Хляб...

• 8 040
  • 174
  •   1
Отговори
# 90
Леле, сигурно сина ти е с право черво. Така звучиш, жалко. Няма нужда да се включваш, където очеИзвадно не си попитана. Добре ли звучи? Моля темата да бъде заключена, защото пак (все) има Недоразбрали, Непопитани. .

# 91
И аз бях свикнала да ям всичко с хляб, но се свиква и без. Само, че постепенно, не да го спреш от веднъж. Купуваме от малките черни хлебчета със зърна (не обичаме бял, гаден ми е и ми е сладникав) и едно малко понякога ядем по седмица. Но си хапвам по малко все пак, ако го спра съвсем, ще го сънувам, обожавам хляб. Също и когато правя палачинки на детето, хапвам по някоя. Напоследък доста напълнях, мисля, че е от настъпващата менопауза, а ограничавам и другите въглехидрати, ограничавам мазното, солта, сладкото (даже и под формата на плодове). Но нямам воля за някакъв драстичен режим, защото имам много проблеми в момента, а ме е страх и да не се разболея. Нямам и време за спорт за съжаление.

# 92
Има един хляб, "6 зърна" се води. Аз усещам разлика, ако ям него, вместо обикновен. Тъй като няма да тръгна да правя домашен хляб, пробвала съм, но няколко пъти правя и после ентусиазмът ме напуска, си взимам от него, когато има, че невинаги го има в местния магазин.

# 93
  • MI
Неслучайно има индекс на телесната маса, а не идеално тегло, стига с това начукване на канчета. Аз като стана на близо 170 52 кг, ще ме вкарат в болница. Факт. Гледат се други неща, мускулна маса (същата обиколка в мускули тежи доста повече, отколкото в сланина), обиколка на талията (опасните за сърцето мазнини са там) и т.н. Сега, авторката си е с наднормено тегло, но затова и пита все пак.... Важното е че разбра какво трябва да спре и не е хляба.

# 94
Неслучайно има индекс на телесната маса, а не идеално тегло, стига с това начукване на канчета. Аз като стана на близо 170 52 кг, ще ме вкарат в болницаФакт. Гледат се други неща, мускулна маса (същата обиколка в мускули тежи доста повече, отколкото в сланина), обиколка на талията (опасните за сърцето мазнини са там) и т.н. Сега, авторката си е с наднормено тегло, но затова и пита все пак.... Важното е че разбра какво трябва да спре и не е хляба.

То вярно, че хората са с различни телосложения, ама мисля, че Доня леко преувеличава, преумалява по-скоро, или не са много актуални данни, според това, което е показвала.

# 95
  • Между гори и планини
Към момента съм напълняла, защото влязох в менопауза, не защото ям. Точно 5 кг отгоре, с които се заемам след празниците. Ако те вълнува актуална снимка, мога да ти пратя.

# 96
Моето мнение е, че менопаузата няма особено значение, всичко е само и единствено от количеството изядена храна. Не може на 45+ год. да си хапваш като на 20. Това е положението. На мен с години нищо не ми се лепеше, но от един момент нататък ми се лепва всичко, по всяко време и веднага. Е, каквото не го изям, не ми се лепи Simple Smile Толкова е просто.

# 97
Килограмите наистина не трябва да се гледат. Има костна маса, мускулна маса. Едни и същи на височина хора с еднакви килограми може да изглеждат съвсем различно. И аз съм 170 и преди няколко години от стрес за кратко време (2-3месеца) свалих доста, изведнъж станах 54-55кг - ами беше грозна картинка, една торба кокали. При мен например оптималното тегло ми е 62-63кг, падна ли под 60кг изглеждам като недохранена. Но това зависи как са разпределени килограмите по тялото и дали човек се занимава със спорт.

# 98
Разбира се. И аз се харесвам на 62-63 кг, което за много потребителки в темата е страшно много. На 57 кг. съм била с най-ниско тегло и  лицето ми отслабва прекалено.

# 99
Към момента съм напълняла, защото влязох в менопауза, не защото ям. Точно 5 кг отгоре, с които се заемам след празниците. Ако те вълнува актуална снимка, мога да ти пратя.
Чак да ме вълнува е малко пресилено. Просто тия пухкави ръчички и пръстчета, заоблени лице и гушка, обикновено са признак на по-заоблено телосложение.
То не е много за хвалене гладна и дебела. А според мен едни килограми щом са трудни за поддържане без сериозни лишения, не са естественото тегло на конкретния човек.

# 100
Интересно тези от вас, които ядете хляб и тесто и други бързи въглехидрати и сте слаби, слаби ли сте наистина или сте от този тип наречени skinny-fat? Или друго яче казано, с дрехи изглеждате чудесно - слаби и във форма, но по гащи, картинката е малко или повече различна. Защото има много уж слаби, а коремчетата стърчат, дупето се тресе и водят неравна борба с целулита.

# 101
  • MI
Ето, няма как да не се стигне до кой по по най. Да разочаровам младите, на 40+ няма да сте като на 20, дори да се храните супер здравословно и да спортувате много. Дори Джей Ло беше по-хубав като млада. Еле пък ако сте раждали, поне бюста без корекции няма да е същия. Иначе скини фет се става ако не се движиш, не ако ядеш хляб. Яж месо постоянно и не слизай от колата и дивана и чакай дА ти пораснат мускули... И да, мазнините тежат много по-малко за същия обем, отколкото мускулите.

# 102
От месо не се дебелее, дебелее се от комбинация от мазнини и въглехидрати.

# 103
Да бе, да! Имам няколко познати хляб,  паста, пица не вкусват. Картофи, ориз също. Обаче по 3,4 кюфтета, няколко пържоли, разни гауди, чедъри и в допълнение бира, вино или друг алкохол. Движение нула, диван, кола, маса. Килограмите са им в супер горния регистър.

# 104
  • MI
Дебелее се от ВСИЧКО, ако поемаш повече калории, отколкото изразходваш. И мускули се правят и поддържат само и единствено с движение. Не казвам спорт, защото ако работиш физически труд пак ще имаш мускули, нищо че не знаеш какво е спорт.

Общи условия

Активация на акаунт