За прословутите граници в отношенията ни с хората

• 10 865
  • 262
  •   1
Отговори
# 225
Сестра ми учи в Англия и по едно време си "хвана" гадже англичанче. Беше ходила на гости при майка му. Ами, много са далече от нашата култура. Просто тези хора не създават никакви емоционални връзки, дори и със собствените си деца. По мои наблюдения - САЩ и УК са номер едно в студенината и неумението да си част от обществото. Те са в крайност при поставянето на лични граници, играят роля пред света, за да не ги докоснеш. На мен не ми допада. Аз съм към по-топлите : италианци, испанци, че даже и индийци. Не ми допада, че сегашните поколения опитват да подражават на тази американска и УК култура и се губи именно тази непридуденост и топлина в отношенията и усещането за общество.
Та, по темата за границите: не трябва да има крайности Simple Smile

Честита да ни е 2025 г. Да донесе здраве и баланс Heart

# 226
Създават се емоционални връзки в детството, после родителя "пуска" детето си и няма емоционални изблици,  а самостоятелност, не се меси, не обсебва. В България понеже имаме страхотни емоционални връзки, за мен масово токсични и груби отношения. И честно казано предпочитам лицемерните отношения от роднини до администрация, отколкото тази просташка директност, нацупеност и токсичност.

# 227
  • Пловдив
То щото в USA и UК няма токсични отношния. Бутни се в Reddit, или оня зверилник Mumsnet и виж. Да, наясно съм, че огромната част от историите са AI генерирани, но AI ги генерира на база подадени клишета. Едно клише има защо да е клише.
А Mumsnet е такъв зверилник, че Bg-mamma сме малки кротки котенца.

# 228
  • Melmak
ЧНГ! Границите паднаха! 😆 Честит Шенген!

Честно казано виждам, че дори някои чужденци (от Западна Европа) като се влюбят в някоя мадама тук им харесва българското семейство с любящи родители. Имам един такъв колега белгиец, залюби мома от Балкана. Ами топли хора, от малък град са нейните родители, добре приеха зетя. Беше впечатлен как е приет, как тъща му ги посреща с отрупана маса, колко са близки, как имат топли отношения. Понеже при тях не е така и сам казваше, че това за него е много хубаво.

Мисля, че първенците УК и Щатите, които изтъкнахте по-рано не са никак на моята вълна. То хубаво граници и лицемерна любезност, но само ако сме колеги. Понеже работя с различни нации ежедневно, наистина с англичани и американци се работи лесно - спазват се процеси и се държат любезно. Дори да те нахранят, не в грубо. Обаче такива връзки в семейството, мерси. Понякога предпочитам балканската неучтивост и искреност, поне извън корпорацията.

# 229
Създават се емоционални връзки в детството, после родителя "пуска" детето си и няма емоционални изблици,  а самостоятелност, не се меси, не обсебва. В България понеже имаме страхотни емоционални връзки, за мен масово токсични и груби отношения. И честно казано предпочитам лицемерните отношения от роднини до администрация, отколкото тази просташка директност, нацупеност и токсичност.
Не е точно така. С детето също не създават емоционална връзка, буквално са като роботи, аз съм изпадала в шок от разни ситуации с познати семейства в САЩ и УК и говорим за семейства от средна класа нагоре, не прослойката.
Тъпчат си децата със сироп за алергии или за кашлица или директно с успокоителни, за да не са буйни и да не плачат. Но темата е друго тук. Simple Smile

# 230
  • някъде в орбита...
Обаче такива връзки в семейството, мерси.
Споко, не са такива Hands Plus1

# 231
То щото в USA и UК няма токсични отношния. Бутни се в Reddit, или оня зверилник Mumsnet и виж. Да, наясно съм, че огромната част от историите са AI генерирани, но AI ги генерира на база подадени клишета. Едно клише има защо да е клише.
А Mumsnet е такъв зверилник, че Bg-mamma сме малки кротки котенца.

Хе-хе, малки и кротки, мооже. Ама котенца? Бих казал - велосирапторки.
Wink

# 232
  • По света и у нас
Оле оле - Индийци!!! Италянци!!! - Таралеж в гащите. Нито са ни близки тези на културата, нито някога ще бъдат.

На първите майките им още ги уреждат за коя да се ожени. Имат си сайтове избиране на булки, и която избере мама, тази се поднася на жениха. А за вторите мама е най-важната жена на света и ако не те хареса ще те разкара на секундата. Тези са като Питър Панове по културно направление. Моля ти се... 

# 233
  • Пловдив
На първите майките им още ги уреждат за коя да се ожени. Имат си сайтове избиране на булки, и която избере мама, тази се поднася на жениха. А за вторите мама е най-важната жена на света и ако не те хареса ще те разкара на секундата. Тези са като Питър Панове по културно направление. Моля ти се... 
Защото в Бг е много по-различно, а? Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 234
Тук мамите са по-рафинирано проклети - тровят цял живот.

# 235
Аз не виждам разлика с повечето български мъже Grin

# 236
  • Melmak
Начи… раждаш го, гледаш го 20-30 години и накрая идва няква скочубра и ти го взима! Аааааааа! 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

# 237
Щом е скочубра, значи ти си се провалила като майка. Wink

# 238
  • Melmak
Това беше хумор…

# 239
  • По света и у нас
Ми това не е моят опит с БГ мъжете, напротив мисля си, че източноевропейците недолюбват майките си. От край време.

Общи условия

Активация на акаунт