Наследен имот - и имотна измама

• 3 933
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
Този профил истински ли е?
И в женския пост, и в мъжките има винаги интервал между края на думата и препинателния знак, с който свършва изречението.

Всъщност, сега се загледах по-подробно. Когато изречението завършва с въпросителен знак, и мъжът, и жената оставят интервал. Когато завършва с точка, и двамата не оставят.
Пунктуацията не прави фалша по-малко фалшив. Без значение от подбудите не виждам защо трябва да се участва в това фиаско.

# 16
Ох, имах предвид, че нормалното е да не се оставя интервал в края на изречението между последната дума и препинателния знак. Тук имаме обаче хипотетично двама души, пишещи от един профил, които обаче и двамата допускат грешка, която не е често срещана и я правят само при въпросителните знаци, обикновените точки си ги пишат както трябва и двамата. Това трудно ще е съвпадение.

# 17
  • Далечният изток
Отиди в Имотния регистър, да ти направят справка по имот, а не по ЕГН на баща ти.

# 18
Каква синовна обич да се търси от изоставено дете? Колкото и да е пораснало, тази травма си остава.
Моят "баща" не ме е виждал от 10-годишна и не го е интересувало какво се случва в живота ми. Аз и вмирисан не искам да го виждам, но ако посмее да впише нещо на свое име, също ще си искам наследството.

# 19
  • Пловдив
В тая история не се знае кой е повече за бой - бащата или майката. Макар че за такова нещо детето, ако не се замисля на 5 или дори на 15, все трябваше да се замисли доста преди 50.

# 20
  • Melmak
Тая история дали е истинска изобщо. За справка - другата тема от същия автор.

# 21
  • Пловдив
Може дъщерята да пише от името на баща си.

# 22
Може дъщерята да пише от името на баща си.
Да, и няма да напише … “баща ми на 53 години … аз се разрових и намерих, извадихме му свидетелство за наследници…” за по-удобно ще на напише, че е мъж … Не беее… баща ѝ е взел телефона и е пуснал поста без нейно знание.

# 23
Не зная дали не е пързалка - не е задължително имотът изобщо да е деклариран, така че и да няма нищо на негово име в данъчното, може да има собственост.
Може да има информация за документ за собственост в кадастъра. Другият начин са азбучниците в агенцията по вписванията, но за тях трябва да се знае поне някаква ориентировъчна година.
В краен случай - може би давност.

# 24
Справката в АВ да не е електронна обаче, че излизат само до еди коя си година назад, откакто работи електронния регистър.

Може да има завещание...но то също излиза в АВ.
Намирала съм такова но с търсене в книгите хартиените..не електронно.

Но най-вероятно не е негов апартамента, щом нищо не е излязло в АВ.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 13:44 от teta75

# 25
  • София
Как беше логиката? Приемаме най-простото обяснение за най-вероятно. След като няма документ за собственост, този апартамент никога не е бил негов.
На кого е бил - това отдавна няма значение.

# 26
Не е баш така.
Има следната теоретична хипотеза.

Апартаментът е на 2та жена.
Тя умира преди него, той я наследява заедно с децата ѝ (ако има право на наследство по законите на дадената държава: съжителство или брак) Ако тя има 2 деца и ако той също наследява, то си разделят 1/3 от апартамента ѝ, като неговата 1/3 отива в син/дъщеря ли беше от 1я брак, забравих казуса.

След като се спомена, че няма 2ри брак и действието се развива в България, май горната хипотеза не може да се случи.

# 27
Справката в АВ да не е електронна обаче, че излизат само до еди коя си година назад, откакто работи електронния регистър.

Може да има завещание...но то също излиза в АВ.
Намирала съм такова но с търсене в книгите хартиените..не електронно.

Но най-вероятно не е негов апартамента, щом нищо не е излязло в АВ.

Тета, как точно трябва да излиза в АВ? Като търсиш в азбучниците ли?

# 28
Да..в книгите.
С различен цвят се пишеха завещанията..с друг ипотеките..зелен, червен...забравила съм точно.
Първо в една..после в друга книга...когато стажувах там навремето..съм търсила и аз.
Те си знаят служителите. Просто да се пусне искане...
Не съм сигурна сега как точно се търси всъщност. Но не би трябвало да е отпаднало.

Защото елекгронно е до 1991..или 2002...зависи в коя СВ кога е стартиралелектронния регистър.
За сделки преди тези години в сайта пише... на място в службата по място на имота, че се правят справки.

# 29
  • Пловдив
По същия начин се търси и сега за преди 1991, 1998 или от която година са въведени - по азбучници и томове.
Адвокат най-добре. Не че е много вероятно да се открие нещо, най-вероятно няма собственост на този човек, да не говорим за измама.

Общи условия

Активация на акаунт