КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 25 100
  • 722
  •   1
Отговори
# 15
Завистта е чувство.
"Не е важно аз да съм добре,
важното е ти да си зле", това към
приказката на Фло.
Пипи, чудесно оформена тема.
Благодаря ти!

# 16
  • Варна
ЧЕСТИТА НИ НОВА ТЕМА!  Nerd
ПИПИ, БЛАГОДАРЯ ТИ!  Kissing Heart  

МЕРИАН, направих си тази детоксикация, за която пишеш. Наистина на сутринта премахваш стелките почернели.
Целия хор  в който пеех си ги поръчахме по телефона, дори аз ходих до СПИДИ да ги получа. Доста голям кашон беше. Момичетата взеха коя и за майка си, коя и за свекърва, снаха... аз взех и за мен и за сестра ми.
Не знам на другите как е подействала детоксикацията, но на мен явно не.
Закотвена съм в къщи, пропуснах няколко екскурзийки, Новогодишни мероприятия, банкети, но какво да се прави, дано все пак да изгрее слънце и на моята улица!
Ето, във вторник е Новогодишния банкет на Пенс. клуб, ДС ме пита да отидел ли! Ще отиде, разбира се, няма да ме варди в къщи, аз с тези крака няма да избягам и се записа, нали и той е член в дружеството на Кораборемонтчиците към д-во "Хан Аспарух", а аз ще си стоя у дома. Само да не боли толкова! Но, съдба!!!
Омръзна ми лежането, омръзна ми Бялата диета, омръзнаха ми пуешките кюфтета и пуешкото месо, картофите, ориза...... но стискам зъби!!!   Grin
Нямаше да се оплаквам уж, пък пак я подкарах!  Nerd

Пия хапове,
спазвам диета,
празници идат,
елхата свети,
лампичките мигат,
засега това ми стига!  Christmas Tree

# 17
Аритка се появи във фб ,дали е тя или друг в нейния профил, писах ,отговор чакам още. Отдавна я  търся, може ад е забравила парола или друго

# 18
  • Вила Великула
Борянка, за Арита не съм чувала нищо от много време.  Може би малко след Плевен. Имам и телефона, но не съм звъняла.
Танитка, важно е, че не губиш духа и ето, че си наредила малко поезия. Лека полека ще се нормализират нещата. Явно доста си била вдигнала показателите за тази царска болест.
Янче, не завиждай. Ще се видим пролетта в Смолян.

# 19
Здравейте в новата тема!
Нощната птица, т. е. аз се явявам за малко.
Яне,
Скрит текст:
прегръдка за теб и светла памет на дъщеричката ти! Брат ми е на същата дата, преди 24 г. Бог да ги прости и двамата!
Радвам се, че ще си имаш ученик! Пожелавам успех на него, а на теб да ти е приятно да работиш с него!

Ходих, видях, нищо не купих, но беше разнообразие след застоя у дома. Минахме през ГП Илинден.  На отиване се отбихме в манастира "Св. Георги Победоносец" в Хаджидимово. Никога не съм ходила по този край на България и ми беше инересно да го видя. После отидохме в Драма. Градът  е симпатичен. Има много магазини, но някои затворени, в други стоките не са за мен. Там се шляхме 4 часа из тях и на  Коледния базар. После ходихме  в един магазин като нашите вериги с всякакви неща. Някои си купиха зехтин, други маслини и каквото си решиха. Аз си купих само 2 шишета  качествено оригинално олио. Друго нищо. Каквото има там, има го и тук, но там е доста по-скъпо.  В Одрин съм правила много по-богат пазар. В 18, 30 си тръгнахме. На връщане се любувах на прекрасната борова гора  около Якоруда, побеляла от снега, навалял през времето, докато бяхме от другата страна на границата. Макар и тъмно, светлините на фаровете я осветяваха и беше наистина красива гледка. В 12, 30  ч. си бях у дома. Легнах в 01, 30. Спях до 11 ч. После се разработих и сложих в буркани пак 10 буркана зеле. Стрерилизирах го, готвих зеле с ребърца и кървавичка, зяпах филми и като цяло денят мина лежерно. После свататя доведе внучката и се качих у тях  при нея, че мама и брат още не са си дошли. Бяха в Солун на състезание. Има сребърен медал. Пак е нещо, да не е г.з път да види, както беше при мен. Гледах Гласът на Б_я, а тя украси елхата.  После си легна и аз се прибрах в моята квартира, но докато не си дойдат спортистите, няма да си лягам.  
Изчела съм всичките  ви постове, но няма да коментирам индивидуално.

Никой не е застрахован да не завиди за нещо на някого или на него да завидят. Важното е да не е злонамерено и постоянно състояние.
Сега слушам концерт на ученици на Р. Кабаиванска.
На всички вас приятни сънища!

# 20
  • София
МАМСИ, На гръб ще те носим и пак ще те донесем до Мола. Всички с които говорих искат да те видят. А твоята нежна и красива внучка ме разсмя с обяснението, че "бащерИ" и дъщери ще танцуват на тържеството за Коледа. Joy Алекс е пораснал много и колко е хубав! Припомних му, че на една среща с бабите каза, че ще става пожарникар. Май желанието му все още не се е променило. Прекрасни деца си имаш!
КАГ, Браво и на твоя внук медалист!
БОРЯНЧИЦЕ, с АРИТА се чуваме от време навреме. Добре са, притичва до село, при майка си, но сестра й основно се грижи за бабката. Благодаря за разрешението, да прочета стихотворението.
ТАНИТКА, не ти ли предлагат физиотерапия или водолечение? Помня, че в началото на болежките, май те огъваха, усукваха, опъваха и тогава беше по-добре.
ЯНЧЕ, зарадвах се на новината ти. Вярвам, че ще помогнеш на това дете.  Не си рекла, не си скокнала до София. Ей го къде е. Рядом, биха казали руснаците. Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде, лека нощ.

# 21
  • Вила Великула
Добро утро, момичета. Пиша преди Нинка да е сервирала кафето, гарнирано с важната информация за деня.
Аз пия моето и отлитам с белия кон, че и днес задачките са много, а като знам как се случва обикновено - покрай плануваните немалко задачи от мен, се добавят и тези от исканията на клиенти. Нали знаете, че клиента е винаги прав и всеки иска като се обади на секундата да му се разреши въпроса. Много често на налудничави прищявки съм се опълчвала и съм казвала, че няма да стане сега и веднага, защото аз не съм бърза помощ и не правя трансплантация на сърце. Когато нещо няма срок, а някой се е присетил - може и да почака в графика ми. и много се ядосвам на същите тези клиенти, когато аз поискам някаква информация от тях, за да мога да им дам мнение по някой казус за който припирят, те забравят да ми я дадат или пък се сещат след няколко дни. Значи не било толкова важно или спешно.
Както и да е  - шарен свят и като съм се хванала на хорото - ще го играя до края.
Предполагам, че КАГ сладко спи след снощното чакане на спортистите до късно.
Клечи, не свърши ли сутрешната разходка с Чарли?
Мамси, надявам се да се "на крак" до утре и да се видим. Нали знаеш, че тази среща е по желание на останалите момичета да се видят с теб. А и затова всички стискаме палчета да се оправиш по-бързо.

# 22
  • София
Добро утро, мили дами!
Пипи, ето ме и кафето също:

Днес украсявам вратата на къщичката ни:

Днес поздравявам с имен ден:
Тъй като е религиозен празник и с риск да не ядосам някоя баба, която не приема религията, не обяснявам защо празнуват днес.
Хубав ден желая на всички и бъдете здрави.

# 23
Добро утрооо!
В първата тройка пишещи в днешния ден, ето ме Simple Smile !
Нинка НН, благодаря за красотата, която  ме посрещна, като отворих да вляза - много мило за венеца - нямам и никога не съм слагала, но много харесвам.
И двете картинки са много мои цветове, наслада за очите ми са.

Благодаря и за другата информация, която всекидневно ни поднасяш, кога по сбито, кога по- обширно. Моля, иска ми се да продължавам да чета и за именните дни и по- обширно за живота на светците и празнуването на празниците, но нали знаеш, че  ,, религията е опиума на народа"", всичко е в дозата, която  ти се поднася в момента и дали в този момент си готов да я приемеш цялата и да можеш да я усвоиш или ще ти е в повече.
Не са ни много години разликата, но средата, в която съм расла е била друга, без вяра, без стриктно спазване на традициите, особено пък църковните канони. Оценявам го, като голяма загуба и пропуск - и ти, и аз сме ходили из чужбината -  когато виждам едни гърци, едни италианци, едни немци с какво уважение се отнасят към Бог.
Преди няколко години по това време бях в Германия и не като турист за кратко, а бях на гости за месеци - еми, друг свят са, друга култура имат и друго възпитание.
Късно ми е да се променям.
Кръгозорът ми се отвори, чета, гледам размишлявам - тук мога пък аз някой да засегна, но за мен християнството, особено източно- православното е доста закостеняло, далече от хората, съжалявам но не може да ме докосне и увлече да вярвам безпрекословно.

Моля, никой да не приема думите ми лично!
Просто са изказани мои мисли на глас.Уважавам всяко мнение , но не значи, че и аз мисля така.

Днес е понеделник,  оммм Simple Smile Simple SmileWink .
Срещата ни е утре, ммм , в 10.30 или 11.30 ммм ?
Ей, как изглупих и забравих от тия високопарни мисли, които ме налазиха тази сутрин Simple Smile Wink .

У наше село има слънце, приятно е на вън, Кучо ме остави да спя до след 8.00 и излязохме по- късно на разходка.
Сега пия кафе, ще прочета новини- какво се случва по света и у нас, че стават интересни работи, после ще се правя красива и след това ... к'вото дойде Simple Smile .
Върти ми се в главата да го пишем днешния ден ,,дъждовен"" и да си се дундуркаме цял ден с Чарли  Simple Smile - кеф ти разходки на вън, кеф ти игра с топка,н кеф ти танци- манци Simple Smile Wink . Ооо, пък  да ви кажа к'во музикално куче имам Simple Smile , за разлика от мен дето съм голям гьон - като пусна музика да звучи ( повечето време слушам със слушалки да не тормозя съседите Simple Smile ) светват му очичките, започва да върти опашка и има едно специално изражение на муцуната, като полуусмивка, гушкам го, той си слага глава на рамото ми и се понасяме в танц Simple Smile Wink .
Та такива работи при нас.

Хубав ден на всички ви, слънцето все повече се усмихва тук, да му се усмихнем и ние и да ни спокойно и приятно!

# 24
  • Вила Великула
Клечи, колко цветно си описала танца ви с Чарли. Бях в този момент до вас.
А срещата е в 10.30 - на кафе.

# 25
Добро утро в новата ни къщичка!

Пипи,благодаря ти и аз 🍀🌸

Нинка,благодаря ти за кафето.
Моето е почти допито.
Днес съм кратка.Задачки-закачки ме чакат.
Приятен,слънчев и спокоен да е денят ни !🌸🌸

# 26
И аз да се запиша в новата ни чудна темичка!
           Пипи, много топла, уютна, празнична и красива ни е къщичката! Благодаря! Sparkling Heart

# 27
Ехооо! Наспах се! Събудих се към 11 ч. После още под юрганЯ дъъъъъъъъълъг тел. , разговор с приятелка. След това  до мазето да подредя зелИто и  след малко започвам работа.  Ще бъда първо първокласничка, а после четвъртокласничка.

Честит имен ден на тези, които имат празник!
На всички пожелавам спокоен ден!

# 28
  • София
Здравейте, нямам снимки на борчета, съжалявам. Имам разтежение на сухожилията на петите и се изисква почивка, така че не съм се разхождала с Боровец. Здраве да е, важното е да ми мине. Единия доктор ми препоръчва кортикостероиди, а другия каза, че не препоръчва. Дали да отида на трети лекар нещо друго да ми препоръча?
КАГ, ама вече от първи клас ли тръгват на уроци? Направо съм в шах. До 12 клас какво се очаква?
Ох, много неща прочетох, ама малко запомних. Бъдете здрави, другото ще се нареди. Да ви е хубав деня!

# 29
Ех, на  втора страничка вече новата темичка, а аз още не съм се записала Simple Smile
Пипи, отново благодаря за прекрасното оформление с което внесе коледното настроение и тук в нашата къщурка Heart Eyes
Аз два  дни само ви четох, така и не успях да се организирам да вляза да драсна. В събота се гледахме, а вчера бързах до обяд да сготвя а след обяда от 14 ч. бяхме на традиционното коледно надиграване. Продължи почти 4 часа, които мога да кажа, че изобщо не ги усетихме. Всички танцови състави и формации се изявиха. Имаше и конкурс за мис и мистър танц от най-малките до най-големите. Нелина беше гост, изпя 2-3 песни на които хората се хванаха на хоро и тогава стана неописуема красота. Различните състави с различни носии, пъстрота!  Качила съм две клипчета във фейса, който иска може да види. Много вълнуващо беше. Особено дечицата които пяха и танцуваха.
Днес старата песен на нов глас, демек на работа. Лека полека вървим към приключване на годината.
Радвам се на момичетата, които са разнообразили с разходки и купони. Съчуствам на болничките. Момичета, ако знаете как ми се иска да минат тия болежки при Танитка, Диди, Мамси, Мериан, Фло, Тану и Яжка май се беше оплакала, че при нея са налазили. Пращам ви голяяма прегръдка и дано минава Heart
Сега ви оставям и ви пожелавам хубав следобяд! До скоро Hug Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт