Хляб...

• 8 039
  • 174
  •   1
Отговори
# 105
Да бе, да! Имам няколко познати хляб,  паста, пица не вкусват. Картофи, ориз също. Обаче по 3,4 кюфтета, няколко пържоли, разни гауди, чедъри и в допълнение бира, вино или друг алкохол. Движение нула, диван, кола, маса. Килограмите са им в супер горния регистър.
Бирата е течен хляб, а всички знаят, че алкохола води до затлъстяване на черния дроб, така че не са кюфтетата, а бирата и другия джънк и безалкохолни, който ядат и пият.

# 106
Е те едни пият бира, други вино, трети ракия. Все са дебели. Количеството храна и алкохол им е много, а движението нула, затова и резултатът е налице. Не е проблемът в хляба и въглехидратите.

# 107
Дебелеенето не е проблем на енергиен дисбаланс, а на хормонален такъв, но ви си се заблуждавайте.

# 108
А, заблудена съм. 164 см, 48 кг. И хляб ям. От хормоните явно.

# 109
Дебелее се от ВСИЧКО, ако поемаш повече калории, отколкото изразходваш. И мускули се правят и поддържат само и единствено с движение. Не казвам спорт, защото ако работиш физически труд пак ще имаш мускули, нищо че не знаеш какво е спорт.

Точно така! ММ яде всичко, ама всичко, включително и захар, и ракия пие, и вино, тесто в несметни количества, и пак е слаб. Даже не слаб, а супер слаб. Обаче всеки ден минимум 20000 крачки.

# 110
Интересно тези от вас, които ядете хляб и тесто и други бързи въглехидрати и сте слаби, слаби ли сте наистина или сте от този тип наречени skinny-fat? Или друго яче казано, с дрехи изглеждате чудесно - слаби и във форма, но по гащи, картинката е малко или повече различна. Защото има много уж слаби, а коремчетата стърчат, дупето се тресе и водят неравна борба с целулита.

Аз ям много въглехидрати, даже не обичам особено месо, а почти винаги съм се харесвала повече без дрехи, отколкото с дрехи, а никога не съм била кльощава.

Мисля, че се сещам какво имаш предвид. Протеиновото (нисковъглехидратно) хранене, особено съчетано с намаляване на солта и е-тата прави човек по-нацепен, изчиства мазнините, но и дехидратира, а човек винаги изглежда по-фит, когато е нацепен и визуално по-малко омазнен и по-отводнен. Всички културисти го практикуват преди състезание, макар че, докато тренират, ядат и въглехидрати, защото те са най-добрият източник на енергия.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 19:19 от кукумицинка

# 111
А, заблудена съм. 164 см, 48 кг. И хляб ям. От хормоните явно.
Да, от хормоните. Нали не мислиш, че има само полови такива.

кукумицинка, въглехидратите стимулират производството на инсулин, а той е разтежен хормон, от който всичко расте включително и мускулите. Доста културисти даже го използват като допинг, за да направят камари. Не са или поне не само за енергия са въглехидратите при тези хора.

# 112
  • MI
Хилядолетия хората са яли предимно зърнени култури - пълнозърнести, защото други не е имало. Месото за повечето е било лукс и дебелите са били рядкост. Не защото от овеса се слабее, а защото са ядели необходимото, не на корем и после пред телевизора. И защото по принуда са се движели много и са работели тежък труд масово. Друг въпрос е че вече има много изследвания, които показват връзката между прекаленото ядене на месо и редица заболявания - ракови, сърдечносъдови, автоимунни. Но тук нали за външен вид говорите, за външен вид може и само с месо да го докараш, ако се и движиш достатъчно. След някоя година вероятно ще се чудиш откъде ти е дошло, но това е друг въпрос.

# 113
Това заключение звучи също толкова достоверно като това, че в миналото хората са живяли много по-кратко. Почива на същите статистически манипулации и спекулации, а не на научни факти.

От написаното, разбирам че си чела само заглавията в пресата, а не самите изследвания. Ако си чела и разбрала самите изследвания, ще си разбрала и също, че всички са епидиемологични и не могат да докажат причинно-следствена връзка.

# 114
Nevermoresleep,
мога да ти покажа снимка по бански, ама предпочитам да не се налага да си изключвам личните заради досадници Simple Smile

# 115
Nevermoresleep,
мога да ти покажа снимка по бански, ама предпочитам да не се налага да си изключвам личните заради досадници Simple Smile
Няма нужда, Параход, вярвам ти. Simple Smile
Изключенията само потвърждават правилото. Не знам на колко години си, какъв начин на живот водиш освен, че ядеш хляб, така че индивидуални случаи не доказват нищо и са без значение.
Всеки има право да се храни както намери за добре. Просто нещата не са черно-бели и в това кой е дебел и кой слаб, независимо от яденето или неяденето на хляб, зависи и от много други фактори.

# 116
  • MI
За разлика от теб наистина съм се интересувала от темата и то не на ниво от какво ще надебеля, а от какво може да нямам проблеми и да имам нормален живот. Та освен че изчетох предостатъчно за да си направя изводи, виждам директно върху мен какво предизвиква възпаление и какво помага да мине. Бях стигнала сама, по емпиричен път, до същите изводи, само не успявах да си ги обясня докато не започнах да чета по-сериозно и да следя достатъчно авторитетни учени по въпроса. А постоянното възпаление до какво води? Автоимунни заболявания, рак и т.н. Обаче ако те интересува само как да не сложиш пет кг отгоре няма да схванеш, няма смисъл да се обяснява докато не ти дойде до главата. На някои и като им дойде не им увира мозъка, де. Някои даже след рак не се стряскат достатъчно и промяната идва след поредица от рецидиви, видяла съм го с очите си това.

# 117
Да, личи си колко си се интересувала или поне колко си разбрала. Щом основното което си пропуснала е лимитът на информация, която дават епидиемологичните изследвания.
Писах защо не ям хляб в първия си пост в темата - нищо общо с килограми, но явно писател, не читател.

Единственото с което ще се съглася, че хроничното възпаление води до заболявания, но то няма нищо общо с месото пер се, а ще го напиша за пореден път, консумацията на комбинация от мазнини и въглехидрати или така нареченото смесено хранене. Проблемът при основно въглехидратно хранене, с почти никакви мазнини е развитие на дефицити в дългосрочен план. От там нататък, всеки да си прави изводите.

# 118
  • MI
Единственият пост, който ме е интересувал е на авторката. Ти не си автор на темата. Май беше с диабета? И при него има връзка с прекомерната консумация на месо, но ти се храни както искаш, аз съм за свободата на избор на всеки.
ВСЯКО изследване има лимити, но поне моите са от престижни списания с импакт фактор. Не като някои други теории. Аз досега някой който да има някакъв опит с онкология примерно и да е на мнение че високопротеинова диета е ок не видях. Ама учен, не някой фалшив гуру. Иначе до недостиг води всяко НЕБАЛАНСИРАНО хранен. Аз говоря за балансирано всеядно. И въглехидратите по възможност всички сложни, от мазнините само зехтин. Месото не е изключено, а много намалено (1-2 пъти седмично по малко) и се яде риба редовно. Плюс много бобови. Това е т.нар. средиземноморска диета, обяснена просто. И не води нито до затлъстяване, нито до диабет, много по-рядко са в сините зони ракови заболявания и автоимунни. Това са фактите. Но с фанатични последователи на никое учение няма смисъл да се спори, то е като спор с радиото. Почитателите на високопротеиновата диета са от най-фанатичните, отдавна се убедих.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 08:53 от nelи

# 119
Май, ама не съм била, не съм и няма изгледи да съм с диабет в обозримото и не толкова бъдеще и не се храня високо протеиново, но да не обсъждаме мен, защото както всички останали, аз съм частен случай.

Прекомерната консумация на месо няма връзка с диабета. Ще го напиша за последен път, защото вече взехме да се повтаряме. Проблемът е едновременната консумация на мазнини и въглехидрати или т.нар. "смесено" хранене. Цикъл на Рандал - може от там да започнеш.

Обаче няма да ти навреди да си обновиш малко информацията, защото такова нещо като "балансирано" хранене няма. Има хранене съответстващо на всеки животински вид и храна, на която този вид може да оцелее, което не го прави непременно подходящо и правилно.
Сините зони са оборени отдавна. Няма и "средиземноморска" диета. Хората по Средиземно море ядат доста разнообразни диети. Има едно нещо, сглобено от тук от там, наречено "средиземноморска" диета.

FYI С една от най-високата продължителност на живот са хората в Хонк Конг където е и най-високата консумация на месо на глава от населението, а най голям процент от диабет има в Индия където са най-голям % вегетарианци. Това обаче са пак асоциативни данни, а с такива НЕ може да се докаже причинно-следствена връзка, а само дават идеи за размисъл.

Общи условия

Активация на акаунт