Наследен имот - и имотна измама

• 3 928
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
Да..в книгите.
С различен цвят се пишеха завещанията..с друг ипотеките..зелен, червен...забравила съм точно.
Първо в една..после в друга книга...когато стажувах там навремето..съм търсила и аз.
Те си знаят служителите. Просто да се пусне искане...
Не съм сигурна сега как точно се търси всъщност. Но не би трябвало да е отпаднало.

Защото елекгронно е до 1991..или 2002...зависи в коя СВ кога е стартиралелектронния регистър.
За сделки преди тези години в сайта пише... на място в службата по място на имота, че се правят справки.

Да намериш документ за собственост в азбучниците, ако имаш малко информация, е въпрос на късмет. Ако нямаш такава, е малко вероятно. Последното нещо, което бих казала е, че няма документ за собственост, защото не може да се намери в АВ, ако е преди 91.

# 31
  • София
Е, авторът има име, ЕГН и адрес. Какво повече?
Моята адвокатка ми намери преди 15 години по име и ЕГН на баба ми всичките й имоти.

# 32
Рокстар, преди 15 години с колко стари документи за собственост? Ако търсиш такива преди 91 и имаш малко информация, не за хората, а за документите (номер на акт е малко информация) Бог да ти е на помощ.
Не зная какво е търсила адвокатката ти, но аз след постоянни консултации с моята, съм си ги търсила сама и много добре зная за какво говоря и дори мога да ти опиша на какво приличат азбучниците, ако знаеш какво е това.
Лично аз, ако не съм много на ясно с нещата, няма да споря толкова.

# 33
  • София
Вероятно е било след 91, права си.
Защото тя е продала едно старо, голямо жилище и е купила две малки.

# 34
На този 53 годишния нищо не му се полага.
Сетила се Мара е неговата работа.

# 35
  • Пловдив
Ровене си е, но не знам защо да е късмет или невъзможно. Преди ерата на компютрите азбучниците са били за това. Ако има вписан акт на това лице (покупка, тежест), трябва да се открие. Единствено покупките от държавата с писмен договор може да се окажат невписани, за други актове не се сещам.

# 36
Най лесно става като се провери собственоста на конкретния апартамент. Обаче този псевдонаследник вероятно не знае дори къде точно е имота.

# 37
Ровене си е, но не знам защо да е късмет или невъзможно. Преди ерата на компютрите азбучниците са били за това. Ако има вписан акт на това лице (покупка, тежест), трябва да се открие. Единствено покупките от държавата с писмен договор може да се окажат невписани, за други актове не се сещам.

Някои страници липсват, а други са в лошо състояние и част от информацията не се чете. Може и да не и вписан веднага и да трябва да се гледат следващи години, а в София това е много. Тук май дори не знаеха година.

# 38
Късмет е, защото в София много от старите азбучници са напикани или нагризани от мишки и листове са се слепили.
Всички страници са с реално нечетиви долни поне три реда, защото от мокрене на палци и разгръщане на страници са изтънели или претрити.
Има и умишлено откъснати или скъсани страници на азбучници, особено през годините на реституцията и пр.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 12:13 от Deborana

# 39
  • Варна
Значи ти цял живот не си се интересувал от баща си...
Стигнах до тук и спрях да чета. Детето не е длъжно цял живот да се интересува от баща му, при пожение, че именно въпросният баща цял живот не се е интересувал от него. Децата не са длъжни на родителите си. Обратното е. Родителите са длъжни на децата си (до законово определената възраст).
Да си търсиш наследството не е злоупотреба, а право.

# 40
То тук наследство май няма. Добре поне, че дългове няма бащата.

# 41
  • Варна
Те дълговете са вид наследство. И да има такива, ако наследникът не е предприел стъпки по приемане на наследството, не унаследява дълговете, дори и да има такива.

# 42
Didi 168, как коментираш без да си прочела да края? Всички имат задължения, родителите към децата, докато децата са малки и обратно, децата към родителите, когато остареят. Това е семейството.

# 43
Диди, авторът на темата е бил 3-4 годишен. След развода е обработен от майката, а на бащата вероятно не е позволено да има контакт с детето. Грешката му е, че не е предприел стъпки да се срещне с баща си и след пълнолетие. Осиновени търсят корените си и задават въпроса "защо", а той не го прави. Прави го дъщеря му. И да, грозно е при това положение да търси наследство.

# 44
  • Варна
Авторът не е виновен, че на 3 години е бил обработван от майка му. Къде е бил бащата 15 години? Защо не е настоявал за контакт с детето си? Законът го защитава и майката не може да му забрани да вижда сина си освен в изключително крайни случаи. Явно толкова е имал желание...
Аз самата съм дете на разведени родители. Разделиха се, когато бях в пети клас. Възраст - достатъчно голяма, за да разбирам какво се случва. Майка ми никога не ме е настройвала против баща ми, но той никога повече не ме потърси, въпреки че живеем в един град, на 20 минути пеша. Дори сме се разминавали по улиците и той се прави, че не ме вижда. Не ми честити нито един рожден ден, нито едно завършване, нищо. Нито лев издръжка за всичките тези години. Някой ден, ако наследя нещо от него, няма да се чувствам виновна да си го потърся. То би ми се полагало по право. Не съм виновна, че баща ми е решил, че не му се занимава повече да бъде баща.

Общи условия

Активация на акаунт