За прословутите граници в отношенията ни с хората

• 10 853
  • 262
  •   1
Отговори
# 255
  • София
И според мен балканците най- малко спазват граници, включително на работа, за която говорихме.
Имахме един скандинавец, много възпитан мъж, опита се и успя целенасочено да стопли малко поведението си, тъй като беше на ръководна позиция и на мен много ми допадаше, но малцина го оцениха, повечето го оплюха, а в никакъв случай не се е държал надменно или студено, просто професионално, без да говори за п***и на масата.

Има неща, за които в Западна фирма уволняват, но тук се приемат. Понеже в другата тема стана мазаляк, ще си го напиша в "моята".

След 30 всичко се забавя в организма, сега ще изпиташ разни затруднения.
Изглеждат колкото мен, значи са колкото теб някъде. (за години)
Какво намира в теб (40-годишен мъж)? Пуска те да играеш на площадката? Ох, няма свестни мъже.
Симеончо от Билинга ни е сложил сърчице на общата снимка, ама то е заради мен, не заради теб.
Много си хубава, свежа, леле колко си готина (на наборката), а ти.. имаш много хубава рокля (към мен).
Мен ме харесват по- млади от мен мъже, теб- явно не.

Всичкото е казано от жени в диапазона 43-45 годишни, които в друга тема нарекох менопаузни, понеже на работа не мога да им тегля майните и спазваме уж граници... нали.
Ох, олекна ми малко. В linkedin зяпам в паузите, споко.

# 256
  • Melmak
Латино народите също не спазват много граници, ама и там има нюанси. Имат топли връзки в семействата, често и бедността ги сплотява.

Разбира се, тук също водим класацията за неспазване на граници. То всичко трябва да е в някакъв баланс, де. Нито студенината е идеална, нито това съседката да те пита защо си напълняла или не си бременна след като се омъжи миналата година и вече си е време.

# 257
Неспазването на граници и величаенето на работното място, стил нашата съфорумка, ме побърква и за мен е недопустимо в професионална среда. Издава най-малкото липса на възпитание. Напускала съм, заради такава среда. Затова и се отказах от български фирми, защото няма ли международна намеса в ръководството, се получава точно това бг бизнес wanna be. Общо взето, бг работодателят и бг меринджеят си мислят, че щом ти дават пари, значи са те купили и си 24/7 техен. Досега не бях срещала такива лекари, защото все пак са хора с образование, интелигентни, но ето.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 01:55 от KPP

# 258
  • По света и у нас
Ще свикнат.

На времето една приятелка стана сервитьорка в един бар и бара имаше 3-ма мениджъри на една сервитьорка и един барман.... Държаха се "господарската" с нея по гореспоменатя начин и скоро тя напусна. Нито заплатата е толкова специална, че да седиш и да стискаш зъби на лошото отношение,  нито са единствения бар в центъра.
И какво, после те си сервитьорстваха - мениджърите.

# 259
величаенето издава, предимно и само, липса на възпитание
работила съм с хора, с докторати и множество научни публикации, но Човекът в тях се забелязваше от километри
ако си знаеш "цената", за какво ти е да сриваш подчинените!?

# 260
  • Melmak
Величаенето си е присъщо за неудовлетворените хора. Дай да се правя на шеф, че да ми имат страх и да тропам по масата. Ужас!

# 261
  • София
Виждал съм два типа величаене:
1. комплексарско - човекът знае, че е жалка картинка и компенсира като замества циганката, дето се очаква да го хвали.
2. реакционно - вижда нашия, че отсреща се величаят и решава, че няма да е капо /"аз да не съм по-долу от него, че да стоя и гузно да му слушам превземките"/, съответно ставаш свидетел на разговор между двама рибари на тема "колко е тежала най-голямата риба, дето си хващал".

# 262
Който и от двата да е, отстрани изглежда смешно и човекът постига нищо повече от насмешка и вероятно подигравка от останалите хора и си срива авторитета, ако е имал такъв.
Хората, които има за какво да се величаят, обикновено е достатъчно просто да влязат в стаята и то си личи от енергията им. Никога не съм чувала от човек, на когото се възхищавам за постижения, да изтъква, каквото и да е

Общи условия

Активация на акаунт