Граници при малко дете

• 1 426
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте
Да започна с това детето ми е на 3г и 4 м момче винаги е бил много енергичен ,активен иска разнообразие в игрите . Още от яслата са ми казвали,че е  много палав и иска да се налага. Опитвам се да поставя граници ,но незнам до колко ми се получава всички играчки са му прибрани без няколко книжки като играчка давам по-моя преценка и след игра я прибирам ,телевизия не гледа от месеци нито телефон ,сладки неща и сокче получава само някой дни след градина ако няма оплакване от страна на учителките .Стои наказан на стената ,но не си взима поука,иначе всеки ден се занимаваме с него уча го да рисува защото само драска ,четем книжки общо взето правя всичко възможно да влезе в пътя ,но сякаш няма особен ефект .Ходихме на няколко консултации с логопед като от там също ми казаха ,че проявава голям инат и иска да се налага общо взето проблеми с  дисциплината. Моля ви посъветвайте ме нещо конкретно как да го накарам да изпълнява това което му се казва .. ?

# 1
Деца нямам и съвет не мога да дам, но все пак ми липсва логика в действията ви - хиперактивно и енергично, активно момче, вместо да го карате да изразходва енергия и след това да е уморен и спокоен, вие го карате да седи на едно място, да рисува и да чете книжки. И аз като бях малка и аз се бунтувах на седене и рисуване и четене на книжки, че и даже спане в детската градина, затова като пораснах малко директно ме изсипваха на село при животните и да копая градината. Най-спокойна и мила съм била тогава, а не когато стоях в ъгъла, защото не съм искала да рисувам...

# 2
Не сте ме разбрали явно аз не го карам само да рисува и да четем книжки, това го правим след градина и сме се прибирали пеша на 25 -30 мин от градината за да се движи . Стои наказан защото е направил нещо нередно като например днес разпиля всичките пъзели на кака си и не искаше да ги прибере после . Иначе има време да е активен сега като е по-студено не е толкова често ,но пак има време навън .

# 3
Стои наказан на стената, логопед казал, че проявява голям инат, и на 3 години само драскал, без да рисува???

Тази тема реална ли е???

# 4
Не го наказвайте, обичайте го.
Оставете го да разпилява, да разбърква, да прави в стаята си различни игри. Детските стаи са за това.

После му  помогнете заедно да приберете играчките в кош, в кутия..
За награда, че сте се справили добре, нещо хубаво да получи после - похвала, нещо сладичко, детско филмче да изгледате заедно, може и един лист с рисунка, стикер...
Използвайте фантазията си + любов, много любов, безусловна.

И никакви наказания.
Това са методи от времето на инквизицията.

# 5
Звучат като дресировка на домашен любимец вашите методи. Съжалявам не искам да Ви обидя, просто го държите твърде изкъсо това дете. Сменете подхода. Този не е от най-правилните.

# 6
Ходенето пеша не е начин, по който детето иска да си изразходва енергията. Момчетата трябва да тичат, да се катерят... Няма студено - обличате го и навън. Намерете някаква малка площадка, да беснее с други момчета. Цял ден е слушал в градината и сега вкъщи пак книжки...
На децата не им е студено.
Рисуването и книжките са за момичета.

# 7
Добре . Благодаря за съвета , но вече и аз се обърках какво точно да направя един ми казва ,че трябва дисциплина друг нека да беснее се му се е паднало. Като цяло наистина е палав и не признава думата не трябва да повиша тон . Най-вече притеснението ми е относно градината там ставал от масата по-време на хранене,искал да играе когато трябва да правят нещо друго. Всеки ден има оплакване ,че не е слушал ,иначе е много будно дете и всичко сам иска да прави,а всеки казва ,че ако сега не се поставят граници после ще е невъзможно

# 8
Помислете за някакъв спорт, за канализиране тази енергия

# 9
На 3г няма кой да ги вземе на спорт. След 4 евентуално, най-често на 5-6. Преди това няма кой да ги обуздава свободни електрони...

# 10
Децата се развиват чрез движение. Оставете го да тича, да скача, да беснее докато сам не се измори. Има време за подреждане на играчки и четене на книжки. Вечер, след щури игри в парка.
В градината няма къде да си изразходват енергията, извеждат ги за малко, а сега май вече не ги и извеждат. Стоят цял ден затворени. Като в казарма. Едно толкова малко дете трябва да тича и щурее поне 3-4 часа навън. Изнервило се е милото в градината, и целодневното стоене в една стая.

# 11
2 ра година се опитвам да накарам нашето 5 годишно да прибира играчки и да седи нормално на масата докато се храним. Никога не съм го наказвала, че не иска да си прибере играчките (може би съю мекушава в това отношение). Ходя и ги прибирам. На вечеря е същата работа, скача, играе с играчка, закача се с кака си.
За рисуването - също доскоро нямаше никакъв интерес. От около два месеца иска да оцветява и рисува сам. Отказах се да го карам да прави нещо, защото не иска и не му е приятно. Сега вече оцветява, има напредък и развитие в това отношение.
Когато му се играе го оставям да дивее, наказан до стената никога не е бил.

# 12
  • Countryside
3г стои наказан? И колко време стои? А казвате, че не слуша и не изпълнява...
Момчетата трябва да се движат, особено по-дивите. Спорт за 3г освен плуване не се сещам кой ще го вземе, особено ако трябва да изпълява инструкции, а не желае. Но на лелите в яслата им дай да се оплакват, те най-вече искат да седят децата на столче и да оцветяват, че да не се занимават и да си цъкат телефоните.

Поставете граници, но не с четене на книжка и оцветяване, защото това са предимно момичешки занимания и то за по-кротки деца. Нека играе детето както иска, нека се катери, да тича, подреждането и прибирането винаги трябва да е накрая на играта, винаги с ваша помощ и похвали. Не им иде на мъжете отвътре да подреждат. Препоръката на логопеда няма да я коментирам, то човек като не може да се справи най-лесно е да обвини детето, че и родителя, че не поставя граници. Като е толкова отворен, да ви беше казал как да го постигнете, а не само да констатира очевидни факти.

# 13
Децата имат нужда и да слезем на тяхното ниво и да играем на техните игри. Поне по 15 минути на ден, но по само с тях и с пълно внимание. И без да им налагаме правилен начин на игра. Отделяйте ги целенасочено всеки ден и вижте дали ще има промяна. Според мен детето търси внимание.

# 14
моят син веднъж е бил наказван да стои в ъгъла. беше на 6 г. и на гости на баба и дядо извън бг. у тях има много стари и скъпи вещи. с ММ сиг 100 пъти му казахме да не пипа без да пита. нашият си беше харесал една стъклена жаба с размерите на хамстер. свекърът ми едно време е работил във фабрика за стъкло и си пази някакви спомени. та, синковецът ни издебнал докато си приказваме и решил да си вземе жабата. чухме само трясък на падащо стъкло и скочихме. беше съборил рафт със стъклени фигури и даже се беше порязал. беше наказан в стаята си за деня. но на 6 по-разбират защо ги наказваш, мухата в главицата вече се ориентира кое е ок и кое не е да се прави. на 3 според мен няма смисъл. може би,както се казали другите - някакви допълнителни занимания за да изразходи енергията.

Общи условия

Активация на акаунт