоди на вдигане.пия само бетаблокер заради ускорен пулс.
Замаяност, прилошаване, гадене - също могат да са симптоми на пременото. Аз бях дълго време със замаяност.
[/quotе

Да и гадене съм получавала.правих всякакви изследвания ,но са в норми.И другото което сега зимата получавам студени вълни дори да съм завита или на топло.

# 636
За Муунрайза - стигнах до там, че действа като фитоестроген и натиснах хикса.
Ай мерси...

# 637
Ай мерси...
И какъв е проблема с фитоестрогените?

# 638
Малко  update  от мен. Моето ходене по лекари не ме доведе до никъде. След като 2 месеца ми идва на 50 ден и 40 ден, след това ми дойде на 22 ден. Обилно кръвотечение. Ходих на гениколог края на годината, всичко изглеждало нормално, пусна ми естрадиол и ФСХ. На 4 ден на цикъла фсх беше нормално, естрадиол много над нормата. Кръвното ми не се е вдигало от онзи път,но преди седмица пак започна едно сърцебиене, вчера имах и стрес на работа и имах чувството ,че това сърце ще изкочи от гърдите ми,буквално блъскаше в гърлото ми. И всъщност пулса ми не е висок,максимум между 60-70 удара, но го чувствам като че ли ще изкочи. Пих валидол,помогна за около 30 мин,после пак.И на гастроентеролог ходих,защото нали си имам стомашни проблеми,които могат да са свързани със сърцебиене. Даде ми едни хапове,от които съвсем ме заболя корема и ги спрях,прати ме да изследвам Хеликобактер, в една лаборатория излезе положителен,в друга отрицателен, сега иди разбери.  Постоянно имам чувството,че пулсът ми кънти в гърдите и гърлото. Това беше изчезнало за около 3 седмици,сега пак на ново. Вече не знам кое с какво е свързано,вероятно естрогена  ми е висок отново. Пробвах да пия магнезий,в началото уж помагаше, сега не. С желязото не не разбрахме,болеше ме корема от него.

# 639
След изследване на хормоните се оказа, че съм с естрогенова доминантност, което си го и очаквах, понеже имам всички симптопи. Започнах мазане с прогестерон на Биовеа. Обаче искам да попитам, тези които мажете с този крем, къде успявате да го измажете. Една помпичка си е доста крем и не събирам само на една сгъвка, примерно под лакът. Мажа под двете лакти, на китките и пак остава Sad Снощи мазах под колената и сега съм в чудене къде да слагам.
Кои точно хормони кога изследва, за да се установи естрогенова доминантност? Крема препоръча ли го някой или сама си го назначи, че и аз съм се насочила към него и събирам мнения. И какви симптоми имаш?

# 640
Здравейте.На 47 г съм.от три години започнаха симптомите на пременопауза.Промени ми се цикъла,зацапвания ,по някога два пъти в месеца ми идва.Този месец два дена преди да ми дойде получих прилошаване ,което ме държа близо цял ден.Дойде ми на 18,12,продължи около три дена и до в момента всеки ден получвам зацапване сутрин или през деня и после нищо.Днес сутринта отново ми прилоша все едно ще припадна ,замаяност и  сутринта отново зацапване и излезе и един съсирек.Притеснява ме това прилошаване дали е е свързано пак с предменопаузата или да търся другаде проблема.Скоро пусках пълни изследвания и всичко беше в норма.При вас има ли такива периоди на прилошаване замайване ?Сега януари пуснах хормонални изследвания фсх-14,лх-12.36 естрадиол 65.
.        И на мен два пъти ми идва прибледняла съм и залитам вече

# 641
  • Б
А , и на мен ми се случва последните месеци да ми е замаяно, да ми се гади .Най - вече дните преди цикъла. Не знам доколко е нормално . Последните изследвания бяха "цветя и рози", правени преди месец. А не бях вземала никакви добавки . Желязо не съм вземала а беше високо.

# 642
Преди този цикъл последният и аз бях така 4-5 дни, и на вторият ден след като дойде се посъвзех.
Нямам обяснение за момента.

# 643
Аз нервите не знам как да оправя. Преди да ми дойде съм като бомба. Нервна, ужасна. После съм пък като пребита, два дни не ме търси. Толкова изявени симптоми преди да ми дойде не съм имала никога. Сега е нещо ужасно.

# 644
Ай мерси...
Какво ще рече това? Не съм наясно изобщо затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт