Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 345
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Инозитола в по-големи (от 500 мг) дози, много добре влияе на психичното състояние. Вит. Д също.
А някакви странични ефекти има ли? Ако има такъв добър ефект, ще си купя и аз, че съм с адско безсъние вече 2 месеца, болки по цялото тяло и паник атаки!

Не съм чувала за странични ефекти.
Аз съм го пила в дози 2 х 2 грама (не мг) на ден, доза за репродуктивната система и при ИР. За ИР е хубаво да се пие заедно с фолиева киселина, комбинацията има ефекта на метформин.
А за психични (най-общо казано) проблеми, дори по-високи дози.

Това реално е вит.Б8. Има и други добри ефекти, може да се прочете.

# 181
Здравейте на 52 съм от 7 месеца нямам цикъл,но вълните са ужасни взех си Клименум някой ако е пробвал с него моля за мнения.

# 182
Аз проблеми с цикъла нямам. Обаче от два-три месеца виене на свят, сърцебиене, слабост... Ходих по невролози, кардиолози, УНГ, отоневролог, изследвания всякакви - всичко ток... Обаче на мен ми похлопва редовно нещо между слънчевия сплит и гърлото и турбо не се понасям 😵‍💫
Абсолютно същите симптоми имам и аз. Редовен ми е цикъла. На 44 години съм.

# 183
Здравейте момичета,знам че сте писали много,но моля някоя която скоро е ползвала вечерна иглика или др подобно и и е доволна за справяне с ужасните вълни и безсъние да сподели.
Ад е,нощно време се будя нон стоп,ту умирам от жега после ме втриса,ад е.Повече от две седмици,а бяха поспряли.
Започнах да чета за натурален естроген като соя,лен и др.
Много ще съм ви благодарна за съвети.

# 184
При мен вечерната иглика не  е повлияла вълните и безсънието,когато съм ги имала.

# 185
  • София
Идвам да чета тук.
42г, цикъл си имам редовен, само е леко скъсен, на около 26 дни.
Ужасно подуване имах и аз на гърдите последния цикъл, отдавна не ми се беше случвало това. Явно съм прекалила с въглехидратите, установила съм, че ако след овулация мина на стриктно ниско-въглехидратно хранене, нямам почти никакви симптоми на ПМС.
Не съм изследвлаа дефицити, но вит.Д пие високи дози, 5 000е всеки ден.  Магнезий, биотин, вит.Е. Вечерната иглика много добре ми влияе, когато я пия, но се изморявам от много добавки и не я пия редовно.

# 186
GVH , веднъж DIM за изхвърляне на естроген и веднъж Ашаваг., която го стимулира и активира. Сама ли си назначи добавките?
Моля, другите момичета - не се подвеждайте, мислете първо.
Витамин Д , не се пие вечер, по-добре го сложете на обяд, след храната, заедно с Омегата.
Аз се обърках сега! В момента пия като седативи Ашваганда и Жълт кантарион. Чувствам се добре от тях! Това означава ли, че Ашвагандата може да минавреди в тази възраст?! Аптекарите в 2 аптеки ми казаха, че е ок тази комбинация! Сутрин пия и Омега 3, отделно в момента заради прещипан нерв пия и Милгама Н, а вечер магнезий.

# 187
Здравейте момичета,знам че сте писали много,но моля някоя която скоро е ползвала вечерна иглика или др подобно и и е доволна за справяне с ужасните вълни и безсъние да сподели.
Ад е,нощно време се будя нон стоп,ту умирам от жега после ме втриса,ад е.Повече от две седмици,а бяха поспряли.
Започнах да чета за натурален естроген като соя,лен и др.
Много ще съм ви благодарна за съвети.

На мен най-много ми помага комбинацията магнезий, витамини б комплекс и мелатонин. Аз нямам вълни обаче, но безсъние, болки в гърдите и корема, напрегнатност и чувство на умора.

# 188
Ашвагандата едва ли ще ти навреди, аз лично не съм я ползвала, но моя приятелка ми каза, че е много доволна, действала й супер успокояващо. За друга аюрведична билка обаче ще ви разкажа - Шатавари. Има я на капсули и на прах. Аз си я купувах на прах, много е горчива. Обаче това чудо ми спираше кръвоизливите и ми регулираше цикъла. Мисля, че е афродизиак, неслучайно се нарича: Тази, която има сто съпрузи! Не ми беше предписана от лекар, една моя приятелка, която ходи при аюрведична докторка, ми я препоръча.

# 189
А какъв магнезий пиете който ви действа? Само магнезий при мене ефект никакъв. Обаче заедно с б комплекс действа. Ама по силни дози ако е Бто ми разбива стомаха и не ми влияе добре. В смисъл пих някаква добавка дето бетата бяха по около 5мг.
Това с въглехидратите ще го пробвам!!! Аз пък основно на тях живея...
strawberry0302 за мен нещата са проба грешка. За добавки и витамини разбира се говоря. Що добавки изпих докато разбера кое ми действа. От игликата се чувствам супер, но от други като леиди хармония и др. никакъв ефект.

# 190
"Само магнезий" - няма такава добавка, всичките са в някакво съединение. И не са еднакви всичките там. И при тях не всички са доволни от една и съща де, пробваш общо взето в зависимост от това какъв проблем искаш да бориш и ако ти се изпречи оксид, него го прескочи направо а пробвай другите.
За витамините могат да се изследват и да видиш какво ти липсва, за магнезия няма как ами направо вземай.

# 191
Как да няма, на допъл херц чист магнезий 500 мг..... Аз лично съм го пила, че и други чисти форми има.

# 192
  • Пловдив
Чистият магнезий е метал.

Този на Допелхерц е магнезиев оксид.

# 193
Чист магнезий не можеш лапна, хич няма да ти се отрази добре...

# 194
Ама нали разбирате че ви говоря за добавка, такава каквото пратих или нещо не се изразявам както трябва. Що за глупости.

Общи условия

Активация на акаунт