Хляб...

• 8 252
  • 174
  •   1
Отговори
# 75
  • 🌊
От 4 месеца не съм яла "класически" хляб. Пробвала съм разни кето хлябове и не е нещо, което ме блазни.
Авторке, разбирам колко ти е сложно, защото и аз съм възпитана с на всяко ядене хляб, ако е бобец - дваж. Чисто като навик отказването е сложно, на мен ми помогна това да не готвя храни, които асоциирам с яденето на хляб - боб, леща, кюфтета и т.н.

# 76
  • Между гори и планини
От над 20 години почти не ям хляб. Не си правя сандвичи, готвено никакво не ям с хляб, въпрос на навик. Иначе обичам тестяно, но ако го приготвя аз. Когато правя погача и домашен хляб си хапвам, но в ограничени количества.

# 77
Не се пълнее от хляба, това е ужасен мит. Пълнее се от всички боклуци пакетирани по магазините

# 78
  • Най-красивата страна
Купувам 1 хляб на ден.Трима сме.
И остава хляб за следващата сутрин -правя сандвичи за закуска.
Често правя хляб в хлебопекарната
Много обичам погача,питка...
Хапвам си сандвичи за закуска,но  вечер хляб не ям.
Никога не съм била дебела..И дъщеря ми също.

# 79
Зърнените храни са основен източник на витамини от група В. Аз не виждам нищо лошо в това да се яде хляб, стига да е нормален хляб, направен от 60% брашно и 40% вода, ориентировъчно, без много подобрители, ензими и пр. добавки. Всички дълголетници, които познавам, ядат всеки ден хляб.
Според мен се дебелее от мазното. Мазнините са с най-много калории и ако не работиш тежък физически труд трудно се изразходват. Много е вредна комбинацията захар, бяло брашно и мазнини.
И пак всичко си зависи от изяденото количество и колко се движиш.

# 80
  • MI
От хляб до хляб, разлика баир. Ядем хляб вкъщи,но пълнозърнест с квас, от него и кръвната захар не скача така, сложни въглехидрати са.
 Поради здравословни причини се наложи да променя напълно начина си на хранене, минах на противовъзпалителна диета - повече пълнозърнести зърнени храни, включително на зърна (не брашно), бобови, много зеленчуци, риба, кисело мляко. Месо по малко, млечни умерено, почти никаква захар - сладки, сокове, рафинирани храни само в изключителни случаи. Индустриални храни също. Паста да, но не ежедневно и по малко. Тя е от твърда пшеница и не пречи като белия хляб. Та въпреки яденето на хляб и ориз (пълнозърнест), не само че не съм наддала, а и изгубих над 10 кг...

# 81
Хляб се яде в къщи. Аз може и да го ограничавам, ама половинът е 60 кила с мокри гащи, детето също обича да хапва, особено с някоя по-течна манджа, сърце не ми дава съвсем да няма хляб у дома.
Но с оглед все пак да знаем какво ядем, правя хляб в хлебопекарна. Така хем има хляб, хем уж е по-здравословен, хем от него една филия засища повече, отколкото от купен.

# 82
Аз в никакъв случай не бих ограничила ММ и детето. ММ е 96кг, висок 192, не му личи. Детето е на 3 и половина 21кг. Не бих ограничила никаква храна в нас, всеки яде каквото му се яде, избор е. Те не понасят скариди, аз пък не обичам пържоли. Бих ги яла в нещо, като манджа, те си ги ядат печени. Последната 1г започнах да ям сутрин все банички, кашкавалки, там е разковничето, но ми се иска напълно да махна хляба/тестото. Смятам, че имам напредък, ограничих до филия на ден. Не съм кой знае каква свиня де. Висока съм 150, 58кг, но са си много. Преди бременноста, а и като цяло се въртя между 45-50кг.

# 83
По-добре банички те и кашкавалките махни, отколкото хляба.

# 84
Как на 3г 21 кг 🙄 Дъщеря ми едва 20 беше в 1 клас...

# 85
  • Между гори и планини
Леле, яз съм 170 см и когато стана 60 кг мисля че съм дебела... Въртя се около 52-55. Синковеца до 4 кл беше 30 кг в продължение на години. Никога не бил слаб, по скоро добре сложен.

# 86
  • MI
Предполагам купени банички и кашкавали? Наистина спри ги, всичко им се тях, включително хидрогенирани мазнини, даже сиренето или кашкавала обикновено не са точно сирене и кашкавал.

# 87
Ти сама си разбрала от къде идва напълняването. Не е от 1-2 филии хляб на ден, а е от баничките/кашкавалките сутрин. Смени ги с кисело мляко, овесени ядки, банан за закуска.

# 88
  • Paris, France
Леле, яз съм 170 см и когато стана 60 кг мисля че съм дебела... Въртя се около 52-55.

И аз така на 1.68м. И не мисля, че съм дебела като стана 60 кила, ами кантарите показват голям % телесни сланини и съм не дебела, ами направо смъртно затлъстяла.

Дъщеря ми и тя се освинка от тестени боклуци сутрин. Говоря и, но не иска да ги спре и не и пречи да ходи дебела. Дано се осъзнае!

# 89
  • Между гори и планини
Аз съм почитател на дългият фаст. От ученичка не закусвам, хапвам малко на обяд, за да издържа до вечерта. Ако обядвам, няма да мога да вечерям. И двамата ми сина не закусват от 9 клас, сами отказват и аз ме ги карам на сила. За съжаление тялото първо изразходва бързите въглехидрати и ако има мазнини в храната, тях си ги трупа. Няма ли бързи въглехидрати - използва мазнините за енергия и не само че инсулина не подскача като кардиограма, ами се и отслабва. Говоря за полезни Омега 3 мазнини, а не от пържени картофи 😂

Общи условия

Активация на акаунт